Skip to content

Varmepumper

Varmepumper til sommerhus og bolig Du har sikkert hørt, at varmepumper er vejen frem, hvis du ønsker billig og miljøvenlig opvarmning af din bolig eller dit sommerhus. En varmepumpe har nemlig den fantastiske egenskab, at den kan udnytte den energi, som findes i omgivels...

Varmepumper til sommerhus og bolig

Du har sikkert hørt, at varmepumper er vejen frem, hvis du ønsker billig og miljøvenlig opvarmning af din bolig eller dit sommerhus. En varmepumpe har nemlig den fantastiske egenskab, at den kan udnytte den energi, som findes i omgivelserne, og bruge den til at opvarme boligen. Varmepumper til sommerhus er derfor et oplagt valg, men du bør holde dig for øje, at der findes mere end en slags varmepumpe, og at nogle egner sig bedre til sommerhuse end andre. 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af varmepumper til sommerhus og bolig. Det er dog ikke hvilke som helst varmepumper. Du kan nemlig finde helt nye, overskudsvarer fra danske grossister. Der er derfor rig mulighed for at gøre en skarp handel. Du bør desuden være opmærksom på, at vores sortiment af den grund kan variere.

Typer af varmepumper

De tre mest brugte varmepumper er jordvarme, luft til vand og luft til luft varmepumper. I princippet gør de alle lidt det samme. De omsætter energien fra omgivelserne, og fører det ind i husets radiatorer eller blæser det direkte ind i boligen. 

  • Jordvarme: Jordvarme, som navnet indikerer, udnytter varmen i jorden. Der lægges slanger ned under græsplænen med en frostvæske i. De opsamler så varmen fra jorden og fører den ind i huset. Det kræver en stor grund at benytte jordvarme, og det er derfor ikke den mest velegnede varmepumpe til sommerhus, da sommerhusgrunde ikke altid er de største.
  • Luft til vand varmepumpe: Luft til vandvarmepumpen kræver, at du har installeret vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Den egner sig derfor bedre til helårsboliger end til sommerhuse. Denne varmepumpe er udstyret med et kølemiddel, der opvarmes af udendørsluften. Når væsken opvarmes, dannes der damp, som så bliver ledt til boligens centralvarmesystem og opvarmer dette.
  • Luft/luft varmepumpe: Luft til luft varmepumpen er den ideelle varmepumpe til sommerhus. Den er nemlig perfekt som supplement til el radiatorer, der godt kan blive en dyr fornøjelse. Denne varmepumpe tager luft ind via en ventilator. Den kan både opvarme og nedkøle luften og er derfor perfekt til rumopvarmning. Benytter du luft til luft varmepumpen til dit sommerhus, bør du supplere med en varmtvandsbeholder for at få varmt vand i bruser og vandhane.

Den ideelle varmepumpe til sommerhuset

Der er utroligt mange varmepumper på markedet, og den, der egner sig allerbedst som varmepumpe til sommerhuset, er luft/luft varmepumpen. Simpelthen fordi den er nem at installere, og så er den super effektiv. Det skyldes, at du faktisk kun skal have plads til varmpumpens udendørsdel, som består af en ventilator-del, der sørger for at suge luft ind i selve varmepumpen. Den gør et fremragende job ved rumopvarmning og nedkøling og kræver ikke større VVS-installationer, såsom vandbårne radiatorer. Der er dog det lille mén, vil du meget gerne have gulvvarme i sommerhuset, ja så skal du have fat i en luft til vand varmepumpe. Det kræver dog også installation af vandbårne radiatorer samt gulvvarme og er en lidt dyrere løsning til sommerhuset.

Det bør du overveje ved køb af varmepumper til sommerhus

Selvom luft/luft varmepumpen er den ideelle varmpumpe til sommerhus, er der alligevel nogle ting du bør overveje. Valget af varmepumpe afhænger nemlig af typen af sommerhus, dit behov og hvordan du vil bruge varmepumpen til opvarmning. Det er derfor en god idé:

  1. At overveje hvorfor du vil investere i en varmepumpe. Er det for få en primær varmekilde til sommerhuset, eller er det som supplement til opvarmning med el-radiatorer?
  2. At tage sommerhusets opbygning i betragtning; nemlig om det er stort eller lille, i et plan eller to plan. Det stiller nemlig nogle forskellige krav til kapaciteten på varmepumpen til sommerhuset.

Du bør desuden være opmærksom på, at luft/luft varmepumper til sommerhus fungerer allerbedst til opvarmning af store, sammenhængende rum. Det vil sige, at den er helt ideel til opvarmning af køkken-alrum eller sammenhængende stuer.

Værd at vide om luft/luft varmepumper til sommerhus

I forhold til drift er luft/luft varmepumper til sommerhus forholdsvis nemme at holde. Men ligesom så meget andet kræver den selvfølgelig lidt vedligeholdelse. Det betyder blandt andet, at du bør tjekke filtret i varmepumpens inde-del. Er det tilstoppet eller meget beskidt, er varmepumpen knap så effektiv. Du kan rengøre filteret ved at støvsuge det. Det anbefales, at tjekke filteret en gang om måneden og vurdere, om det skal rengøres eller ej.

Med en varmpumpe til sommerhuset af luft til luft-typen, skal du lige være opmærksom på, at den rent faktisk kan begynde at køle i stedet for at varme. Ja, det lyder skørt, men den geniale varmepumpe kan faktisk begge dele. Varmepumpen har en temperaturmåler, der gør, at hvis temperaturen når over det, som den er indstillet til, ja så begynder den faktisk at nedkøle rummet, så det passer med dens temperaturindstillinger – hvilket jo er meget smart, hvis solen en dag lige pludselig bager ind, og det bliver voldsomt varmt. Men den kan også begynde at køle, hvis du tænder op i brændeovnen. Det kan derfor være en fordel lige at være opmærksom på dette, hvis du vil spare lidt på el-regningen.

Køb varmepumper til sommerhus hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Når du handler varmepumper og tilbehør til varmepumper hos GreenDozer.com, er du med til at bidrage til et mere bæredygtigt Danmark – du redder nemlig vores overskudsvarer fra skrot. Du kan læse mere om, hvordan vi hos GreenDozer.com prøver at bekæmpe skrot her. Du kan også holde dig opdateret på nye, overskudsvarer ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her.