Skip to content

Indbygningscisterner

Indbygningscisterne til væghængt toilet En indbygningscisterne er én del af 4 nødvendige dele for at have et samlet væghængt toilet. Enten skal indbygningscisternen skalmures ind i væggen, ellers skal der bygges en halvmur rundt om cisternen bag hængeskålen. Indbyg...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

Indbygningscisterne til væghængt toilet

En indbygningscisterne er én del af 4 nødvendige dele for at have et samlet væghængt toilet. Enten skal indbygningscisternen skalmures ind i væggen, ellers skal der bygges en halvmur rundt om cisternen bag hængeskålen. Indbygningscisternen monteres i gulvet, så det ikke er selve skalmuren, der skal bære vægten. Det betyder, at toilettet er mere stabilt og kan holde til flere kg. Ud over en indbygningscisterne skal du bruge;

Et væghængt toilet med en indbygningscisterne giver et elegant og stilrent look, som er mere rengøringsvenligt end det traditionelle gulvstående toilet.

Hvordan vedligeholder man en indbygningscisterne?

En indbygningscisterne er naturligvis sværere at komme til end cisternen på et gulvstående toilet, fordi den er muret ind i væggen. Som hovedregel virker trykknapperne til toilettet som et lille vindue ind til cisternen, hvor man kan vedligeholde indbygningscisternen igennem. Men faktisk er der ikke meget, der skal vedligeholdes. Du kan holde større udgifter nede ved regelmæssigt at udføre to små opgaver;

 1. Afkalke cisternen
 2. Skifte pakningen, som kan blive slidt

Nem rengøring med en indbygget cisterne

Det er ikke kun vedligehold, der er nemt, når du vælger et væghængt toilet med indbygningscisterne. Det er rengøringen også. Det er det, fordi en stor del af toilettet bygget ind i væggen. Det giver faktisk flere fordele, når det kommer til rengøring af toilettet og på badeværelset;

 • Det er kun wc kummen, du skal rengøre – altså en meget mindre overflade.
 • De fleste producenter af væghængte toiletter har udviklet deres egne overfladebehandlinger, som gør at kalk og skidt ikke så nemt sætter sig fast i kummen og på toilettet. Gå efter Wondergliss, CeramicPlus, Easy Clean, Kera tec, Ifö Clean, eller ESC for at få et toilet med rengøringsvenlig overflade.
 • Toilettet er ikke synligt monteret i gulvet. Det betyder, at der ikke kan samle sig snavs i samlingen mellem toilet og gulv. Derudover er der også mere plads under toilettet til at vaske gulvet på badeværelset.
 • Hængeskålen er ofte helt rund, så snavs og skidt ikke kan samle sig i folderne omkring vandlåsen, som på underdelen af det gulvstående toilet.

Vælg et toilet med indbygningscisterne, når du skal renovere badeværelse

At skifte fra et gulvstående toilet til et væghængt er en stor udgift i fortold til at udskifte toilettet med en tilsvarende model. Her skal du både købe flere nye dele til toilettet, ændre på afløb, lave en skalmur og montere indbygningscisternen i gulvet.

Til gengæld vælger næsten alle, der renoverer badeværelse et væghængt toilet, når nu man alligevel er i gang med at lave rummet om.

Vi anbefaler, at du får hjælp af en professionel VVS-installatør til at skifte fra gulvstående til væghængt toilet. Der skal tages højde for gulvvarme, du må ikke selv ændre på afløb, og du skal selv have adgang til at lukke for vandet, for at du selv må kaste dig over projektet.

Et toilet med indbygningscisterne er perfekt til det lille badeværelse

Hvis du har et lille badeværelse eller WC, giver det især mening at vælge den indbyggede model. Den fylder nemlig betydeligt mindre end det traditionelle toilet. Derudover har det væghængte toilet med indbygningscisterne også et lettere udtryk, fordi der er mere luft omkring hængeskålen.

