Skip to content

Brusearmaturer

Blandingsbatteri til bruser Et brusearmatur eller blandingsbatteri er den del af et komplet brusesystem, som du styrer temperatur og vandstyrken på bruseren med, og som sidder fastmonteret på væggen. Der hvor du tænder og slukker for vandet i din bruser. Det lyder jo s...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (9)

Sorter efter

Pris pr. stk

708,54 DKK 566,83 DKK
Kun  70,85 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

685,00 DKK 548,00 DKK
Kun  68,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

558,00 DKK 446,40 DKK
Kun  55,80 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.871,00 DKK 1.496,80 DKK
Kun  187,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.831,00 DKK 2.264,80 DKK
Kun  707,75 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.683,00 DKK 1.346,40 DKK
Kun  168,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.023,00 DKK 818,40 DKK
Kun  102,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.263,00 DKK 1.010,40 DKK
Kun  126,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.181,00 DKK 944,80 DKK
Kun  118,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Blandingsbatteri til bruser

Et brusearmatur eller blandingsbatteri er den del af et komplet brusesystem, som du styrer temperatur og vandstyrken på bruseren med, og som sidder fastmonteret på væggen. Der hvor du tænder og slukker for vandet i din bruser.

Det lyder jo simpelt, og det skal det også være for dig som bruger. Men producenterne af kvalitets brusearmaturer har gennem årtier udviklet og innoveret på disse brusetermostater. Derfor kan du købe billige blandingsbatterier til 500 kr., men du kan også købe innovative og sikre termostatbatterier til helt op til 25.000 kr. Der er således stor forskel på brusearmaturer, og vi vil forsøge at forklare dig, hvad du kan overveje ud over prisen, når du skal købe dit næste brusearmatur.

Mangler du et brusehoved, der passer til, kan du finde vores udvalg her.

Dit brusearmatur og brusehoved skal passe sammen

Når du skal købe et nyt brusearmatur, skal du sikre dig, at det passer sammen med det brusehoved, du allerede har derhjemme. Den nemmeste måde at være sikker på det på, er ved at købe fra samme producent. Så er der stor sandsynlighed for, at delene passer sammen. Det vil sige, at du får fuld udnyttelse af brusearmaturets funktioner.

Hvis du vælger et termostatarmatur, som kan styre flere vandkilder, får du bedst udnyttelse af dit armatur, hvis du faktisk har flere vandkilder i din bruser. Hvis dit brusearmatur kan kontrollere flere brusestråler, skal din håndbruser eller hovedbruser kunne bruse med forskellige brusestråler.

Producenterne kører dog i dag stort set med de samme dimensioner, så du vil formentlig uden problemer kunne mixe og matche. Men husk at dobbelttjekke brusearmaturets dimensioner for nem montering.

Vigtige overvejelser, når du skal købe brusearmatur

 • Brusearmatur med 1-greb, 2-greb eller et tryk på en knap?
 • Skal blandingsbatteriet styre en eller flere vandkilder?
 • Anti-skoldning på brusearmaturet er et must
 • Lås på termostaten giver bedre kontrol over vandtemperaturen
 • Overfladebehandling for nem rengøring af brusearmaturet

Brusearmatur med 1-greb, 2-greb eller et tryk på en knap?

Når man taler om et brusearmatur med 1- eller 2-greb, så snakket man om temperaturstyring. 2-grebs brusearmaturet er det gammeldags brusearmatur, hvor man tænder for det kolde og varme vand uafhængigt af hinanden, og vandstyrken er som den er, når man har fundet den perfekte temperatur. Dette er de billige brusetermostater.

1-grebs brusearmaturet har også 2 greb. Men det ene bruges til temperatur, og det andet bruges til vandstyrken. Her har du bedre kontrol over både temperatur og vandstyrke. Dette er det mest udbredte brusebatteri, og ligger derfor i mellemprisklassen.

