Skip to content

Vinduer

På GreenDozer finder du et stort udvalg af vinduer i høj kvalitet

...

Vores brugte vinduer er håndteret af professionelle

Brugte vinduer håndteret af professionelleBrugte vinduer håndteret af professionelle

 

Hos GreenDozer kommer vores brugte vinduer fra nedbrydere, entreprenører og håndværkere, som håndterer vinduerne med respekt og behandler dem nænsomt, så de ikke får unødvendige skader. Vinduerne til genbrug bliver altså håndteret af professionelle, som sikrer, at vinduerne kan forlænge deres levetid i et nyt byggeprojekt. 

Vores leverandører er desuden grundige i deres dokumentation af vinduerne og sørger for, at der er billeder af alle skader – store som små – som vinduerne måtte have. Derfor kan du trygt købe brugte vinduer hos GreenDozer.

Hvor kan man købe brugte vinduer? 

Du kan købe brugte vinduer på GreenDozer. Hvis du er på udkig efter en helt speciel type vindue, så kan du oprette en bruger og tilføje en kategori som din favorit. Så får du automatisk en mail, når et nyt produkt lander i kategorien.  Fordelen ved GreenDozer er at du kan bestille online og vi står for transporten. Så undgår du eventuelle problemer med selv at skulle hente dem.  

Hvorfor skal man købe brugte vinduer? 

Brugte vinduer er en rigtig god måde at sænke omkostninger ved dit byggeri eller renovation. Brugssporene ved vinduer kan ofte ordnes med en simpel slibning eller en omgang maling. Så fremstår dit vindue som nyt.  At gøre brug af genbrugsvinduer gør også dit byggeri mere bæredygtigt, da der ikke skal produceres nyt. Så begrænser vi brugen af ressourcer og vi mindsker transporten fra udlandet til Danmark.  

Læs mere om vores brugte vinduer og døre.

Vi oplever stor efterspørgsel på brugte vinduer til:

Hvor er det billigst at købe vinduer?  

Brugte vinduer eller overskudsvinduer vil typisk være de billigste vinduer, som du kan købe. Det sikrer dig ofte en besparelse på mellem 15% - 50% ift. køb af nye vinduer.

Hvilke typer vinduer kan man købe brugt? 

Du kan finde et stort udvalg af forskellige typer vinduer på hjemmesiden. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, da der findes et hav af forskellige typer vinduer. På GreenDozer kan du finde nedenstående:  

Brugte vinduer – hvordan vælger jeg de rigtige?

Hvordan vælger jeg de rigtige brugte vinduerHvordan vælger jeg de rigtige brugte vinduer

 

Der er flere forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skal finde de rigtige vinduer.

Vinduer i det rette materiale

Du kan købe vinduer i tre forskellige materialer, som alle har sine fordele og ulemper:

 • Trævinduer
 • Træ/alu vinduer
 • Plastvinduer

Trævinduer

Trævinduer er det traditionelle valg af vinduer. De fås både som 2- og 3-lags glas, og holder i mange år, hvis de bliver vedligeholdt korrekt. En fordel med trævinduer er, at de er nemme at reparere, kan nemt slibes og males på ny og i præcis den farve, som du ønsker.

En af ulemperne ved trævinduer er, at især den udvendige side af trævinduer er udsat for vind og vejr, hvilket gør, at de kræver en del vedligeholdelse for at være flotte og isolerende mange år ude i fremtiden. Derfor er det nødvendigt at du skal i gang med penslen med olie, maling eller træbeskyttelse ca. hvert 2-4 år, så der er et beskyttende lag, når det regner, sner og blæser.

Mahogni vinduer er et populært valg pga. den varme glød og hygge som mahogni træet tilfører. Mahogni vinduer er især et flot valg til et hus med gule mursten, da det brune og gule spiller utrolig flot op mod hinanden.

Træ/alu vinduer

Træ/alu vinduer blev populære i starten af 80’erne, og ligner til forveksling vinduer i træ. Træ/alu vinduer er det mest populære valg pga. de forholdsvis vedligeholdelsesfrie egenskaber, hvor du samtidig får et flot vindue. En af fordelene ved træ/alu vinduer er nemlig, at de kræver mindre vedligeholdelse. Her skal du ikke være over vinduerne med maling eller olie, men du kan nøjes med at vaske dem af et par gange om året. En af ulemperne er at de tit er dyrere end vinduer i andre materier. Derudover kan vinduer i træ/alu ikke males i en ny farve, og derfor er det mere vanskeligt at reparere eventuelle skader. 

