Skip to content

Sidehængte vinduer

Hvis du leder efter et vindue, der er både stilfuldt og funktionelt, er sidehængte vinduer en god mulighed. På GreenDozer finder du flere forskellige sidehængte vinduer fra forskellige mærker. Nogle af dem er basisvarer, andre overskuds- eller genbrugte varer.  Hvad e...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (16)

Sorter efter

Pris pr. stk

1.500,00 DKK 1.200,00 DKK
Kun  150,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

250,00 DKK 200,00 DKK
Kun  25,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

600,00 DKK 480,00 DKK
Kun  60,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.400,00 DKK 1.120,00 DKK
Kun  140,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.100,00 DKK 880,00 DKK
Kun  110,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

937,50 DKK 750,00 DKK
Kun  93,75 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

800,00 DKK 640,00 DKK
Kun  80,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

800,00 DKK 640,00 DKK
Kun  80,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

800,00 DKK 640,00 DKK
Kun  80,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

800,00 DKK 640,00 DKK
Kun  80,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

800,00 DKK 640,00 DKK
Kun  80,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

500,00 DKK 400,00 DKK
Kun  50,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Hvis du leder efter et vindue, der er både stilfuldt og funktionelt, er sidehængte vinduer en god mulighed. På GreenDozer finder du flere forskellige sidehængte vinduer fra forskellige mærker. Nogle af dem er basisvarer, andre overskuds- eller genbrugte varer.  

Hvad er sidehængte vinduer?  

Sidehængte vinduer er et populært valg til ethvert hjem. Som navnet antyder, så er det vinduer som er hægtet på rammen i den ene side. Du finder flere forskellige typer af vinduer, som er sidehængte. Det kan være eksempelvis:

  • Dannebrogsvinduer
  • Bondehusvinduer 
  • Vinduer med sprosser 
  • Dreje-kip vinduer 
  • Indendørs vinduer  

Hvorfor skal man købe brugte sidehængte vinduer?  

Brugte sidehængte vinduer er en rigtig god måde at sænke omkostninger ved dit byggeri eller renovation. Brugssporene ved vinduer kan ofte ordnes med en simpel slibning eller en omgang maling. Så fremstår dit vindue som nyt.  At gøre brug af genbrugsvinduer gør også dit byggeri mere bæredygtigt, da der ikke skal produceres nyt.  

Vælg sidehængte vinduer i det rette materiale 

Der er flere forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skal finde de rigtige vinduer.Du kan købe vinduer i tre forskellige materialer, som alle har sine fordele og ulemper: 
 
Trævinduer 

Trævinduer er det traditionelle valg af vinduer. De fås både som 2- og 3-lags glas, og holder i mange år, hvis de bliver vedligeholdt korrekt. En fordel med trævinduer er, at de er nemme at reparere, kan nemt slibes og males på ny og i præcis den farve, som du ønsker. 
En af ulemperne ved trævinduer er, at især den udvendige side af trævinduer er udsat for vind og vejr, hvilket gør, at de kræver en del vedligeholdelse for at være flotte og isolerende mange år ude i fremtiden. Derfor er det nødvendigt at du skal i gang med penslen med olie, maling eller træbeskyttelse ca. hvert 2-4 år, så der er et beskyttende lag, når det regner, sner og blæser. 

Træ/alu vinduer 

Træ/alu vinduer blev populære i starten af 80’erne, og ligner til forveksling vinduer i træ. Træ/alu vinduer er det mest populære valg pga. de forholdsvis vedligeholdelsesfrie egenskaber, hvor du samtidig får et flot vindue. En af fordelene ved træ/alu vinduer er nemlig, at de kræver mindre vedligeholdelse. Her skal du ikke være over vinduerne med maling eller olie, men du kan nøjes med at vaske dem af et par gange om året. En af ulemperne er at de tit er dyrere end vinduer i andre materier. Derudover kan vinduer i træ/alu ikke males i en ny farve, og derfor er det mere vanskeligt at reparere eventuelle skader.  

Plastvinduer (PVC)
Plastvinduer har haft et dårligt ry for at se billige ud. I dag ser de dog yderst moderne ud og er rigtig flotte vinduer. PVC vinduer er næsten vedligeholdelsesfrie, og så er en af de største fordele, at de uimodtagelige overfor råd og svamp, hvilket gør dem populære i mange moderne byggerier så som etagebyggeri og kontorbyggeri, hvor den ekstra driftsomkostning, der er ved vedligeholdelse, giver mening af spare tiden på. En af ulemperne er, at vinduer i plast ikke patinere ligesom vinduer af træ. Over tid bliver vinduerne i stedet matte og grålige at se på. Det er heller ikke muligt at reparere plastvinduer.  

Det er selvfølgelig helt op til dig at vurdere hvilket materiale dine kommende vinduer skal have. På GreenDozer kan du finde flere forskellige typer af materialeformer.   

Fordele ved sidehængte vinduer

  1. God ventilation: Sidehængte vinduer, der åbner udad, giver fremragende ventilation og mulighed for at lade frisk luft strømme ind i rummet. Du kan åbne vinduet helt og skabe en bred åbning, der tillader maksimal luftcirkulation.
  2. Let adgang og rengøring: Da sidehængte vinduer åbner udad, giver de nem adgang til vinduesrammen og glasoverfladen for rengøring. Du kan nemt nå begge sider af vinduet uden besvær.
  3. Regnbeskyttelse: Når sidehængte vinduer åbnes udad, hjælper de med at afvise regnvand og beskytte det indvendige af rummet mod indtrængning af vand. Vinduets design dirigerer regnvandet væk fra vinduesrammen og hjælper med at holde rummet tørt.
  4. Sikkerhed og sikkerhed: Sidehængte vinduer kan være sikre, da de normalt har låse og hængsler placeret på indersiden af vinduet. Dette gør det vanskeligt for uønskede indtrængere at åbne vinduet udefra.
  5. Æstetik og design: Sidehængte vinduer giver et klassisk og tidløst udseende til bygningen. De kan tilpasses forskellige arkitektoniske stilarter og tilføje æstetisk appel til både indvendige og udvendige rum.