Skip to content

Afbryder- og lysstyringsmateriel

Praktiske afbrydere – stikkontaktens følgesvend   Afbryder eller stikkontakt? I daglig tale er det nemlig det samme. En stikkontakt betragtes nemlig som stedet, hvor du tænder og slukker strømmen, men det referer faktisk også til selve stikket, hvor du kan tilsl...

Mest populære varer

Praktiske afbrydere – stikkontaktens følgesvend  

Afbryder eller stikkontakt? I daglig tale er det nemlig det samme. En stikkontakt betragtes nemlig som stedet, hvor du tænder og slukker strømmen, men det referer faktisk også til selve stikket, hvor du kan tilslutte dine el artikler. Det er altså ikke meningen, at det skal være nemt - særligt når der skal findes rundt i fagsprog og hverdagssprog. Helt konkret er en afbryder den anordning, der bruges til at tænde for eller afbryde et kredsløb. I hverdagssprog er afbryderen altså kontakten, som du eksempelvis benytter til at tænde og slukke for lyset i dine lamper. 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af afbrydere og afbrydermateriel til ethvert formål. Vi forhandler blandt andet dåser, rammer og dæksler til afbrydere. Men det er ikke hvilke som helst afbrydere, du finder her hos os. De er nemlig alle sammen nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister.  

Typer af afbrydere 

Der findes flere forskellige afbrydere, der i fagsprog går under navnene 1-polet afbryder, kroneafbryder, korrespondanceafbryder og krydsningsafbryder. Men hvad betyder det så? 

  • En 1-polet afbryder bruges til at tænde og slukke for lyset ved et lampeudtag. Den består af et enkelt modul og sidder ofte over stikkontakten. 1-polet afbryderen er i og for sig bare en tænd-og-sluk-kontakt. 
  • En kroneafbryder er faktisk bare to afbrydere, der er placeret i et enkelt modul ligesom 1-polet afbryderen. Denne går også under det måske mere spiselige navn dobbeltkontakt og bruges, hvis der er to lampeudtag i samme rum og afbryderen skal placeres samme sted.  
  • En korrespondanceafbryder bruges eksempelvis ved lange gange eller trapper, hvor det er nødvendigt at kunne tænde og slukke for lyset fra flere forskellige steder.  
  • En krydsningsafbryder tilkobles korrespondanceafbryderen og benyttes, steder hvor der skal forbindes flere afbrydere end to. Eksempelvis ved en lang gang, her skal det måske være muligt at tænde lyset i begge ender, men også lige uden for badeværelset. Korrespondanceafbryderen placeres derfor ved badeværelset.  

Udskiftning af afbryder 

Er du typen, der godt kan lide at lave så meget så muligt selv. Så er du heldig. For ifølge Sikkerhedsstyrelsen må du nemlig gerne selv udskifte dine afbrydere. Der er dog nogle forudsætninger, der skal overholdes. Afbryderen skal nemlig passe med den eksisterende dåse i væggen og dåsen skal være installeret af en elektriker. Det er desuden vigtigt, at du er opmærksom på, at du kun må udskifte afbryderne og altså ikke lave nye afbrydere eller stikkontakter andre steder i væggen. Dette er for at sikre, at el-sikkerheden i hjemmet i orden. 

Køb afbrydere hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Ved køb af afbrydere hos GreenDozer.com bidrager du til mere bæredygtighed i Danmark. Det gør du nemlig ved at redde afbryderne fra at gå en trist skæbne i møde som skrot på lossepladserne. Men hvorfor i alverden ender de op som skrot, tænker du nok? Det er sådan, at nye, overskydende varer i byggeindustrien ender som skrot, selvom de intet fejler. Simpelthen fordi grossisterne af den ene eller anden grund ikke kan få dem solgt til deres faste kunder. Du kan heldigvis redde varerne fra skrot, og gøre et rigtig godt køb, når du handler hos GreenDozer.com. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot, kan du blive klogere her.