Skip to content

Handelsbetingelser

1. Virksomhedsoplysninger

GreenDozer.com ApS

CVR nr.: 38567772

Industriområdet 15 - 17, 8732 Hovedgård

E-mail: support@greendozer.com

2. Generelle oplysninger

GreenDozer.com driver en online platform, der sælger brugte byggematerialer (genbrugsvarer) fra vores professionelle leverandører der bl.a. dækker over nedrivningsvirksomheder, bygningsejere, entreprenører, håndværkere og offentlige aktører. Herudover sælger vi genanvendte byggematerialer, hvor vores leverandører i produktionen anvender brugte materialer til at skabe et nyt produkt. Vi sælger også nye overskudsvarer og basisvarer varer fra vores leverandører, der er danske grossister, byggemarkeder og producenter. Du handler som kunde med GreenDozer.com, men da vi ikke har eget lager, sendes varen til dig direkte fra vores leverandører. Hvis din ordre indeholder varer fra flere forskellige leverandører, vil du modtage flere ordrebekræftelser og faktura, ligesom du vil modtage flere leveringer.

Vi handler både med erhvervsdrivende, offentlige institutioner og private.

3. Priser

Alle priser på GreenDozer.com oplyses både ekskl. og inkl. 25% moms i danske kroner (DKK).

4. Betaling

Du kan betale med MobilePay, VISA, MasterCard, Maestro, VISA Elektron, Dankort, ViaBill og EAN-fakturering. EAN-fakturering er forbeholdt offentlige kunder. Der pålægges ikke gebyr ved betaling med MobilePay eller betalingskort hverken for erhvervsdrivende eller private.

Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.

5. Fragt

Din ordre kan indeholde varer fra flere leverandører, og varen afsendes direkte fra den enkelte leverandør til din valgte adresse.

Fragtprisen for din ordre afhænger af hvilke type varer, der bestilles, varens dimension og vægt, og hvor i landet ordren skal leveres til. Fragtbeløbet vil fremgå af checkout flowet under levering.

6. Levering

Vi leverer kun til adresser i Danmark dog ikke til Grønland og Færøerne.

Fragtprisen bliver oplyst inden du godkender din bestilling. Fragtprisen afhænger af hvilken leveringsmetode, der vælges.

For genbrugsvarer og genanvendte varer er den forventede leveringstid 2 - 7 arbejdsdage. Overskudsvarer og basisvarer er alle lagerførte varer, og den forventede leveringstid er 1 - 3 arbejdsdage. Nogle leverandører tilbyder levering til pakkeshop. Har du bestilt levering til en pakkeshop, skal du være opmærksom på, at din ordre kan blive leveret til en anden pakkeshop end den valgte. Alle varer sendes direkte fra vores leverandør til din angivne leveringsadresse eller pakkeshop. Leveringstiden fremgår af vores forsendelsesbekræftelse, som du modtager, når varen er afsendt fra vores leverandør.

Stykgods og palleforsendelser leveres til første kantsten eller transporteres via et plant jævnt og kørefast underlag, såsom fliser, asfalt eller beton. Denne type forsendelser er som regel tunge og voluminøse og skal ofte transporteres af chaufføren med en palleløfter. En palleløfter kan ikke køre over forhindringer som kantsten, trapper, dørtrin, jord, grus eller græs. Chaufføren kan og må derfor kun levere via kørefast underlag.

Hvis du ikke er hjemme til at kvittere for varemodtagelsen, eller ikke har givet samtykke til at varen må stilles på din adresse uden at du er hjemme, tager chaufføren pakken med igen, og du informeres om hvor varen kan afhentes.

Det er kun muligt for dig at afhente en bestilt vare, hvis du benytter Click & Collect. Ved bestilling af en ordre til Click & Collect på vores hubs vælger du en afhentningshub før købet afsluttes. Ordren kan kun afhentes på det afhentningssted, der fremgår af ordrebekræftelsen. Afhentes ordren ikke på det angivne afhentningssted indenfor 5 hverdage, vil din ordre blive annulleret. For afhentning af Click & Collect ordren følges skiltningen på hubben. Medbring ordrebekræftelsen, du har fået tilsendt pr. e-mail. Det er tilstrækkeligt at vise den på din telefon. Hvis du ikke har ordrebekræftelsen, skal du vise gyldigt ID, når du henter ordren. Husk at tjekke din ordre. Du kan give en fuldmagt til en anden, som kan hente for dig. Fuldmagten skal indeholde dit ordrenummer, dit fulde navn og det fulde navn på den, som afhenter ordren. Den person, som henter for dig, skal huske at medbringe gyldig billede ID.    

I tilfælde af forsinkelser, restordre eller udsolgte varer, bestræber vi os på hurtigst muligt at informere dig herom, og hvad vi kan gøre i sagen – f.eks. give dig pengene tilbage, eller hjælpe dig med at finde en tilsvarende vare et andet sted.

