Skip to content

Indendørsbelysning

Du kender det sikkert, når du tænder et stearinlys. Den gyldne flamme lyser op og rummet bades i et varmt skær. Pludselig emmer hele rummet af hygge. Lys kan være toneangivende for et hjem eller et kontormiljø, og med den helt rette belysning, kan du ligesom med stearinlyset, skabe masser af stemning og hygge.

...

Mest populære varer

Skøn indendørsbelysning med lamper og fokus på genbrug

Du kender det sikkert, når du tænder et stearinlys. Den gyldne flamme lyser op og rummet bades i et varmt skær. Pludselig emmer hele rummet af hygge. Lys kan være toneangivende for et hjem eller et kontormiljø, og med den helt rette belysning, kan du ligesom med stearinlyset, skabe masser af stemning og hygge.

Hos GreenDozer finder du et stort udvalg af indendørsbelysning. Det er dog ikke hvilken som helst slags belysning. Vores sortiment består nemlig af genbrugsvarer og overskudsvarer, der ellers ville være blevet smidt ud. Du finder et stort udvalg af indendørsbelysning til offentlige kontorer, institutioner, køkkenet over til belysning til industri. Ja, faktisk finder du indendørslamper til ethvert formål hos os. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de kan bruges.

Efterspørgslen efter brugt indendørsbelysning er voksende

Vi ser flere og flere bæredygtighedsbevidste kunder. Både private og professionelle aktører prioriterer genbrug og cirkulær økonomi i byggeprojekter og indretning. Det gælder især arkitekter, bygherrer og designere, der søger unikke løsninger med lavt klimaaftryk.

Kreative og designorienterede miljøer vinder frem, hvor retro, vintage og brugte designlamper er populære i caféer, kontorfællesskaber og kreative erhverv, hvor æstetik og historik vægtes højt.

Til renoverings- og indretningsprojekter bliver brugte lamper og belysning ofte anvendt til renovering af kontorer, skoler, institutioner og butikslokaler, hvor cirkulær økonomi, funktion og bæredygtighed kombineres.

Den voksende efterspørgsel indenfor brugt indendørsbelysning ses bla. pga. de unikke designløsninger kombineret med en reduktion af klimaets CO₂-aftryk, bevidst forbrug og kortere leveringstider end ved nyproduktion.

Skab belysning med stil og funktion

Lamper er ikke kun en kilde til lys, men også en måde at tilføje karakter og atmosfære til dit hjem og eller kontor. Uanset om du søger at forbedre belysningen i din stue, soveværelse, køkken eller ethvert andet rum, er lamper et afgørende element i indretningen. Her kan du gå på opdagelse i forskellige typer lamper og få tips til at vælge den rigtige belysning til dine behov.

Bordlamper

Bordlamper er alsidige og findes i et væld af designs, fra klassiske til moderne. De er perfekte til at skabe hyggebelysning i stuen eller som natbordlamper i soveværelset. Overvej lamper med justerbar højde eller armaturer for at tilpasse lyset til forskellige aktiviteter.

Gulvlamper

Gulvlamper er ideelle til større rum, hvor de kan tilføre både lys og stil. De er også fremragende som læselamper i et hjørne af stuen eller for at fremhæve en bestemt del af rummet.

Indbygningslamper

Indbygningslamper er en type lampe, der monteres ind i loftet, væggen eller gulvet, så kun selve lysåbningen er synlig. Resten af lampens konstruktion skjules bag overfladen, hvilket giver et rent og diskret udtryk. De kaldes også ofte downlights – især når de sidder i loftet og lyser nedad.

LED paneler

LED-paneler er en flad og tynd lampe, der bruger LED-teknologi (Light Emitting Diodes) til at producere lys. Panelet er typisk indbygget i loftet eller monteret som en overfladeløsning og giver et ensartet, blændfrit og energieffektivt lys, der egner sig særligt godt til erhvervslokaler som kontorer, møderum, butikker, skoler og institutioner.

Loftslamper

Loftslamper, herunder lysekroner og pendellamper, er fantastiske til at skabe et centralt fokuspunkt i rummet. De kommer i et væld af designs, fra elegante lysekroner til moderne og minimalistiske pendellamper.

Væglamper

Væglamper er pladsbesparende og kan tilføje belysning uden at optage gulvplads. De er velegnede til korridorer, badeværelser og som sengelamper, hvor pladsen er trang.

Pendler

En pendel er en type lampe, der hænger ned fra loftet i en ledning, kæde eller stang – deraf navnet "pendel", som betyder "noget der svinger eller hænger". Pendler kaldes også hængelamper og er en populær belysningsform i både private og professionelle miljøer.

Spots

Spots er alsidige belysningsløsninger, der tilføjer en skarp og fokuseret glans til ethvert rum. Med deres justerbare hovedet kan spots dirigere lyset præcist, hvilket gør dem ideelle til at belyse specifikke områder eller objekter.