Det nyeste indenfor brusearmaturer er styring med knapper. Her trykker du på en knap og tænder for den bruser eller brusestråle, som du ønsker at bruge. Så kan du skrue på hver af knapperne for at indstille yderligere. Det er brusearmaturer i den dyre ende, men giver endnu bedre kontrol, hvor du kan opnå en ekstraordinær spaoplevelse i dit eget hjem.

Skal blandingsbatteriet styre en eller flere vandkilder?

Det klassiske brusesæt består af en håndbruser, der sidder på en brusestang, og via bruseslangen er koblet til brusearmaturet. Med de nye moderne og innovative brusesystemer, kan du med ét brusearmatur styre flere vandkilder. Det vil sige, at du kan have både en håndbruser og en rainshower – begge med forskellige brusestråler, og styre det hele nemt og enkelt. Det betyder, at du kan tilpasse hvert enkelt brusebad til netop den bruseoplevelse, du ønsker den dag. Det er ekstraordinær luksus i eget hjem. Du kan for eksempel vælge Grohe SmartControl, Grohe Grohtherm F eller Hansgrohe RainSelect.

Anti-skoldning på brusearmaturet er et must

De gamle brusearmaturer kunne blive afsindigt varme. Det betød, at man skulle passe på, når man stod og sæbede sig ind eller kom shampoo i håret, for kom man op ad brusearmaturet, brændte man sig på det. Hvis du vælger et brusearmatur fra en anerkendt VVS producent som Grohe, Hansgrohe, Damixa eller Vola, kan du nærmest ikke undgå at få et brusearmatur med en form for anti-skoldning teknologi. Risikoen for at brænde sig vil alene være et argument for at skifte et gammelt brusearmatur ud til et nyt.

Lås på termostaten giver bedre kontrol over vandtemperaturen

VVS producenterne har hver deres navn til denne funktion, men fælles for dem er funktionen. På et 1-grebs brusearmatur, kan man kun dreje temperaturtermostaten til 38 grader før den møder modstand. Herefter skal man trykke på en knap for at låse op for grebet og kunne skrue højere op. Det betyder bedre sikkerhed især for børn, der er i brusebad, så de ikke ved en fejl kommer til at skrue temperaturen for højt op og bliver skoldet.

Overfladebehandling for nem rengøring af brusearmaturet

Et brusearmatur er udsat for kalk og snavs, som kan sætte sig godt fast. Derfor har alle VVS producenterne udviklet hver sin overfladebehandling til blandingsbatterierne, der gør, at vandet sætter sig som perler og preller af. De minimale kalkaflejringer, som kan sætte sig, er derfor også nemmere at fjerne pga. den overfladebehandling, som armaturerne har. Det giver nem rengøring og afkalkning af brusearmaturet.

Designet på brusearmaturet er vigtigt

Selve funktionaliteten af et brusearmatur er selvfølgelig vigtigt. Men i dag er kvaliteten af brusearmaturer så høj, at du trykt kan tænke over, hvilket design du foretrækker.

 • Vælg badeværelsesarmaturer i samme serie: Du kan skabe en rød tråd i indretningen på dit badeværelse, hvis du vælger alle dine badeværelsesarmaturer indenfor samme serie. Det giver et roligt og ensartet udtryk.

 • Vælg badeværelsesarmaturer i samme farve: Skab en flot helhed på dit badeværelse ved at farvekoordinere dine armaturer. Der findes mange smukke farver på markedet; kobber, messing, sort, hvid, krom og rustfrit stål er blandt de mest populære. Vælg enten kolde eller varme nuancer. Det kolde krom og det varme messing kan give et uroligt indtryk sammen.

 • Vælg badeværelsestilbehør, der passer sammen med dine armaturer: Brug dit badeværelsestilbehør til at få dit badeværelse til at skille sig ud. En toiletbørste fra dit lokale supermarked til 20 kr. fungerer jo fint. Men i stedet kan du vælge en toiletbørste eller toiletrulleholder i messing og skabe et smukt helhedsindtryk i dit badeværelse.