7. Fortrydelsesret

Erhvervsdrivende

Fortrydelsesret gælder ikke for erhvervsdrivende og offentlige kunder.

Private

For private udløber fortrydelsesretten 14 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren), får varen i fysisk besiddelse. Herefter er det ikke muligt at fortryde købet. 

Falder fristen for fortrydelse på en helligdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsdag forlænges fristen til den efterfølgende hverdag.

Fortrydelsesretten indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen, til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.

Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art og egenskaber.

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Sagt på en anden måde kan du prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug. Hvis du har prøvet varen udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, og beløbet du kan få tilbage afhænger så af varens handelsmæssige værdi, hvilket i visse tilfælde kan betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

Varerne skal returneres i original emballage, hvis du vil være sikker på at kunne få det fulde beløb retur. Da originalemballagen udgør en væsentlig del af varens værdi, kan det betyde, at varen ikke kan anses for returneret i intakt stand, hvis du har skrevet på emballagen, eller hvis emballagen er beskadiget, bulet eller lignende. Hvis den originale emballage mangler eller er beskadiget, vil det ofte medføre en betydelig værdiforringelse af varen. Vi anbefaler derfor, at du pakker varen ind i en ydre forsendelsesemballage for at beskytte varen og den originale emballage, bedst muligt.

Du kan sende en mail til os eller benytte nedenstående standardfortrydelsesformular, som du kan kopiere ind i en mail og sende til os. Det er vigtigt at du indsætter dit ordrenummer i mailen. Vi anbefaler at du anvender standardfortrydelsesformularen, da det fremskynder processen, så du hurtigere bliver krediteret.

Standardfortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

- Til GreenDozer.com

E-mail: support@greendozer.com 

- Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/levering.

- Ordrenummer:

- Varenummer:

- Årsag til returnering (frivilligt):

- Bestilt den:

- Modtaget den:

- Forbrugerens navn:

- Forbrugerens adresse:

- Forbrugerens underskrift (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

- Dato:

Den udfyldte standardfortrydelsesformular sendes til vores e-mailadresse: support@greendozer.com

Vi informerer dig herefter om hvilken adresse din vare skal sendes til. Det betyder, at du sender varen direkte til vores leverandør, og alle omkostninger forbundet med denne returnering betales af dig. Når vores leverandør har godkendt og krediteret os for den returnerede vare, krediteres du hurtigst muligt herefter.

Når du har meddelt os din fortrydelse, vil vi informere dig om hvilken adresse varen skal sendes til. OBS! Varen skal ikke sendes til vores adresse, da vi ikke har noget varelager.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

Hvis du returnerer hele ordren, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder evt. leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen. Hvis du returnerer en del af din ordre, refunderer vi ikke evt. leveringsomkostninger.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, medmindre du sender os dokumentation i form af kvittering for returnering af varen og indhold.

8. Reklamation

Erhvervsdrivende

Du har som erhvervsdrivende 12 måneders reklamationsret, og en evt. reklamation skal ske straks, når du konstaterer en fejl eller mangel. Du skal allerede ved modtagelsen foretage en grundig undersøgelse af, om varen er mangelfuld. Du er forpligtet til omgående skriftligt at reklamere over mangler, du finder ved undersøgelsen, og du kan ikke senere påberåbe dig mangler, der kunne konstateres ved undersøgelsen. Du kan heller ikke påberåbe dig mangler, hvis du undlader at reklamere omgående over senere konstaterede mangler, som du, ikke har konstateret eller burde have konstateret ved leveringen. Du er forpligtet til at dække vores omkostninger ved reklamationer der er ubegrundede, eller mangler, som vi ikke hæfter for.

Al henvendelse vedr. reklamationer, skal sendes til vores e-mailadresse: support@greendozer.com, hvorefter vi i samarbejde med vores leverandør behandler din reklamationssag.

Hvis du er berettiget til at påberåbe dig en misligholdelsesbeføjelse overfor os (det være sig ophævelse af købet, forholdsmæssigt afslag eller erstatning), er vores leverandør forpligtet til via GreenDozer.com at opfylde dine krav. Det er vores leverandørs til enhver tid gældende reklamationsregler, der er gældende.

Gældende særskilt for brugte byggematerialer (genbrugsvarer)

Hvis du er berettiget til at påberåbe dig en misligholdelsesbeføjelse overfor os (det være sig ophævelse af købet, forholdsmæssigt afslag eller erstatning), så er GreenDozer.com forpligtet til at opfylde dine krav. GreenDozer.com har i forhold til handel med brugte byggematerialer tegnet en erhvervs- og produktansvarsforsikring dækkende handel med brugte byggematerialer (genbrugsvarer).

Generelt

Vi skal kontaktes inden varen sendes retur, og varen må ikke sendes til os, da vi ikke råder over eget lager. Hvis du sender varen til os, vil varen ikke blive modtaget, og du har selv ansvaret for den videre håndtering. Returnering af varen kan ofte undgås, hvis du, udover en detaljeret beskrivelse af fejlen, fremsender billeder (gerne flere fra forskellige vinkler) eller en kort film der viser varens defekt, da det derved kan bruges overfor vores leverandør som dokumentation.

