Skip to content

Pumper

Pumper   En pumpe er i al sin enkelthed en mekanisk anordning, der er særligt designet til at flytte eksempelvis væske. Den første rigtige pumpe kom frem i 1500-tallet, hvor den blev brugt til at flytte vand, men man har faktisk kendt til princippet om pumper siden år...

Mest populære varer

Pumper  

En pumpe er i al sin enkelthed en mekanisk anordning, der er særligt designet til at flytte eksempelvis væske. Den første rigtige pumpe kom frem i 1500-tallet, hvor den blev brugt til at flytte vand, men man har faktisk kendt til princippet om pumper siden år 300 før vor tid. Der er dog sket en del siden da, og det er i dag muligt at pumpe luft, varme og væske rundt. Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af forskellige typer pumper. Det er dog ikke hvilke som helst pumper. Alle vores varer er nemlig nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister. Du bør derfor være opmærksom på, at vores sortiment kan variere.  

Cirkulationspumper 

En cirkulationspumpe sender varme og varmt vand rundt i et rørsystem. Det kan eksempelvis være i et varmeanlæg med tilsluttede radiatorer eller i rørene i din gulvvarme. Cirkulationspumpen er i de fleste tilfælde placeret i forbindelse med husets varmeanlæg. De fleste huse har en til to cirkulationspumper, men det er ikke unormalt, at der i gamle huse er installeret flere. Der findes desuden to typer af cirkulationspumper; en til brugsvand og en til varme.  

  • Pumpen til brugsvand sørger for, at du hurtigt har varmt vand i dine armaturer, når du skal vaske op eller i bad.  
  • Pumpen til varme sørger for, at vand bliver transporteret rundt til dine radiatorer og din gulvvarme.  

Centrifugalpumper 

En centrifugalpumpe bruges til at transportere vand og andre væsker, der minder om vand som eksempelvis tynde olier og saltvand. Centrifugalpumpen er den mest udbredte type af pumpe og fungerer ved, at der skabes en trykstigning fra indløbet til pumpens udløb, når pumpen tilkobles til strøm. Nu opstår der en trykforskel, som gør det muligt for væsken at strømme ud i det system, som pumpen er sat til. Denne type pumpe er yderst effektiv og bruges ofte i industri-øjemed.  

Kondensatpumper 

En kondensatpumpe bruges til at lede kondens væk fra eksempelvis skorstene, affugtere og køleskabe. Den bruges til at pumpe kondens, som opsamles under kloakniveau, væk og derfor ikke kan ledes bort ved et naturligt fald til kloakken eller afløbet.  

Køb pumper hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber pumper hos GreenDozer.com, kan du gøre en rigtig god handel. Alle vores pumper er nemlig overskydende kvalitetspumper fra anerkendte, danske grossister. Du kan derfor spare helt op til 90 %, når du handler hos os. Men ikke nok med det, så bidrager du også til et mere bæredygtigt Danmark, da overskydende varer fra byggeindustrien ofte ender deres dage på lossepladsen. Vil du blive klogere på, hvordan vi hos GreenDozer.com bekæmper skrot, så kan du læse mere her. Du kan også tage et kig på hele vores udvalg af VVS-produkter og varmesystemer, hvis det ikke kun er en pumpe, du er på jagt efter.