Skip to content

Undertag til tag og facade

  Hvad er et undertag?  Et undertag har til formål at gøre dit tag mere tæt og beskytte hus og tag mod fugt udefra. Det er et ekstra tag som lægges under den udvendige tagbelægning og skaber ekstra tæthed. Der findes et væld af forskellige typer undertag, som ka...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

Hvad er et undertag? 

Et undertag har til formål at gøre dit tag mere tæt og beskytte hus og tag mod fugt udefra. Det er et ekstra tag som lægges under den udvendige tagbelægning og skaber ekstra tæthed. Der findes et væld af forskellige typer undertag, som kan bruges sammen med forskellige slags tagbelægninger. Der er derfor ingen undskyldning for at droppe undertaget. 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af produkter til brug ved installation af undertag. Men det er ikke hvilke som helst produkter. Hele vore sortiment består nemlig af nye, overskydende varer fra danske grossister, byggemarkeder og producenter. Da alle produkter er overskydende varer, bør du være opmærksom på, at vores sortiment kan variere.  

Hvad er undertagets funktion?  

Undertaget har en helt særlig funktion, som bestemt ikke bør undervurderes. Undertagets helt specifikke funktion er at skabe ekstra tæthed, der kan få stor betydning for hele tagets evne til at holde tæt alt efter, hvilken tagbelægning der er valgt. Undertaget sikrer nemlig den underliggende tagkonstruktion mod indtrængende regnvand og fugtpåvirkning udefra fra eksempelvis regn, sne og slud. Men det beskytter faktisk også mod kondens, der sommetider kan dannes på den kolde underside af tagbelægningen. 

Men hvor placeres undertaget så helt præcist, så det kan udføre sin magi? Et undertag lægges ofte omkring 6-8 cm under den ydre tagbelægning. Det placeres over siden af tagspærene, og der tilføjes afstandslister for at sikre ventilation og god afstand mellem lægterne, mens de holder undertaget på plads. Der findes meget forskelligt tilbehør til undertag lige fra kabelkraver til glidehafter. Det er altid en god idé rådføre sig med fagfolk, inden du kaster dig ud i at lave undertag på din bolig. 

Typer af undertage 

Der findes tre typer undertag, som er:  

  • Let undertag: Her benyttes der en løs tagdug lavet af et plastmateriale, så det kan modstå fugt.  
  • Middelfast/hårdt undertag: Denne type undertag er lavet af henholdsvis gips- eller træplader. Det er dog hovedsageligt træplader, der benyttes i nye konstruktioner. 
  • Fast undertag: Et fast undertag konstrueres af hårde og ofte tunge plader. Der bruges ofte krydsfiner eller ru tagbrædder. Men det er ikke helt nok, ovenpå lægges der tagpap for at fugtsikre konstruktionen. 

 

Køb undertag hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber tilbehør til undertag hos GreenDozer.com, får du mulighed for at gøre en god handel med god samvittighed. Du kan nemlig spare helt op til 90 % på nye, overskydende varer og bidrage til et mere bæredygtigt Danmark. Men hvordan det? Overskydende varer er ofte varer, som grossisterne ikke kan få solgt til deres faste erhvervskunder. De ser sig derfor tit nødsaget til at skille sig af med dem – og den sidste udvej er ofte at skrotte varerne, selvom de absolut intet fejler. Når du køber tilbehør til undertag hos GreenDozer.com, giver du nyt liv til produkter, der har en trist skæbne forude. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot i byggeindustrien, kan du blive klogere lige her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret på nye varer.