Skip to content

Sensorer

    Sensor – det elektroniske sanseorgan    En sensor kan sammenlignes lidt med dine sanseorganer, eller idéen kan i hvert fald. Det er nemlig en føleenhed, der observerer omgivelser og eksempelvis omsætter en fysisk størrelse som lys, temperatur eller tryk til...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (56)

Sorter efter

Pris pr. stk

1.045,00 DKK 836,00 DKK
Kun  104,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

456,00 DKK 364,80 DKK
Kun  45,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

256,00 DKK 204,80 DKK
Kun  25,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

236,00 DKK 188,80 DKK
Kun  23,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

211,00 DKK 168,80 DKK
Kun  21,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

525,00 DKK 420,00 DKK
Kun  52,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

384,00 DKK 307,20 DKK
Kun  38,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

384,00 DKK 307,20 DKK
Kun  38,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

751,00 DKK 600,80 DKK
Kun  75,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

773,00 DKK 618,40 DKK
Kun  77,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

666,00 DKK 532,80 DKK
Kun  66,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

350,00 DKK 280,00 DKK
Kun  35,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

 

 

Sensor – det elektroniske sanseorgan 

 

En sensor kan sammenlignes lidt med dine sanseorganer, eller idéen kan i hvert fald. Det er nemlig en føleenhed, der observerer omgivelser og eksempelvis omsætter en fysisk størrelse som lys, temperatur eller tryk til en anden fysisk størrelse ofte i form af spænding eller strøm. Lidt ligesom dine smagsløg faktisk gør det. Maden er en fysisk størrelse sammensat af forskellige komponenter, lige så snart den rører din tunge bliver maden omsat til det du smager som salt, surt eller sødt. 

 

Sensorer benyttes til styring, overvågning og måling af alt muligt lige fra lys, temperaturer, vægt, lyd og sågar magnetfelter og kemiske blandinger. De mest almindelige sensorer, som du uden tvivl er stødt på i hverdagen, er en fotocellesensor, som sørger for automatisk døråbning, lyssensor, der slukker, når der ingen aktivitet er i et lokale, og sensoren i en radiator, som egentlig går under navnet temperaturføler og måler temperaturen i rummet. Hos GreenDozer.com forhandler vi et stort udvalg af sensorer fra anerkendte, danske grossister. Lige fra bevægelsessensorer til kabler og tilbehør til sensorer. 

 

Det bør du overveje før køb af bevægelsessensorer 

 

En bevægelsessensor er en af de ofte brugte sensorer i private hjem såvel som offentlige- og industrielle bygninger. En bevægelsessensor opfanger ganske enkelt bevægelse foran sig og bruges hyppigst til at kontrollere belysning. Det er nemlig en god måde at spare på strømmen, særligt steder som eksempelvis offentlige toiletter, hvor der bestemt ikke er nogen grund til at lyset brænder, når der ikke er nogen derude.  

 

Når du skal udvælge en bevægelsessensor, bør du overveje det, der kaldes for detekteringsområdet. Det er egentlig bare det areal, hvor sensoren opfanger bevægelse. Det opgøres normalt i vinkler fra 180 til 360 grader. Det betyder blot, hvor meget sensoren kan opfange omkring sig selv. Med 360 grader opfanger den bevægelse hele vejen rundt om dens egen akse, og med 180 graders detekteringsområde opfanger den bevægelse lidt ligesom, når vi mennesker kigger. Den ser det, der er foran den. 180 grader er derfor oplagt, hvis bevægelsessensoren skal placeres i et hjørne. 

 

Du bør desuden være opmærksom på, at der findes sensorer til henholdsvis indendørs- og udendørsbrug. Sensorer til udendørsbrug skal nemlig kunne holde til en del større temperaturudsving.  

 

Sådan virker en PIR sensor 

 

En PIR sensor er faktisk en form for bevægelsessensor. Den er udstyret med en infrarød føler, der registrerer varme. Sker der eksempelvis et stort udsving i temperaturer for eksempel, når en person bevæger sig ind foran sensoren, ja så aktiveres den. PIR sensoren bruges til forskellige formål, hvor den hyppigst anvendes til alarmer og belysning. Det er simpelthen udsvinget i temperaturen, der registreres og derved tænder lyset eller får alarmen til at gå igang. Det smarte ved en PIR sensor er, at den kun registrer varmeudsving efter en vis størrelse. Det betyder, at den ikke aktiveres ved, at insekter sværmer omkring den. 

 

Køb sensorer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

 

Køb af sensorer hos GreenDozer.com er noget helt særligt. Det er nemlig sådan, når du handler hos os, så bidrager du faktisk til et mere bæredygtigt Danmark. Det skyldes, at du giver nyt liv til helt nye varer, der ellers var på vej mod lossepladsen selvom, de absolut intet fejler. I byggeindustrien ender rigtig mange spritnye og fejlfrie varer nemlig deres dage som skrot. Simpelthen fordi grossisterne og byggemarkederne ikke kan få solgt dem til deres faste kunder. Det er et forfærdeligt ressourcespild, og du kan på GreenDozer.com derfor spare op til 90% på nye, overskydende varer og handle med god samvittighed.