Skip to content

Håndvaskarmaturer

  Vandhane til badeværelse i høj kvalitet Vandhanen på håndvasken er som oftest placeret i centrum i badeværelset, og benyttes mange gange dagligt. Derfor bør du også bruge noget tid på at vælge det rigtige blandingsbatteri til dit badeværelse, for selvom en van...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (38)

Sorter efter

Pris pr. stk

705,00 DKK 564,00 DKK
Kun  70,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

531,49 DKK 425,19 DKK
Kun  53,15 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

349,00 DKK 279,20 DKK
Kun  34,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

667,00 DKK 533,60 DKK
Kun  66,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.646,61 DKK 2.117,29 DKK
Kun  661,65 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.504,29 DKK 1.203,43 DKK
Kun  150,43 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

3.201,99 DKK 2.561,59 DKK
Kun  800,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

596,00 DKK 476,80 DKK
Kun  59,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

435,00 DKK 348,00 DKK
Kun  43,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

3.167,00 DKK 2.533,60 DKK
Kun  791,75 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

829,00 DKK 663,20 DKK
Kun  82,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

687,00 DKK 549,60 DKK
Kun  68,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

 

Vandhane til badeværelse i høj kvalitet

Vandhanen på håndvasken er som oftest placeret i centrum i badeværelset, og benyttes mange gange dagligt. Derfor bør du også bruge noget tid på at vælge det rigtige blandingsbatteri til dit badeværelse, for selvom en vandhane måske bare er en vandhane for dig, så gør både design og teknologi en stor forskel for, hvor glad du bliver for dit valg.

Her på siden giver vi dig nogle tips til, hvad du skal tage med i dine overvejelser, når du vælger nyt armatur til badeværelset.

Blandingsbatteriets design

Håndvaskens og armaturets centrale placering i badeværelset – uanset badeværelsets størrelse – betyder, at designet er vigtigt. Det ved alle producenterne, og derfor har producenterne af VVS artikler af høj kvalitet også utrolig meget fokus på smukke designs. Nogle af de designmæssige overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge vandhane til badeværelset er:

Skab en rød tråd i badeværelset

  • Vælg armaturer fra samme serie: Vælg badeværelsesarmaturer, der passer sammen. Det kan du gøre på flere niveauer. For en måde er selvfølgelig at skifte alle dine badeværelsesarmaturer ud og købe nye fra samme serie. Så sikrer du dig, at dit håndvaskarmatur passer perfekt sammen med dit brusearmatur i både farve og stil.

  • Vælg badeværelsesarmaturer i samme farve: Hvis du kun skifter håndvaskarmaturet, bør du som minimum vælge håndvaskarmatur i samme farve som dit brusearmatur. Så hvis dit brusearmatur er i krom, bør du også vælge et håndvaskarmatur i krom. Hvis det er i messing, skal din nye vandhane også være i messing. Det skaber en rød tråd og et mere roligt look. Du kan vælge mellem; krom, sort, hvid, kobber, messing, guld eller rustfrit stål.

  • Følg indretningsstilen fra resten af dit badeværelse: Vandhaner til badeværelset findes i mange forskellige stilarter. Så uanset om du er til det simple og minimalistiske, det firkantede og kubistiske, det moderne indbygningsarmatur eller det retro fyldt med krummelurer, så findes der et blandingsbatteri, der passer til din stil.

  • Vælg badeværelsestilbehør, der matcher dit håndvaskarmatur: Du kan selvfølgelig vælge en helt almindelig toiletbørste til 10 kr. fra dit lokale supermarked, hvilket er vældigt funktionelt, men også ret intetsigende. Men du kan også vælge at gå all in på indretningen og vælge badeværelsestilbehør, som ikke er så intetsigende og købe en toiletbørste eller en toiletrulleholder, som passer sammen med dine badeværelsesarmaturer.

 

Håndvaskarmaturets funktionalitet

Du kan sagtens købe et håndvaskarmatur til en billig pris, som gør det, en vandhane skal kunne – du kan vaske hænderne under den. Men som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet sammen, når du køber VVS-artikler. Derfor får du også meget komfort og brugervenlighed, når du går en prisklasse op. Det gør du, fordi VVS producenterne bruger mange ressourcer på at udvikle cutting edge teknologier, som gør oplevelsen med deres produkter til en oplevelse i særklasse. Mange af tingene tager du måske endda som en selvfølge, men det er det faktisk ikke.

  • Overfladebehandling: Uanset om du vælger en sort vandhane, en vandhane i krom eller et armatur i messing, så gør producenterne et stort nummer ud af at det skal være nemt at holde dit armatur. Derfor har det en overfladebehandling, der gør, at det er nemt at holde rent og pænt, og som samtidig beskytter mod ridser. Derfor vil dit badeværelsesarmatur holde sig pænt i mange år.

  • Ubesværet sving i tuden: Hvis du vælger et armatur til håndvasken, som har en svingtud, så er det vigtigt, at leddet i armaturet sidder godt beskyttet for vand og snavs, så det kan holde i mange år og kører ubesværet. Det er nemlig svært at komme ind og rense og vedligeholde inde i selve armaturet.