Hvis du har fået defekte eller fejlleverede varer, eller du ønsker at reklamere over en vare, skal du kontakte os på vores e-mailadresse: support@greendozer.com  med overskriften ”reklamation” samt beskrivelse af fejlen. For at sikre en hurtig sagsbehandling, skal du altid vedhæfte en kopi af din faktura. Efter vi har modtaget reklamation, vil du blive kontaktet af os med instruktioner om den videre proces.

Er reklamationen berettiget og godkendt af vores leverandør, vælger leverandøren, om varen ombyttes, eller beløbet for den købte vare refunderes. Vores leverandør kan anmode om, at den reklamerede vare sendes til leverandøren på nærmere angivet adresse. Du betaler for returnering af varen, der sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk at få en kvittering for afsendelse, da denne kvittering hvis ønsket skal udleveres til os eller leverandøren som dokumentation. Gem postkvittering inkl. oplysning om fragtomkostninger samt evt. track- and trace-nummer.

Vi dækker ikke generelle indirekte tab, eller udgifter til håndværkere eller andre udgifter i forbindelse med demonteringen og genmonteringen af en reklamationsvare.

Enhver tvist mellem dig og os, som ikke kan løses i mindelighed, afgøres ved anvendelse af dansk ret. Tvister skal afgøres ved retten i Aarhus som aftalt værneting.

Private

Private har 24 måneders reklamationsret, og en evt. reklamation skal ske inden for rimelig tid, når du har konstateret en fejl eller mangel. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Gældende særskilt for brugte byggematerialer (genbrugsvarer)

Hvis du er berettiget til at påberåbe dig en misligholdelsesbeføjelse overfor os (det være sig ophævelse af købet, forholdsmæssigt afslag eller erstatning), så er GreenDozer.com forpligtet til at opfylde dine krav. GreenDozer.com har i forhold til handel med brugte byggematerialer tegnet en erhvervs- og produktansvarsforsikring dækkende handel med brugte byggematerialer (genbrugsvarer).

Generelt

Vi skal kontaktes inden varen sendes retur, og varen må ikke sendes til os, da vi ikke råder over eget lager. 

Når du har meddelt os din reklamation, vil vi informere dig om hvilken adresse varen skal sendes til. OBS! Varen skal ikke sendes til vores adresse, da vi ikke har noget varelager.

Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet. Hvis du har fået defekte eller fejlleverede varer, eller du ønsker at reklamere over en vare, skal du kontakte os på vores e-mailadresse: support@greendozer.com med overskriften ”reklamation” samt beskrivelse af fejlen. For at sikre en hurtig sagsbehandling, skal du altid vedhæfte en kopi af din faktura. Efter vi har modtaget reklamation, vil du blive kontaktet af os med instruktioner om den videre proces. Returnering af varen kan ofte undgås, hvis du, udover en detaljeret beskrivelse af problemet, fremsender billeder (gerne flere fra forskellige vinkler) eller en kort film der viser varens defekt, da det derved kan bruges overfor vores leverandør som dokumentation.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger. Gem derfor altid postkvittering inkl. oplysning om fragtomkostninger samt evt. track- and trace-nummer.

Klageadgang

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte:

support@greendozer.com 

 

Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til:

Nævnenes Hus

Toldboden 2

8800 Viborg

Via Klageportalen for Nævnenes hus

 

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her - http://ec.europa.eu/odr   

9. Anvendelse af Cookies

En cookie bruges til at registrere din adfærd på din desktop, tablet eller mobil. På den måde ved vi ved dit næste besøg, hvem du er, og kan derved skabe øget brugervenlighed for dig. Der lagres ikke personfølsomme oplysninger i en cookie, men oplysninger om din adfærd f.eks. en indtastet e-mail og adgangskode i forbindelse med login. En cookie lagres på din desktop, tablet eller mobil. Du kan vælge at slå cookies helt fra.

10. Privatlivspolitik

For at du kan handle med os på GreenDozer.com, har vi brug for følgende oplysninger om dig:

Navn
Adresse
Mobilnummer
E-mailadresse

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig, og for at kunne behandle henvendelser vedrørende dit køb.

Personoplysningerne registreres hos GreenDozer.com ApS og opbevares i tre år, hvorefter oplysningerne slettes. Regnskabsmateriale opbevares i fem år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

Hos GreenDozer.com ApS deler vi dine oplysninger med vores leverandører, for at de kan behandle og sende din ordre til dig.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Den dataansvarlige på GreenDozer.com er GreenDozer.com ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: support@greendozer.com.

Behandlingen sker efter reglerne i vores privatlivspolitik som du finder her for GreenDozer.com. Her kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles, hvornår de slettes, og hvilke rettigheder du har som registreret.

11. Versioner

Handelsbetingelserne er sidst opdateret 06-05-2024.