Plast (PVC) vinduer

Plastvinduer har haft et dårligt ry for at se billige ud. I dag ser de dog yderst moderne ud og er rigtig flotte vinduer. PVC vinduer er næsten vedligeholdelsesfrie, og så er en af de største fordele, at de uimodtagelige overfor råd og svamp, hvilket gør dem populære i mange moderne byggerier så som etagebyggeri og kontorbyggeri, hvor den ekstra driftsomkostning, der er ved vedligeholdelse, giver mening af spare tiden på. En af ulemperne er, at vinduer i plast ikke patinere ligesom vinduer af træ. Over tid bliver vinduerne i stedet matte og grålige at se på. Det er heller ikke muligt at reparere plastvinduer.  
 
Det er selvfølgelig helt op til dig at vurdere hvilket materiale dine kommende vinduer skal have. På GreenDozer kan du finde flere forskellige typer af materialeformer.  

Vælg 3-lags ruder

Vinduer med 3-lags ruder er uden tvivl det rigtige valg til vinduer i beboelsesbygninger, da de er mere isolerende end 2-lags ruder. Det gælder både varme, men også støj. Så med 3-lags ruder i dine vinduer sparer du både på varmeregningen, men vil også opleve mindre støj fra trafikerede veje, hvis du bor ud til sådan en.

Vinduernes åbningsretning

Når du skal vælge dine nye vinduer, skal du tænke over åbningen og åbningsretningen. Hvis du har en vindueskarm, er det nemlig upraktisk med et vindue, der åbner indad, så du skal fjerne tingene fra vindueskarmen, hver gang du lufter ud. I så fald kan du vælge et vindue, der åbner i toppen i stedet for.

De fleste vinduer åbner udad, netop så vinduerne ikke genere indenfor, når de er åbne. Men har du renoveret, bygget til eller opsat et skur uhensigtsmæssigt udenfor, så vinduet ikke kan åbne udad, så skal du selvfølgelig vælge et vindue, der åbner indad.

Vinduesåbning som nødudgang

Vær opmærksom på, når du vælger dine nye vinduer, at i alle beboelsesrum skal vinduet kunne fungere som nødudgang. Der er helt særlige krav til, hvornår det kvalificerer sig som nødudgang, så spørg altid dem, som skal montere dine vinduer til råds, inden du køber.

Vælg vinduer efter design

Mange, der bygger nyt hus eller renovere et eksisterende byggeri vælger først og fremmest vinduer ud fra vinduets design. Det skal nemlig passe ind i byggestilen. Vælg mellem:

 • Dannebrogsvinduer: Dannebrogsvinduer er vinduer med sprosser, hvor de to øverste ruder er kvadratiske, mens de to nederste er rektangler, så ruderne til sammen danner et dannebrogsmønster.
 • Palævinduer: Palævinduet er småsprosset og har derfor både vandrette og lodrette sprosser. Palævinduet har et mondænt udtryk, da det i gamle dage kun var anvendt i store palævillaer eller herregårde.
 • Bondehusvinduer: Bondehusvinduer har små ruder over hinanden med vandrette sprosser. Det er et klassisk rudemønster i vinduer, som i gamle dage sad stuehusene på gårdene – deraf navnet bondehusvinduer. Det landlige og hyggelige look følger stadig vinduet, uanset om det er monteret i et gammelt stuehus eller i en nybygget villa.
 • Vinduer uden sprosser: Et vindue uden sprosser er et moderne, minimalistisk og praktisk vindue. Det fås enten som fastkarm, eller som oplukkeligt. Et vindue uden sprosser er klart det nemmeste at rengøre, da du ikke skal døje med de mange små ruder.

Vælg vinduer efter funktion

Vinduer har selvfølgelig de klassiske funktioner; de skal kunne åbnes, så der kan luftes ud, og skal kunne fungere som nødudgang i beboelsesrum. Men hvordan skal vinduet kunne åbnes? Det er et spørgsmål, du skal tage stilling til.

 • Topstyrede eller tophængte vinduer: Et topstyret eller tophængt vindue er et vindue, som åbner i bunden med et greb.
 • Fastkarmsvinduer : Fastkarmsvinduet er et vindue, som ikke kan åbnes. Den eneste funktion, et fastkarmsvindue har, er at slippe lys ind i lokalet.
 • Fastkarmsvinduer med opluk: Et fastkarmsvindue med opluk har flere ruder, hvoraf en eller flere af dem er faste og et kan lukkes op. Det er en slags vindue i et vindue.
 • Dreje-kip vinduer: Dreje-kip vinduet kan åbne to veje. Det kan både åbne i toppen, så det kipper åbent, men det kan også åbnes i siden ved at dreje håndtaget.
 • Sidehængte vinduer: Sidehængte vinduer åbnes i siden. De har, som navnet lyder, hængsler i siden af vinduet. Det er ofte smalle vinduer, og som ofte har to eller flere fag.

