Skip to content

Inddækninger og tagtilbehør

Hvor findes inddækninger på din bolig?  Inddækninger er alt fra brøndkraver over inddækninger til inddækningszink. Men hvor bruges inddækninger helt præcist, og hvorfor er det nødvendigt - og hvad er det egentligt? Inddækninger benyttes de steder, hvor bygningsde...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (12)

Sorter efter

Pris pr. stk

100,00 DKK 80,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. pakke(r)

220,00 DKK 176,00 DKK
Kun  22,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

32,50 DKK 26,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

81,25 DKK 65,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

35,00 DKK 28,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

247,50 DKK 198,00 DKK
Kun  24,75 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

220,80 DKK 176,64 DKK
Kun  22,08 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

12,63 DKK 10,10 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

148,00 DKK 118,40 DKK
Kun  14,80 / måned med

Lev. omk. tillægges

Hvor findes inddækninger på din bolig? 

Inddækninger er alt fra brøndkraver over inddækninger til inddækningszink. Men hvor bruges inddækninger helt præcist, og hvorfor er det nødvendigt - og hvad er det egentligt? Inddækninger benyttes de steder, hvor bygningsdele støder sammen, der har til formål at lede vandet væk, så det ikke render ind i konstruktionen. Det kunne for eksempel være ved en skorsten, da den som oftest støder sammen med bygningens tag, og det er derfor nødvendigt at benytte inddækning omkring den. Inddækninger findes nemlig ofte ved boligens tag, nemlig hvor to tagflader støder sammen eller en tagflade støder op mod en mur. Derudover findes de dér, hvor tagfladen gennembrydes af et andet bygningselement såsom tagvinduer, ventilationskanaler, kviste og ja – skorstene.

Hos GreenDozer finder du inddækninger og tagtilbehør til ethvert formål. Men det er dog ikke hvilke som helst inddækninger, du finder her hos os. Mange af vores varer er nemlig helt nye, overskudsvarer fra anerkendte, danske grossister, producenter og byggemarkeder.

Det skal du være opmærksom på ved inddækninger  

  1. Inddækninger tæres og slides ligesom alle andre bygningsdele. De bliver udsat for alt fra vind og vejr, og det betyder altså, at der er samlinger som med tiden kan løsnes eller sågar revne. Det er derfor en god idé, at tjekke husets inddækninger engang imellem.
  2. Det er svært at lave korrekt udførte inddækninger, og du bør derfor rådføre dig med en fagmand, eller få en fagmand til at lave det for dig. Der kan nemlig ophobe sig vand i inddækningerne, og stillestående vand kan tære gennem metallet og gøre inddækningen utæt. 
  3. Slidte eller forkert udførte inddækninger kan være årsag til fugtskader ved tagkonstruktioner. 

Sådan tjekker du dine inddækninger 

Det allerbedste tidspunkt at gennemgå boligens inddækninger på er om foråret. Det skyldes, at eventuelle utætheder, kan være kommet over efterår og vinter og derfor først er synlige i foråret. Du ved, at der er utætheder, hvis du observerer, at der er fugt eller råd i det omkringliggende træværk ved eksempelvis tagvinduer og kviste. Det behøves dog slet ikke at stå så grelt til. Utæthederne kan nemlig også vise sig i form af mørke skjolder eller pletter på gulvet, som ligeledes er tegn på fugtskader.  

Det er selvfølgelig ikke altid, at fugtskader skyldes utætte inddækninger. Det kræver nemlig ofte et større arbejde at finde frem til utæthederne. Det kan derfor være en fordel at gennemgå inddækninger lige efter, at det har regnet, hvis du har opdaget fugtskader. Tjek gerne tage og inddækninger udefra. Her skal du kigge efter revner og tæring i selve metallet og ved samlinger. Kontakt altid en fagmand ved den mindste tvivl. Nogle utætheder kan nemlig kræve reparation med det samme.  

Hvilken inddækning skal jeg vælge?

Zink og bly blev tidligere oftest anvendt som inddækning til tagvinduer, kviste og skorstene, men bly er i dag ikke lovligt, og da zink er relativt dyrt, så er der i dag kommet mange nye alternativer til på markedet. Perform og Sabetoflex er nogle af de producenter, som har specialiseret sig i inddækninger og udviklet moderne inddækninger, der har mange fordele i forhold til zink og lignende materialer. Inddækningerne leveres i ruller og har selvklæbende bagsider. De fås i flere farver, og passer derfor til både klassiske sorte og røde tagplader og tagsten, som findes på langt de fleste huse.

Tagtilbehør du ikke kan undvære

Når den perfekte tagløsning skal udføres, så er det også nødvendigt med det helt rigtige tagtilbehør, der skal bruges i forbindelse med opsætning af tage til materialer, der kan anvendes ved vedligeholdelse af et gammelt tag. Hos GreenDozer finder du derfor også tagtrin, sidefalsclips, inddækningslister, afvandingsrender samt sternrender.

Køb inddækninger og tagtilbehør hos GreenDozer og bekæmp skrot 

Når du køber inddækninger hos GreenDozer, har du mulighed for at gøre en super handel og en rigtig god gerning på én og samme tid. Priserne er nemlig i bund og fokusset på bæredygtighed i top. Nye, overskudsvarer er nemlig varer, som vores leverandører ikke kan få solgt til deres faste kunder, og de brænder derfor inde med varerne. Når du handler hos GreenDozer er du med til at minimere spild i byggebranchen. Du finder mange flere byggematerialer indenfor tag herunder tagrender og nedløb, brugte tagsten samt undertag med mere til dit tag.