Når du vælger en lampe, skal du overveje rummets størrelse, indretning og belysningsbehov. Vælg også lyskilder, der passer til dit formål, såsom LED-pærer for energieffektivitet eller dæmpbare lamper for fuld kontrol over lysstyrken. Med de rigtige lamper kan du forvandle ethvert rum til et hyggeligt, funktionelt og stilfuldt miljø. Udforsk vores udvalg af lamper og find den perfekte belysning, der passer til din smag og behov.

Bliv klogere på belysning til hjemmet  

Hvis du ønsker at skabe masser af stemning med belysning, kan du med fordel vælge flere forskellige slags indendørslamper. Spots giver eksempelvis masser af lys og er super praktiske på badeværelser og i entréen, men lyset er knap så hyggeligt. Ved at supplere praktisk belysning såsom spots og loftlamper med eksempelvis dekorative væglamper og smukke pendler, kan du lege med placeringen af lyset og skabe masser af charme og en hyggelig atmosfære. Men god indendørsbelysning afhænger ikke kun af lamperne og deres placering – selve lysets varme spiller også en rigtig stor rolle. Men hvornår er lyset koldt, og hvornår er det varmt?  

Koldt og varmt lys i lamper 

For at lys har et varmt skær, skal det ligge mellem 2700-3000 grader kelvin. Her oplever du, at lyset er mere gulligt, og det virker derfor varmere. Dette lys er perfekt til lamper over spisebordet og perfekt i pendler i alle afskygninger. Du vil derimod opleve, at lyset virker koldere, når det ligger mellem 3000-4000 grader kelvin. Lys i dette spekter opleves som mere farveægte og er helt ideelt i lamper til badeværelser samt lamper til køkkenet, da disse rum ofte kræver god skarp arbejdsbelysning.  

Hvad er DALI?

DALI står for Digital Addressable Lighting Interface og er en teknologi, der bruges i lysinstallationer til at styre og regulere lysniveauer og – farver. DALI giver en præcis og energieffektiv styring af belysning, men kræver også en vis grad af specialuddannelse for at programmere korrekt.
 
Du kan læse meget mere om DALI her.

Sådan sætter du lamper op

At sætte lamper op korrekt er afgørende for både funktionaliteten og æstetikken i dit hjem. Uanset om du er en erfaren gør-det-selv-entusiast eller nybeynder, er her en trin-for-trin guide til at hjælpe dig med at installere lamper sikkert og problemfrit.
 

  1. Planlægning
    Start med at vælge den rette placering for din lampe. Overvej, hvor du har brug for belysning, og mål for at sikre, at den er centralt placeret eller i overensstemmelse med dine planer.
  2. Sluk for strømmen
    Før du begynder installationen, er det VIGTIGT, at du sørger for at slukke for strømmen til det pågældende område ved hjælp af afbryderen eller hovedafbryderen i dit hjem.
  3. Monteringsmetoden
    Afhængigt at lampestilen kan du vælge at montere den direkte på væggen eller loftet ved hjælp af skruer og monteringsbeslag. Følg producentens anvisninger nøje.
  4. Træk ledninger
    Nu skal ledningerne trækkes. Sørg for at den ydre kappe er afisoleres ca. 5 cm og hver leder afisoleres omtrent 1 cm. De enkelte ledninger monteres i de rette klemmer. 
    N betyder Nul og her tilsluttes den blå nulledning fra lampen
    M1 er en mellemledning og her tilsluttes den brune ledning fra lampen
    M2 er en tændledning der bruges hvis 2 lamper skal kunne tænde uafhængigt af hinanden
    Jord er beskyttelsesledningen og her tilsluttes den gul/grønne jordledning (hvis den er med på lampen)
  5. Test først
    Inden du monterer lampehuset eller skærm skal du tænde for strømmen og sikre dig, at lamperne fungerer korrekt. Sluk herefter strømmen igen.
  6. Afslut installation
    Montér lampehuset, skærmen som angivet i producentens anvisninger. Sørg for at alle skruer og beslag er fastgjort.
  7. Tænd for strømmen
    Når alt er på plads og sikret, kan du igen tænde for strømmen og nyde din nyinstallerede lampe.

At sætte lamper op er en håndværksmæssig opgave, der kræver nøjagtighed og omhu. Hvis du er usikker på dine færdigheder, anbefales det altid at søge professionel hjælp for at sikre korrekt installation og elektrisk sikkerhed. Med den rette indsats kan du forvandle dit hjem med smukke og velfungerende lamper!

Køb indendørsbelysning og lamper hos GreenDozer

Er du blevet forført af tanken om stemningsfulde lamper til hjemmet eller kontoret, har vi heldigvis et stort udvalg af indendørsbelysning. Er det ikke kun indenfor, du mangler smukke lamper, så kan du også tage et kig på vores udendørsbelysning her, hvis du ønsker at skabe en rar og tryg stemning i de mørke måneder. 

Hos GreenDozer forhandler vi indendørsbelysning både i vores overskuds- og genbrugsvaresortiment. Når du handler hos os, hjælper du med at bekæmpe skrot. Ved at købe dine lamper ved os, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du kan blive meget klogere på genbrugsvarer og overskudsvarer og bæredygtighed her, samt hvordan vi hos GreenDozer prøver at gøre en forskel.