Skip to content

Ventilatorer og røgsugere

Røgsuger og billige ventilatorer  Godt indeklima er alfa omega for dit velvære, når du befinder dig i dit hjem. Her kan billige ventilatorer være en hjælp, hvis du ikke får luftet nok ud til daglig. Ja, faktisk anbefales det, at du lufter ud 2-3 gange dagligt. Det sk...

Mest populære varer

Røgsuger og billige ventilatorer 

Godt indeklima er alfa omega for dit velvære, når du befinder dig i dit hjem. Her kan billige ventilatorer være en hjælp, hvis du ikke får luftet nok ud til daglig. Ja, faktisk anbefales det, at du lufter ud 2-3 gange dagligt. Det skyldes, at alt i hjemmet afgiver partikler og lugt til luften lige fra stearinlys til fugtige klude over dampende kaffekopper, sågar din højtelskede brændeovn. Er du den lykkelige brændeovnsejer, bør du være opmærksom på, at din brændeovn kan bidrage til et dårligt indeklima grundet partikler og aske i luften. Det behøver heldigvis ikke at være sådan. Med en smart røgsuger kan du nemlig forbedre dit indeklima og afbrændingen, når du har gang i brændeovnen. En røgsuger hjælper nemlig skorstenen med at suge røgen ud og tilfører ekstra luft til afbrændingen.  

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af billige ventilatorer og røgsugere, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima med eller uden brændeovn. Men det er faktisk ikke hvilke som helst røgsugere og ventilatorer, du finder her hos os. Mange af vores varer er nemlig spritnye, overskudsvarer fra anerkendte, danske grossister. Du redder altså en vare fra en tur på lossepladsen, når du handler hos GreenDozer.com. 

Sådan virker en røgsuger 

En røgsuger fungerer faktisk lidt efter samme princip som en emhætte. Ja, man kan faktisk næsten sige, at det er en emhætte til din skorsten. Den hjælper med at skabe bedre træk i skorstenen, så du får en bedre og renere afbrænding og derved undgår røg og askepartikler i stuen på grund af dårligt skorstenstræk. Den suger simpelthen røgen ud af skorstenen ligesom en emhætte opfanger mados og transporterer det ud. En røgsuger er særlig fordelagtig i gamle huse og skorstene med dårligt træk.  

Hvor skal en røgsuger monteres? 

En røgsuger skal monteres på toppen af skorstenen. Det skyldes, at den skaber et undertryk i skorstenen, der sikrer, at røg og partikler ikke føres ud i stuen men derimod trækkes op og ud af skorstenen. Du får derved et sundere og mere partikelfrit indeklima, når du har brændeovn. Har du derimod ikke brændeovn, men drømmer du stadig om et sundere indeklima, kan du med fordel tage et kig på hele vores udvalg af ventilationsløsninger 

Køb røgsuger og billige ventilatorer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber billige ventilatorer eller en smart røgsuger hos GreenDozer.com, gør du en god gerning – og en god handel. Du bidrager nemlig til et mere bæredygtigt Danmark ved at redde nye varer fra at blive skrottet, og samtidig får du dem til en knivskarp pris. Du bør dog være opmærksom på, at vores sortiment kan variere, netop fordi vi forhandler overskudsvarer. Vil du vide mere om nye, overskudsvarer og bekæmpelse af skrot i byggebranchen, kan du blive klogere lige her. 

Brug for en ventilator

Når det kommer til at forbedre komforten i dit hjem eller på arbejdspladsen, kan en effektiv ventilator være en sand redningsmand. Ventilatorer er mere end blot en måde at holde temperaturen nede på varme dage – de spiller en afgørende rolle i at sikre et sundt og friskt indeklima året rundt.

Det er oftest i sommermånederne, at du virkelig har brug for en ventilator til at køle dig ned. Der findes flere former for ventilatorer, som kan hjælpe med en frisk brise, hvad enten du er på arbejde, eller når du skal sove i de varme sommernætter.

Hvilken ventilator er bedst?

Når du står over for valget af den bedste ventilator, er det vigtigt at overveje dine specifikke behov og præferencer. Der findes ikke en one-size-fits-all, når det kommer til ventilatorer, da forskellige modeller har forskellige fordele og egenskaber. Her er nogle af de mest populære typer ventilatorer og hvornår de kan være den bedste løsning for dig.

Loftventilator

Ønsker du en mere permanent ventilation, bør du overveje en loftventilator, der hænger i loftet. En loftmonteret ventilator, der afhængigt af rotationsretningen får rummet til at føles varmere eller køligere. Du kunder sikkert loftventilatorer med de store rotorblade, men der findes også nogle få loftventilatorer, der ikke har nogen blade.

