Skip to content

Varmesystemer

  Varmesystemer  Det er ikke til at komme uden om. Det er lækkert med godt med varme i boligen, når temperaturen falder og kulden banker på. Varme i gulve og radiatorer er uundværligt, men hvilke varmesystemer kan det betale sig at bruge til opvarmningen af bolige...

Mest populære varer

 

Varmesystemer 

Det er ikke til at komme uden om. Det er lækkert med godt med varme i boligen, når temperaturen falder og kulden banker på. Varme i gulve og radiatorer er uundværligt, men hvilke varmesystemer kan det betale sig at bruge til opvarmningen af boligen, og hvad for nogle varmekilder er mest økonomiske? 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af forskellige varmesystemer samt dele og tilbehør til varmesystemer. Som noget helt særligt her hos GreenDozer.com er alle vores varer nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister – varer, der ellers ville have endt deres dage som skrot, fordi grossisterne ikke kan få dem solgt til andre virksomheder. Hos GreenDozer.com kan du blive klogere på varmesystemer og gøre en god handel.  

Hvilke varmekilder findes der? 

Når det kommer til varmekilder og dertilhørende varmesystemer, er der nok at vælge imellem. De syv mest almindelige varmekilder er: 

  • Fjernvarme 
  • Naturgas 
  • Jordvarme  
  • Luft til vand varmepumpe 
  • Træpillefyr  
  • Oliefyr 
  • Elvarme 

 

Men hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige varmekilder og varmesystemer egentlig? Du har sikkert hørt, at nogle er miljøvenlige, og at andre er meget økonomiske.  

Fjernvarme 

Fjernvarme er opvarmet vand, der løber fra et fjernvarmeselskab og ud til din bolig. Her løber det ud i radiatorer eller passerer forbi en varmeveksler inden, det når radiatorerne. En stor del af den energi, der bruges til at opvarme fjernvarmevandet kommer fra vedvarende energikilder. Fjernvarme er en varmekilde, der både er miljøvenlig, økonomisk og nem at have med at gøre. 

Naturgas 

Naturgas er gas, der findes i undergrunden, og som benyttes til opvarmning af huse. Naturgassen transporteres gennem et gas-net og direkte ud til boligen. Tilslutning til naturgas kræver et gasfyr. Gassen afbrændes i fyret, og det er denne afbrænding, der generer varme og opvarmer vandet til husets radiatorer. Naturgas er en billig varmekilde, der er nem at have med at gøre. Den er mere miljøvenlig end opvarmning med olie eller el. 

Jordvarme  

Jordvarme udnytter den varme, der findes nede i jorden. Det sker ved, at der graves slanger ned under græsplænen. Slangerne indeholder en frostvæske, der opsamler varmen lagret i jorden, og transporterer den ind til boligens varmepumpe. Jordvarmen omsættes til varme til opvarmning af huset ved hjælp af en kompressor. Jordvarme er en varmekilde som både betegnes som meget miljøvenlig og billig, når det først er installeret.  

Luf til vand varmepumpe 

En luft til vand varmepumpe er et varmesystem, som kan hive varme ud af luften og omsætte det til varme, der så bruges til at opvarme vandet i husets varmtvandsbeholder. Varmepumpen er udstyret med en ventilator, der trækker luft ind udefra og lader det passere forbi husets varmeveksler. Varmepumpen er en miljøvenlig måde at opvarmet huset på – og så er det nemt og billigt, da den blot udnytter luften og kræver lidt strøm. 

Træpillefyr 

Et træpillefyr er et varmesystem, der fungerer på samme måde som andre typer af fyr såsom olie- og gasfyr. Her fyres der i stedet med træpiller, som har en god varmeomsætning og er langt mere miljøvenligt end opvarmning med olie og gas.  

Oliefyr 

Et oliefyr er et varmesystem, der afbrænder olie, for at opvarme vandet til husets radiatorer. Olie som varmekilde er dyrt og ikke særligt miljøvenlig, da det ikke er en vedvarende energikilde. Det er ikke længere lovligt at installere oliefyr i nye huse. Du må dog gerne udskifte dit gamle oliefyr med et nyt.  

Elvarme 

Elvarme er et varmesystem, der ikke benytter almindelige radiatorer men i stedet el radiatorer, der opvarmer rummet via strøm til radiatoren. Dette er en forholdsvis dyr opvarmningsform og det anbefales at supplere elvarme med eksempelvis en luft til vand varmepumpe, hvis du overvejer denne løsning. Elvarme er dyrt fordi, du bruger masser af elektricitet for at varme huset op.  

Køb varmesystemer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber varmesystemer og dele til varmesystemer hos GreenDozer.com, hjælper du med at bekæmpe skrot og bidrager til et mere bæredygtigt Danmark. Har du lyst til at holde dig opdateret på nye, overskydende varer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her.