Brusearmatur på et lille badeværelse

Har du et lille badeværelse, kan det rigtige valg af blandingsbatteri til bruseren gøre en stor forskel. Du kan vælge et indbygningsarmatur, som sidder helt ind til væggen. Det skaber mere luft i din bruseniche, og skaber et mere luftigt udtryk i hele badeværelset. Du kan også vælge et blandingsbatteri med bruser og vandhane for at spare på pladsen.

Brusetermostater fra anerkendte producenter

Vælger du en brusetermostat fra en anerkendt VVS producent, er du garanteret et brusearmatur af høj kvalitet. Her fortæller vi lidt om nogle af branchens bedste producenter af blandingsbatterier til brusere.

Damixa brusearmatur

Damixa er en dansk producent af VVS-artikler som kombinerer klassisk design med moderne teknologier. De designer brusearmaturer med fokus på kundernes behov og høj funktionalitet. Enkelthed og kvalitet er blandt deres værdier, og det kan man som kunde mærke i deres blandingsbatterier.
Damixas teknologier til brusearmaturer indebærer:

 • PVD: Overfladebehandling, der er smudsafvisende og modstandsdygtigt overfor ridser
 • Antiskoldning: Lås på brusearmaturet, så man ikke ved et uheld kan skrue temperaturen for højt op
 • Eco click: En vandsparerfunktion på brusearmaturet, så man ikke med det samme skruer op for fuld skrue på vandet

Grohe brusearmatur

Grohe er blandt verdens førende VVS producent. Hos Grohe sætter de teknologi, kvalitet, bæredygtighed og design i højsædet. Og det kan man som kunde mærke i både design og funktion med Grohe brusearmaturer. Grohe kalder sig Masters of Technology, og mange af disse teknologier er udviklet til deres brusesystemer. Til selve brusearmaturet skal du kigge efter:

 • Grohe Starlight: Overfladebehandling, som er udviklet gennem de sidste 75 år. Det er en robust og pletfri overflade på brusearmaturet, så kalk og skidt ikke sætter sig, og er samtidig modstandsdygtig overfor ridser.
 • Grohe Turbostat: Grohtherm termostater har alle Grohe Turbostat, som sikrer den rette vandtemperatur i løbet af et splitsekund og holder den gennem hele badet – uanset hvad andre i husstanden foretager sig.
 • Grohe CoolTouch: Det er en anti-skoldningsteknologi, der sikrer, at du ikke kan brænde dig på brusearmaturet. Uanset hvor længe det varme vand har løbet.
 • Grohe Digital: Et styresystem til din bruser, som er udenfor bruseren. Du kan med Grohe Digital forudindstille temperatur, vandstyrke og tiden for dit brusebad.

Grohe har udviklet både populære 1-grebs blandingsbatterier til bruseren og indbyggede brusetermostater.

Hansgrohe brusearmatur

Hangrohe er blandt den absolutte verdenselite, når det kommer til VVS-artikler. Hansgrohe er kvalitet, du kan stole på, og det gennemsyrer alle deres VVS-artikler – også deres brusearmaturer. Kvalitet går igen i både design og innovative teknologier. Du kan for blandt andet finde teknologier som:

 • CoolContact: Det er en metallisk overflade, som forhindre, at overfladen bliver så varm, at du kan brænde dig på den.
 • Hansgrohe Select: Med denne teknologi kan du styre din brusestråle med kun et tryk på en knap. Det giver en simpel badoplevelse.

Køb overskudsvarer hos GreenDozer.com og støt et bæredygtigt Danmark

Hos GreenDozer.com forhandler vi overskudsvarer. Det er varer, som producenter, byggemarkeder eller grossister har til overs af den ene eller anden grund, og som derfor skal skrottes, hvis ikke de kan blive solgt. Disse overskudsvarer kan du købe online hos GreenDozer.com til en ekstraordinær god pris. Det betyder, at du sparer penge og redder en vare fra skrot på samme tid.

Læs mere om, hvorfor vi bidrager til at bekæmpe skrot i den danske byggebranche her.