Skip to content

Fjernvarme, kedler og pillefyr

FjernvarmeUden et fjernvarmeanlæg går du måske glip af nogle store energibesparelser. En fjernvarmeenhed kan være med til at reducere dit CO2-aftryk og du kan spare mange penge på dit forbrug. Fjernvarme er en energiform, hvor varme produceres centralt og distribueres ...

Fjernvarme

Uden et fjernvarmeanlæg går du måske glip af nogle store energibesparelser. En fjernvarmeenhed kan være med til at reducere dit CO2-aftryk og du kan spare mange penge på dit forbrug.

Fjernvarme er en energiform, hvor varme produceres centralt og distribueres via et netværk af rørledninger til huse og bygninger i et lokalt område.

Se alle fjernvarmeenheder her  

Gaskedler, RTB pillefyr og reservedele 

Iskolde gulve, der sender kuldegysninger hele vejen op langs ryggen, når du bevæger dig ud i køkkenet en mørk vintermorgen, er bestemt ingen fornøjelse. Det samme gælder, når der lige pludselig står en kaskade af koldt vand ud af bruseren. Bor du et sted, hvor det ikke er muligt at tilkoble huset til fjernvarme, er kolde bade og gulve måske en realitet i tide og utide, hvis du benytter et gammelt pillefyr eller en gammel gaskedel til opvarmning af dit hus. Der er faktisk penge at spare på varmeregningen ved at udskifte gamle pillefyr og gaskedler med nye – særligt hvis din gaskedel er mere end 15 år gammel.  

Hos GreenDozer.com finder du gaskedler og RTB pillefyr i fremragende kvalitet. Derudover finder du et stort udvalg af reservedele. Det er dog ikke hvilke som helst RTB pillefyr og gaskedler, du finder her hos os. Alle vores varer er nemlig helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister – varer som ellers ville have endt deres dage som skrot. Du bør derfor være opmærksom på, at vores sortiment kan variere.  

Hvad er en gaskedel? 

Gaskedel og gasfyr er det samme i daglig tale. Der er dog en lille forskel, da gasfyret faktisk består af en brænder og en gaskedel. En gaskedel er derfor en del af gasfyret, hvilket er grunden til at disse to ord ofte bliver brugt side om side. Vi vil fremover kun benytte gaskedel om begge termer.  

En gaskedel står for opvarmning af dit hus ved at afbrænde naturgas. Det sker ved, at naturgas føres ind i kedlens brænder. Her antændes det, og afbrændingen generer varme, der efterfølgende opvarmer vandet i kedlen, som så føres ud i dine radiatorer. Det vil altså sige, at gaskedlen leverer varme til dit centralvarmeanlæg. 

Hvordan fungerer en gaskedel? 

Gaskedler kan deles op i to slags “nye” og “gamle”, hvor de gamle gaskedler har et åbent forbrændingskammer, og de nye har et lukket forbrændingskammer. Ældre gaskedler med et åbent forbrændingskammer henter luft, som de bruger til afbrændingen af gassen, fra det rum som den står i. Det er ikke længere lovligt at installere denne type. Det er det derimod med gaskedler med lukkede forbrændingskamre. De henter nemlig den luft, de skal bruge, fra dobbeltrør. Dette rør sørger for frisk luft til forbrændingen, hvor det andet bruges til af lede affaldsstofferne ud. De nye gaskedler med lukket forbrænding kendes også som kondenserende gaskedler. 

Kondenserende gaskedel  

Kondenserende gaskedler er utroligt effektive, da de er bedre til at udnytte gassen takket være den lukkede forbrænding. Selve forbrændingen udleder CO2 og vanddamp. Den kondenserende gaskedel formår at udnytte den vanddamp, som udledes, samt den varme der dannes til at skabe mere varme, hvilket er det, der gør den yderst effektiv. Ved at udskifte din gamle gaskedel med en ny kan du spare op til 10-30 % på dit varmeforbrug. Du kan blive klogere på, hvad du kan spare ved udskiftning af din gaskedel ved at benytte Energistyrelsens beregner, som du finder her

Hvad er et RTB pillefyr? 

RTB står for “Ready to Burn” og på godt dansk “klar til at brænde”, og det er lige præcis hvad et pillefyr er – klar til at brænde træpiller af. Et pillefyr er nemlig et varmeanlæg, der kan benyttes af dig, der ikke kan tilkobles fjernvarme. Det er en miljøvenlig måde at opvarme din bolig på, da træpiller har en høj brændværdi. Det skyldes blandt andet, at træpiller indeholder ganske lidt fugt sammenlignet med eksempelvis brænde. RTB pillefyr har gjort det nemt at opvarme boligen med træpiller. Asken fra træpillerne bliver komprimeret, hvilket betyder, at du ikke skal tømme askeskuffen særligt ofte. Derudover er RTB pillefyr kun forbundet med ganske lidt vedligeholdelse og rengøring. Det afhænger dog af kvaliteten på de træpiller, du benytter. Pillefyret opvarmer brugsvand og vand til boligens centralvarmesystem. Det skal dog rengøres mindst en gang om året.  

Hvordan fungerer et RTB pillefyr? 

Et pillefyr består af et træpille-magasin, en brænder og en kedel. Træpillerne fyldes i magasinet og bliver automatisk ført over i brænderen, når den har brug for mere brændsel. Ved afbrændingen opvarmes vandet i kedlen og føres ud i centralvarmesystemet. Denne omsætning af brændsel til varme er utroligt effektiv i RTB pillefyr og gør, at der er penge at spare på varmeregningen. Ja – du kan faktisk halvere din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr til pillefyr. Et RTB pillefyr holder desuden længe og er tjent hjem på kun 2 til 4 år – og det bare i besparelser på varmeregningen. Du kan blive klogere på fordelene ved et pillefyr her, samt hvorfor det nu engang er miljøvenligt.

Kondenserende gaskedler er utroligt effektive, da de er bedre til at udnytte gassen takket være den lukkede forbrænding. Selve forbrændingen udleder CO2 og vanddamp. Den kondenserende gaskedel formår at udnytte den vanddamp, som udledes, samt den varme der dannes til at skabe mere varme, hvilket er det, der gør den yderst effektiv. Ved at udskifte din gamle gaskedel med en ny kan du spare op til 10-30 % på dit varmeforbrug. Du kan blive klogere på, hvad du kan spare ved udskiftning af din gaskedel ved at benytte Energistyrelsens beregner, som du finder her. 

Køb RTB pillefyr, gaskedler og reservedele hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber RTB pillefyr, gaskedler eller reservedele hos GreenDozer.com, kan du gøre en rigtig god handel. Du kan nemlig spare helt op til 90 %, da det alt sammen er helt nye, overskydende varer. Du bidrager ovenikøbet samtidig til et mere bæredygtigt Danmark ved at bekæmpe skrot. Passer et RTB pillefyr eller en gaskedel ikke til dit behov, kan du tage et kig på hele vores sortiment af varmesystemer. Her finder du blandt andet praktiske pumpervarmeventilatorer og varmevekslere til opvarmning. Vil du holdes opdateret på gode tilbud og nye, overskydende varer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her.