Skip to content

Kobberrør og loddefittings

    Kobberrør og fittings     Udvalget af VVS-artikler kan virkelig føles som at sætte fod på Mars, hvis du ikke allerede er velbevandret i den forunderlige verden af fittings, rørbærer og ventiler. Det findes nemlig utroligt mange forskellige af slagsen, d...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

 

Kobberrør og fittings  

 

Udvalget af VVS-artikler kan virkelig føles som at sætte fod på Mars, hvis du ikke allerede er velbevandret i den forunderlige verden af fittings, rørbærer og ventiler. Det findes nemlig utroligt mange forskellige af slagsen, der er eksempelvis fittings særligt beregnede til rør i diverse materialer og formål. Kobberrør, kobber fittings og loddefittings er eksempelvis bare nogle af dem og bruges ofte til varmeinstallationer og brugsvand.  

 

Da kobber er et forholdsvis blødt og bøjeligt materiale, er det vigtigt ved fastspænding af kobberrør, at røret selvfølgelig er monteret fast, men at det også har mulighed for at udvide sig ved gennemstrømning af vand – koldt som varmt. Hvis kobberrøret ikke kan udvides ved gennemstrømning, kan der opstå brud på røret, hvilket i sidste ende kan forårsage vandskader. Det kan sammenlignes lidt med at puste luft i en ballon. Når ballonen ikke kan udvides længere, men der stadig pustes luft i den – ja så går den i stykker. Hos GreenDozer.com finder du kobberrør og dertilhørende fittings, så du altid er sikker på, at det passer sammen.  

 

To slags kobberrør  

 

Der er to slags kobberrør, der begge har god holdbarhed. Du skal dog være opmærksom på, at kobberrør grundet det lidt bløde metal faktisk er følsomme over for høj vandhastighed. Det gælder uanset, om der er tale om bløde eller hårde kobberrør. 

 

  • Bløde kobberrør: Fordelen ved at vælge bløde kobberrør er, at de er utroligt fleksible. De kan bøjes, næsten som det passer dig og derved tilpasses dit behov 
  • Hårde kobberrør: Hårde kobberrør kan ikke bukkes og bøjes, som du ønsker. De skal derimod skæres og tilpasses med fittings.  

 

 

Vigtig viden om fittings i kobber  

 

Da kobberrør benyttes til brugsvand- og varmeinstallationer, er det vigtigt at benytte de rette fittings. En god huskeregel er, at benytte fittings i samme materiale som røret. Dette for at undgå gennemtæring takket være kemiske reaktioner, der kan opstå mellem forskellige metaller, når de mødes. Dette er særligt vigtig med kobber. Kobber har nemlig en særlig kemisk sammensætning, og benytter du eksempelvis kobberfittings på andet en kobberrør, kan det forårsage tæring og lækager, der kan ende i vandskader.  

 

Fittings kommer i forskellige størrelser, hvor de mest anvendte er 15 mm, 18 mm og 22 mm. Blandt disse tre, er det fittings i 15 mm, der anvendes oftest 

 

Køb kobberrør og fittings hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

 

Når du køber dine kobberrør og fittings hos GreenDozer.com, kan du som privatkunde få fingrene i kvalitetsrør og fittings fra anerkendte, danske grossister. Det skyldes nemlig, at hele vores sortiment består af nye, overskydende varer, som grossisterne ikke kan få solgt til deres almindelige erhvervskunder. Hos GreenDozer.com bekæmper vi skrot fra byggeindustrien, og du kan samtidig bidrage til et mere bæredygtigt Danmark ved at købe nye, overskydende varer og redde dem fra en kedelig tur lossepladsen. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot, kan du læse mere lige her