Ideer til genbrug og genanvendelse af vinduer

Køb billige genbrugs vinduerKøb billige genbrugs vinduer

 

Brugte vinduer er alsidige byggematerialer. De kan nemlig både anvendes kreativt og praktisk. Og hvilke brugte vinduer, du skal købe, afhænger selvfølgelig af dit projekt. Nogle brugte vinduer er flotte og dekorative, mens andre stadig har en isolerende effekt og kan derfor benyttes på lige fod med nye vinduer. Vinduer kan således både genbruges og genanvendes. 

Her har vi samlet nogle ideer til, hvad du kan bruge brugte vinduer til: 

Byg en flot rumdeler

Har du et stort køkkenalrum eller et stort soveværelse, som kunne bruge en rumopdeling for at skabe nogle hyggekroge? Så kan en rumdeler af genbrugsvinduer være et flot valg. Mange vælger at bruge en reol som rumdeler i køkkenalrum eller i en stor stue, men en reol har en større dybde end en rumdeler af brugte vinduer, så den vil ikke optage unødig plads i rummet. Her har du fuld valgfrihed af alle brugte vinduer, da det er en rent dekorativ væg, der ikke skal være isolerende. Ved at lave en rumdeler ud ad vinduer får du samtidig også en masse lys gennem dit rum. 

Byg din egen New Yorker væg

New Yorker væggens rå og industrielle udtryk er utrolig populært i indretningen i dag. Men hvorfor vælge en nyproduceret væg, når du kan bygge din egen bæredygtige New Yorker væg af brugte vinduer. Så kan væggen desuden få nøjagtigt det udtryk, som du ønsker. Få f.eks. en væg i et mere romantisk look ved at vælge brugte palævinduer. 

Design dit eget drivhus

Et drivhus eller en udestue kan blive helt unik ved at bygge den ud ad genbrugsvinduer. I et drivhus eller en udestue er det solen, der varmer rummet op, og det kan det lige så godt laves med genbrugsvinduer. Så er du for alvor til det grønne, kan du vælge et grønt og bæredygtigt drivhus ved at bygge det selv af brugte vinduer. 

Sæt brugte vinduer i skuret eller legehuset

Har du et skur i haven, som trænger til at få skiftet vinduer? Så er der ikke samme behov for isolerende effekt som med din bolig. Hverken legehus eller skur er opvarmet, og derfor er der heller ikke behov for at holde på varmen. Derfor er brugte vinduer et billigt alternativ til at købe helt nye vinduer til dit skur. 

Skab interessant flow med indvendige vinduer

Brugte vinduer kan bruges til at lave et spændene flow gennem en bygning. Har du en café eller en restaurant med flere rum med siddepladser, kan du skabe en god sammenhæng ved at sætte brugte vinduer i indervæggen mellem rummene. Det samme kan du faktisk gøre derhjemme. Har du en bolig med to stuer, kan du skabe sammenhæng med indvendige vinduer. 

Byg et mødelokale af genbrugsvinduer

Har du en virksomhed, som har behov for et nyt mødelokale? Du kan helt selv designe dit mødelokale ved at bygge væggene af brugte vinduer. 

Det sender et godt signal til dine medarbejder og kunder om at du værdsætter bæredygtighed. Du får samtidigt et dejligt lyst og alternativt mødelokale ved at gøre brug af genbrugte vinduer.

Køb brugte vinduer efter først-til-mølle princippet

Køb brugte vinduer efter først-til-mølle princippetKøb brugte vinduer efter først-til-mølle princippet

 

Ser du et parti vinduer, som passer perfekt til dit byggeprojekt, så anbefaler vi dig at slå til! Brugte vinduer kommer selv sagt fra nedrivningsprojekter, og derfor kan du ikke være sikker på, om og hvornår vi får lignende vinduer til salg igen. Vores sælgere gør en stor indsats for at billeddokumentere eventuelle fejl og skrammer på vinduerne. Derfor kan du sikkert købe brugte vinduer hos GreenDozer. 

Køb vinduer på GreenDozer og lad os minimere spild sammen

GreenDozer er byggebranchens online platform, som hver dag arbejder for at minimere spild. Derfor kan du finde genbrugsvarer og overskudsvarer hos os. Det gælder også indenfor vinduer. Ved at købe et genbrugsvindue i høj kvalitet eller et overskudsvindue, er du med til at minimere spild ved at redde varen fra skrot.

Læs mere om, hvordan vi bekæmper skrot her.