Skip to content

Vaske til badeværelse

På markedspladsen finder du et stort udvalg af håndvaske til badeværelset

...

Mest populære varer

Badeværelsesvask i høj kvalitet

Billig brugt håndvaskBillig brugt håndvask

 

En ny vask på badeværelset kan være med til at friske et badeværelse op. Står du overfor at renovere badeværelse, kan du foretage nogle drastiske ændringer, som virkelig gør en forskel på dit badeværelse. Uanset, om du nøjes med en ny vask eller skal skifte hele badeværelset, så har vi samlet nogle gode tips til, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal vælge en badeværelsesvask:

  • Vaskens udformning og funktion
  • Vaskens monteringsform
  • Vedligeholdelse af badeværelsesvasken

Hvorfor købe en håndvask brugt?  

Der er primært to årsager til, hvorfor du skal købe en brugt håndvask. Årsager kan sågar kombineres. Bæredygtighed bliver mere og mere vigtigt, så mange begynder at prioriterer det højere i deres hverdag.

Når du køber brugt, så forlænger du levetiden på de ressourcer som vi har, hvilket er den mest bæredygtige løsning. Hvis du selv prioriterer bæredygtighed, vil det være en god ide at købe brugt.Den anden årsag er at du typisk kan spare på at købe en håndvask brugt. Alt efter standen så kan du spare fra 20% til 80% på at købe håndvasken brugt. Du kan spare generelt på dit byggeri ved at købe brugte byggematerialer. 

Udover ovenstående så kan du også være heldig at finde en unik håndvask, som ikke produceres mere. Et unikum af en vask til dit badeværelse.  

Vaskens udformning og funktion

Måske er en vask på badeværelset bare en vask for dig, så du ønsker dig bare en flot badeværelsesvask. Og designet er selvfølgelig vigtigt. Men en vask på badeværelset har også nogle funktionelle dele, som du skal overveje:

  • Hanehul: Hvis du vælger en håndvask med hanehul, er det vigtigt, at dit håndvaskarmatur passer til hanehullet. Ellers skal du købe en ny vandhane til vasken.
  • Overløb: Et overløb i en vask hjælper dig, hvis vasken bliver overfyldt. Det er især en god idé, hvis du vil bruge din vask på badeværelset på andet end at vaske hænder – så som at vaske lidt tøj eller vaske din babys numse, hvis bleen er blevet overfyldt. Det er et lille hul i toppen af vasken, som vandet kan løbe ud af, hvis vasken bliver overfyldt. Vælger du en håndvask uden overløbshul, er det lovpligtigt at have et afløb direkte under vasken.
  • Bundprop/bundventil: Bundventilen i en vask giver mulighed for at vasken lukker tæt, så du kan fylde badeværelsesvasken med vand og bruge den til andre ting end blot at vaske hænder.

Badeværelsesvaskens design

Du skal vælge en badeværelsesvask, der passer til dit badeværelse. I forhold til vaskens design, skal du tage stilling til:

  • Vaskens form: Firkantet, rund eller oval
  • Vaskens materiale og farve: Sort, hvid, stål, porcelæn, emalje, stål, marmor, eller anden sten for at nævne nogle af de valgmuligheder du har
  • Enkelt eller dobbeltvask
  • Integreret vask eller vask monteret i bordpladen

Montering af badeværelsesvask

håndvask billighåndvask billig

 

Montering af en badeværelsesvask er en smule mere kompliceret end blot integreret håndvask eller ej. Der findes nemlig flere forskellige monteringsformer, og vi gennemgår dem kort her.

Topmonteret badeværelsesvask

En topmonteret vask er på én og samme tid retro og moderne. Det er en håndvask, der er monteret ovenpå bordpladen på badeværelset. Det var den eneste monteringsform, der var tilgængelig i gamle dage, hvor vaskekaret stod ovenpå bordpladen. Derfor trækker det tråde til gammel tid med en topmonteret badeværelsesvask. Til gengæld er de moderne badeværelsesvaske så strømlinede, at det giver et moderne udtryk. Kombineret med de moderne håndvaskarmaturer, der er designet med høje tude, så der er god plads til at vaske hænderne, selvom vasken står ovenpå bordpladen, giver det et flot og moderne udtryk.

Nedfældet vask til badeværelset

En nedfældet badeværelsesvask er en separat vask, der er monteret i et hul i bordpladen på badmøblet. Det er en klassisk monteringsform, hvor du køber en separat håndvask, som du monterer i en bordplade.

Integreret badeværelsesvask

En integreret badeværelsesvask er en bordplade med vask til badeværelset. Vask og bordplade er produceret i ét stykke, og det giver en rengøringsvenlig overflade, og et stilrent og stringent udtryk. Det kan vælges som både enkelt- og dobbeltvask.

Væghængt håndvask

En væghængt badeværelsesvask er optimal til det lille badeværelse, fordi bordpladen ikke fylder ud over selve håndvasken. Til gengæld kan du komme til at mangle opbevaringspladsen, som et underskab giver.

Rengøring og vedligeholdelse af badeværelsesvasken

En håndvask er utrolig udsat for kalk – det er her vandet rammer direkte ned på, når du vasker hænder, og selvom de fleste håndvaske er overfladebehandlede og konstruerede til at vandet skal prelle af og løbe ned i afløbet, vil der sidde vandperler tilbage, som danner kalkaflejringer. Derfor anbefaler vi, at du lige tørre vasken over hver gang du har vasket hænder. Det er den sikreste måde at undgå kalk.

Selvom det er den bedste måde at undgå kalk, så er det de færreste, der rent faktisk får det gjort i en travl hverdag. Derfor er dit valg af badeværelsesvask vigtigt. Det er sværest at se kalkaflejringer på en hvid håndvask, og derfor er det det mest praktiske valg. En sort håndvask er utrolig udsat, når det kommer til kalk, og er sværest at vedligeholde. Du kan også købe en håndvask i stål, som også er et praktisk valg.

Hvor kommer vores håndvaske fra? 

Vores brugte håndvaske kommer fra professionelle nedbrydere eller andre håndværker, som har nedtaget dem forsigtigt. Typisk håndvaskene komme fra en bygning som skulle rives ned, men man har valgt, hvilket materialer og elementer kunne bruges igen til et nyt byggeri eller renovation.  

Vores materialer kommer derfor ikke fra private, men vi får dem fra samarbejder med virksomheder.  

Køb en overskudsvare hos GreenDozer.com og bekæmp skrot  

Hos GreenDozer.com forhandler vi overskudsvarer. En overskudsvare er en helt ny vare, som en grossist, et byggemarked eller en producent har i overskud af den ene eller anden årsag, og som derfor står til at blive skrottet. Det betyder, at vores sælgere sælger disse varer til ekstraordinært gode priser for at frigøre pladsen på deres lager. På den måde kan du både spare penge og redde en vare fra skrot, og dermed støtte et bæredygtigt Danmark.

Læs mere om, hvorfor vi bekæmper skrot her.