Vælg den rette kombination af cisterne og hængeskål

Er du i tvivl om, hvordan du kombinerer cisterne og hængetoilet? Så giver vi her nogle tips, for det er faktisk meget enkelt.

Indbygningscisterne mål

Groft sagt inddeles indbygningscisternerne på det danske marked i høje og lave cisterner. Nogle producenter som f.eks. Geberit har tre højder, men gruppere dem sammen. Dét, du skal gøre op med dig selv, er nemlig, om du ønsker en topbetjent indbygningscisterne eller frontbetjent indbygningscisterne.

På den høje model skal du vælge en frontbetjent betjeningsknap, mens du på den lave indbygningscisterne kan vælge mellem topbetjent eller frontbetjent. Så her er det vigtigt, at du vælger en trykknap, der passer til din cisterne. Vær opmærksom på, at hvis du vælger en frontbetjent trykknap på en lav cisterne, vil trykknappen være gemt bag ved toiletsædet, når brættet er slået op. Det vil sige, at du er nødt til at slå brættet ned for at kunne skylle ud.

Hos Geberit, hvor de har lavet 3 højder, er det kun den højeste model, som kun er frontbetjent. Den mellem og lave model kan begge være enten frontbetjent eller topbetjent.

Hængeskål og boltafstand

Hængeskålen monteres på indbygningscisternen med bolte. Så det er vigtigt, at afstanden mellem boltene passer sammen. I Danmark findes der to standarder; 18 cm eller 23 cm afstand. De fleste indbygningscisterner kan justeres, så du frit kan vælge den hængeskål, du ønsker. Men skal du købe et væghængt toilet til en allerede monteret cisterne, kan afstanden ikke justeres. Så her er det vigtigt, at du køber en hængeskål, hvor boltafstanden er magen til den gamle. Hvis du vælger enten Geberit, Grohe Laufen, Gustavsberg eller Villeroy & Boch, kan alle hængeskåle, som sælges på det danske marked, passe.

Anerkendte producenter af indbygningscisterner

 • Geberit

  Geberit kalder deres egne indbygningscisterner for ”klassikeren blandt moderne badeværelsesinstallationer”, som er installeret over 1 million gange verden over i mere en 50 år. Geberits indbygningscisterner er pålidelige og gennemtestede inden levering. Deres indbygningscisterner hedder Geberit Sigma (høj model) og Geberit Omega (lav og mellem model).

  Geberits indbygningselementer er desuden designet, så de er klargjorte til eftermontering af Geberit AquaClean Dusch toilet, hvis du ønsker sådan et i fremtiden. Du kan også vælge indbygningscisterner fra Geberit med DuoFresh, som er luftudsugning, der absorberer og fjerner lugt i toiletskålen.

 • Grohe

  Grohe har udviklet Rapid SL indbygningssystemet, som leveres færdigsamlet med fastgjorte armaturer. Det giver en nem montering med minimal risiko for fejl og lækager. Grohe tester Rapid SL til at kunne bære op til 400 kg og gennemgår streng kontrol.

 • Ifö

  Ifös skjulte cisterner har ligesom Geberits været forhandlet i mere end 50 år, og har derfor bevist deres værd, og er blevet finjusteret gennem flere årtier, så de er fuldt med udviklingen. Ifö indbygningscisterner er fremstillet i ét stykke. Det betyder, at risikoen for lækage er minimal.

Køb overskudsvarer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Hos GreenDozer.com kan du købe overskudsvarer. Overskudsvarer er produkter, som danske producenter, grossister og byggemarkeder har til overs af den ene eller anden årsag. Det kan være, fordi varen udgår fra sortiment, fordi en kunde har bestilt et parti og annulleret ordren igen, eller fordi de har haft et overlager. Uanset årsagen, så er overskudsvarer helt nye varer, som intet fejler, men som du kan købe til favorable priser, da de ellers skulle have været skrottet.

Du kan læse mere om, hvorfor GreenDozer.com er med til at bekæmpe skrot i de danske byggebranche her.