Disse er ideelle til større rum og høje lofter. Loftventilatorer forbedrer luftcirkulationen i hele rummet og kan bruges året rundt til både køling og opvarmning, hvilket gør dem alsidige og energibesparende.

Tårnventilator

Hvis du ønsker en pladsbesparende løsning, der samtidig er stilfuld, kan en tårnventilator være det bedste valg. De passer godt ind i små rum og tilbyder en jævn luftstrøm.

Gulvventilator

Når du har brug for kraftig køling og fleksibilitet, er gulvventilatorer også en god mulighed. Gulvventilatoren står, som nævnet afslører, på gulvet, og de er mobile og kan flyttes rundt efter behov. De er helt ideelle til at håndtere varme dage og f.eks. træningsrum. Du kan både købe gulvventilatorer med og uden propel. De propelløse gulvventilatorer er lidt mere moderne og fylder knap så meget.

Bordventilator

Bordventilatorer er perfekte til personlig køling ved dit skrivebord, seng eller på køkkenbordet. De er kompakte og nemme at transportere, hvilket gør dem alsidige og bekvemme.
En bordventilator er supersmart, når du sidder på kontoret, hvor du trænger til en frisk brise, når solen bager udenfor og vinden ikke rører sig.

Industrielle ventilatorer

Når du har brug for kraftig luftcirkulation i større industrielle eller kommercielle omgivelser, er industrielle ventilatorer uundværlig. De er kendt for deres pålidelighed og ydeevne.

Når du overvejer, hvilken ventilator der er bedst, skal du tage hensyn til rummets størrelse, dit budget og den type luftcirkulation, du har brug for. Det kan også være en god idé at overveje energieffektivitet og ekstrafunktioner som fjernbetjening eller programmerbare indstillinger.

Ventilator med kulfilter

Ventilatorer kan fås med luftfiltre med aktivt kul, der hjælper med at fjerne uønsket luft gennem din ventilation. Hvis du dyrker planter indendørs, kan et kulfilter vise sig særligt effektivt.

Hvor meget strøm bruger en blæser?

Før man anskaffer sig en ventilator, er det helt naturligt at være nysgerrig på om en ventilator er dyr i strøm. En almindelig ventilator har en effekt på 30-50 watt, hvilket ved en elpris på 4 kr. pr. kilowatt vil koste dig mellem 0.12-0.20 kr. i timen.

Dette er naturligvis afhængigt af hvor stor og kraftig en ventilator du påtænker at købe dig. Jo større ventilator, jo større effekt, men samtidig en dyrere pris.

Hvem kan montere ventilator?

Når du har købt den perfekte ventilator til dit hjem eller kontor, står du over for spørgsmålet om, hvem der kan hjælpe med monteringen. At finde den rigtige person eller tjeneste til montering kan gøre en stor forskel i effektiviteten og sikkerheden af din ventilator.

Egen installation

Hvis du er en erfaren gør-det-selv-entusiast med teknisk snilde, kan du overveje at installere ventilatoren selv. Sørg for at følge producentens instruktioner omhyggeligt for at opnå korrekt installation. Vær opmærksom på at nogle installationer er det lovpligtigt at bruge en elektriker.

Elektriker

En kvalificeret elektriker er en pålidelig mulighed, især hvis monteringen involverer elektriske forbindelser. De har ekspertise i at håndtere strømforsyning og kan sikre, at din ventilator er korrekt tilsluttet.

Håndværker

Hvis monteringen kræver ændringen eller tilpasning af eksisterende strukturer, som loftmontering, kan en håndværker være den rigtige person til opgaven. De kan sikre at installationen passer perfekt til dit rum.

Hvilken ventilator til badeværelse?

En god ventilator på badeværelset er kritisk for et sundt indeklima. Dårligt indeklima skyldes nemlig oftest for meget fugt, og det har tit oprindelige på badeværelset, der dampes til under badning.

Badeværelset er derfor et sted, hvor effektiv luftcirkulation og fugtighedsstyring er afgørende. Her kommer badeværelsesventilatorer ind i billedet. Disse specialdesignede ventilatorer er skræddersyet til at fjerne damp, luft og overskydende fugt, hvilket forhindrer skimmel og forbedrer luftkvaliteten. Det er derfor vigtigt, at du finder en ventilator til badeværelset som, er kompatibel med fugtigt miljø.

Køb ventilatorer hos GreenDozer

Når du køber ventilatorer hos GreenDozer kan du bidrage til et mere bæredygtigt byggeri, hvad enten der er tale om en overskudsvare eller genbrugsvare. Vi er dog bevidste om, at det ikke må være besværligt at vælge bæredygtigt, derfor vil du også finde basisvarer på vores platform.

Du kan også tage et kig på vores øvrige varer indenfor ventilation, hvis ikke det er ventilatorer, du er på jagt efter. Du finder det hele her.