Skip to content

Bygningsprofiler

Smarte bygningsprofiler: Vindskeder, sålbænke, skotrender og murkroner  Bygningsprofiler er intet mindre end geniale. De hjælper med at beskytte husets konstruktion mod vind og vejr, men de er meget mere end bare praktiske. De er også med til at give huset masser af ka...

Alle varer i denne kategori (1)

Sorter efter
Genbrugsvare

Oppdal skifer sålbænk 1315 x 20 x 395 mm

44 stk på lager

Pris pr. stk

1.899,00 DKK 1.519,20 DKK
Kun  189,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Smarte bygningsprofiler: Vindskeder, sålbænke, skotrender og murkroner 

Bygningsprofiler er intet mindre end geniale. De hjælper med at beskytte husets konstruktion mod vind og vejr, men de er meget mere end bare praktiske. De er også med til at give huset masser af karakter og et smukt, praktisk udseende. Tag eksempelvis vindskeder. De var i gamle dage lavet af træ, men laves i dag i alt fra zink til kobber og aluminium. Det betyder, at du kan vælge vindskeder, der fremhæver husets arkitektoniske design samt har en ualmindelig lang levetid sammenlignet med de gamle traditionelle træ-vindskeder. 

Hos GreenDozer finder du et stort udvalg af bygningsprofiler. Vi forhandler alt fra vindskeder over skotrender til murkroner og sålbænke. Men det er ikke hvilke som helst bygningsprofiler, du finder her hos os. Du vil nemlig kunne finde helt nye, overskydende varer fra danske grossister og byggemarkeder samt genbrugsvarer. Du bør af den grund være opmærksom på, at udvalget kan variere. 

Vindskeder

Vindskeder er en af husets mest tydelige bygningsprofiler. Den er nemlig placeret allerøverst på huset. En vindskede beskytter husets tagkonstruktion mod vind og vejr. En ødelagt vindskede kan medføre råd og svamp på loftet, da fugt og vand kan trænge ind bagved. Derfor laves vindskeder i dag ofte i zink, kobber og aluminium, da disse materialer har en ualmindeligt lang levetid sammenlignet med traditionelle vindskeder i træ, der med tiden rådner og trænger til udskiftning.  

Murkroner 

Murkroner bruges til at afslutte den øverste del af en mur. Murkroner beskytter murværket og sørger for, at der ikke kan trænge vand og fugt ind i muren oppefra. Vælger du murkroner i god kvalitet, er du sikret i lang tid fremover. De laves nemlig blandt andet i zink, der er utroligt holdbart.  

Tagfod og skotrender 

Tagfødder og skotrender anvendes hovedsageligt på huse med traditionelt sadeltag. Husets tagfod og skotrender er en del af tag- og regnvandssystemet, og de er altså med til at holde huset tørt og godt. En skotrende er helt præcist det sted, hvor tagrenderne løber sammen. Det anbefales derfor at vælge tagfødder og skotrender i samme materiale som husets tagrender. De fås blandt andet i zink og kobber, da disse metaller er ualmindeligt holdbare og vejrbestandige. 

Sålbænke

Sålbænke anvendes til inddækning af konstruktioner under vinduer, dvs. en sålbænk refererer til det bundstykke, som lægges på ydersiden af et vindue, oftest med et lille fremspring. En sålbænk monteres oftest i mursten, klinker eller skifer, og sålbænken er ikke kun til for at beskytte konstruktionen, men giver ligeledes en pæn afslutning under dine vinduer. Sålbænken har altså det formål, at den leder regnvandet væk fra murværket, således at det ikke render ind og lægger sig. 

Køb vindskeder, sålbænke skotrender og murkroner hos GreenDozer 

Når du køber smukke vindskeder, pæne sålbænke, praktiske skotrender og geniale murkroner hos GreenDozer, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du bidrager nemlig til et mere bæredygtigt Danmark, når du køber overskudsvarer, genbrugsvarer eller genanvendte varer. Du er med til at minimere spild. Du finder mange flere byggematerialer indenfor tag og facade herunder facadebeklædning som du skal bruge for at bygge nyt eller udføre en gennemgribende renovation af dit tag og facade. 

Vil du vide mere om GreenDozer, kan du læse mere her