  • Vandsparerfunktion: Vælg et håndvaskarmatur med en perlator/luftblander. Det sikrer dig samme vandtryk med meget mindre vand. Ud over perlatoren gør mange VVS producenter et stort stykke arbejde for at gøre deres produkter mere sparsomme. For eksempel har Grohe udviklet EcoJoy, som er en vandsparefunktion i alle deres håndvaskarmaturer.

  • 1-greb eller 2-grebs blandingsbatteri: Et 1-grebs armatur er klart det nemmeste at bruge. Med kun 1-greb er det nemmere at indstille temperaturen på vandet, hvilket både giver dig en vis komfort, når du skal vaske hænder, men det er også med til at spare på vandet, da vandet ikke løber lige så længe, når det ikke tager ekstra tid at indstille temperaturen.

  • Høj eller lav tud på håndvaskarmaturet: Skal du have en høj eller lav tud på dit håndvaskarmatur? Det afhænger af, hvad du skal bruge det til. I sportshaller bør der altid være høj tud på badeværelset, så en drikkedunk kan være indenunder, når sportsudøverne skal fylde vanddunkene. Skal din baby kunne få et hurtigt bad i håndvasken, når bleen ligner, at den er eksploderet? Så er en høj tud også en god idé. Skal der bare være plads til at vaske hænder og komme vand på tandbørsten, så er det tilstrækkeligt med en lav tud.

  • Blandingsbatterier med bundventil/løft-op ventil? Har du brug for at kunne lægge ting i blød i vasken, eller vaske din babys numse i håndvasken? Så er det en god idé med et håndvaskarmatur med en bundventil. Så kan du nemlig fylde vasken med vand.

 

Berøringsfri vandhane

Du er sikkert stødt på dem på offentlige toiletter tusindvis af gange. Den berøringsfri vandhane er nemlig utroligt populær, fordi den både er yderst vandbesparende og har et højt hygiejneniveau. Du slipper for overhovedet at røre ved vandhanen, når du vasker hænder. Derved overføres der ikke bakterier til vandhanen inden håndvask, og du får ikke overført bakterier retur på hænderne, når du skal slukke for vandhanen. Det er altså en lækker hygiejne-optimerende løsning til det travle gæstetoilet samt offentlige toilet.

Den berøringsfri vandhane er udstyret med en sensor, der registrer, når der er bevægelse direkte foran den. Men for at sensoren virker, skal den selvfølgelig have lidt strøm. De berøringsfri vandhaner kommer derfor enten med tilslutning til strømstik eller med et lithium-batteri, der kan holde strøm i op til 3-5 år. De fås desuden med temperaturregulering ligesom almindelige vandhaner til badeværelset og er derudover også vandbesparende. Du kan faktisk spare op til 60 % på vandforbruget ved at anvende en berøringsfri vandhane på dit badeværelse.

Vedligeholdelse og afkalkning af vandhane på badeværelset

Det vigtigste du kan gøre derhjemme i forhold til vedligeholdelse af dit badeværelsesarmatur, er at afkalke det. Du skal afkalke jævnligt og skånsomt. Vi kan desværre ikke sætte interval på, hvor ofte du skal afkalke dit håndvaskarmatur, da det afhænger af, om du bor et sted med hårdt eller blødt vand – det vil sige, om der er meget kalk i vandet. Eller om du har et blødgøringsanlæg, som fjerner kalken fra vandet inden det når vandhanen.

Når du afkalker, skal du gøre det på en skånsom måde. De skånsomme afkalkningsmetoder virker bedst, hvis du ikke lader kalken få for godt fat, og laget ikke bliver for tykt – altså hvis der ikke går for lang tid i mellem. Hvis du bruger hårdhændede metoder eller grove kemikalier, kan du risikere at skade overfladen og overfladebehandlingen, hvilket gør afkalkningen sværere næste gang og gør armaturet grimt.

Læs også vores guide: Afkalkning af vandhane

Drypper din håndvask på badeværelset?

Så er det formentlig tid til at skifte pakningen. Det er en simpel opgave, og du behøver ikke en professionel VVS’er til at klare opgaven. Det løser langt de fleste gange problemet med en dryppende vandhane.

Køb overskudsvarer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Hos GreenDozer.com forhandler vi overskudsvarer. Det er varer, som producenter, byggemarkeder og grossister har i overskud på deres lager. Måske er det en sæsonvare, der udgår eller er udgået. Måske har de blot et overlager. Og måske har en kunde bestilt en stor mængde hjem, og annulleret ordren, så forhandleren hænger på den. Uanset årsagen, så er overskudsvarer helt nye varer, som vores sælgere sælger til en ekstraordinær billig pris. Derfor redder du en vare fra skrot og får et håndvaskarmatur af høj kvalitet til en billig pris. Det er da win/win.

Læs mere om, hvorfor vi bekæmper skrot i byggebranchen her.