Skip to content

Radiatorer og termostater

Radiatorer og radiator tilbehør  Når kulden kommer krybende, er det på tide, at finde vamsede tæpper og lune hjemmesko frem – men det er også tid til at få gang i radiatorerne. Men hvordan virker vidunderapparatet, der skaber en varm oase indendørs, når kulden pr...

Radiatorer og radiator tilbehør 

Når kulden kommer krybende, er det på tide, at finde vamsede tæpper og lune hjemmesko frem – men det er også tid til at få gang i radiatorerne. Men hvordan virker vidunderapparatet, der skaber en varm oase indendørs, når kulden presser på ruden og utålmodigt venter på at blive lukket ind? Og hvordan bør du egentlig bruge dine radiatorer for at udnytte varmen bedst muligt?  

Hos GreenDozer.com guider vi dig til optimal brug af dine radiatorer. Du finder desuden et stort udvalg af effektive radiatorer samt alverdens radiator tilbehør lige fra termostater til returkoblinger og radiatorpropper. Du bør dog være opmærksom på, at alle vores varer er nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister, og at vores sortiment derfor kan variere. 

Sådan fungerer en radiator 

En radiator er i princippet en meget enkel form for opvarmning. Varmt vand pumpes ind i den og fordeles i hele radiatoren og afgiver derefter varme til rummet. Nye radiatorer er yderst energieffektive, da de har et stort varmeafgivende areal sammenlignet med ældre radiatorer.  

Sådan får du mest muligt ud af varmen fra dine radiatorer

Der er et par gode råd, der er værd at skrive sig bag øret, når det er tid til at få gang i radiatorerne.  

  • Dæk aldrig termostaten eller temperaturmåleren til. Hvis den tildækkes måler den ikke temperaturen i rummet men i stedet under tildækningen. Det betyder, at den tror, der er meget varmere i rummet, end der egentlig er, og den kan derfor stoppe med at varme, når den når den indstillede temperatur. 
  • Fyr ikke for fuglene. Skru ned eller sluk helt for varmen, når du lufter ud. Det bliver hurtigt dyrt, hvis du giver varmen fri passage ud gennem vinduerne. Ved udluftning køles rummet ned, og har du ikke slukket dine radiatorer, vil de forgæves forsøge at varme rummet op.  
  • Indstil radiatorerne ens. Det kan være en god idé, at indstille radiatorerne forholdsvis ens, så du får den samme rumtemperatur i alle rum. På den måde får du en jævn varme i hele huset og undgår træk. Skal dit soveværelse være køligt, bør du lukke døren. Har du meget varme på i resten af huset og ingen i soveværelset, kan der opstå træk, og du kan risikere, at den varme luft kolliderer med soveværelsets kolde ydervægge og skaber kondens, der i værste fald kan forårsage skimmelsvamp på væggene – dog hovedsageligt i gamle huse.  

Køb radiatorer og radiator tilbehør hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du handler radiatorer og radiator tilbehør hos GreenDozer.com, er du med til at bekæmpe skrot og bidrage til et mere bæredygtigt Danmark. Det skyldes, at alle vores nye, overskydende varer ellers ville have endt deres dage på lossepladsen, da grossisterne ikke kan få dem solgt til andre virksomheder. Heldigvis kan du nu også som privatperson få fingrene i disse varer og gøre en god handel. Du kan nemlig spare helt op til 90 % på overskydende varer. Du kan læse mere om bekæmpelse af skrot her, samt se hele vores udvalg af varmesystemer lige her