Skip to content

Indvendige døre

På GreenDozer finder du et stort udvalg af brugte indvendige døre

...

Mest populære varer

Stort udvalg af brugte indvendige døre

 

På GreenDozer finder du et stort udvalg af brugte indvendige døre, som er oplagte at genbruge i dit hus eller i dit næste byggeprojekt.

Dine indvendige døre er måske ikke nogen, du tænker så meget over i hverdagen. Men du bruger dem og ser på dem hver eneste dag, du er derhjemme. Derfor skal valget af nye indvendige døre ikke negligeres. Der findes nemlig mange forskellige typer af indvendige døre, som kan have forskellige funktioner og designs.

Indvendige døre dækker dog over mange forskellige typer af døre. Det kan fx være:  

Kan du ikke finde den rette dør? Så opret en bruger på GreenDozer og vælg en favoritkategori. Så får du automatisk en mail, når der kommer flere nye indvendige døre ind i den kategori.  

Læs mere om vores brugte døre her.

Hvorfor skal man købe brugte indvendige døre?

Der er to store fordele ved at købe bruge døre: 

  1. Du får en økonomisk besparelse hvis du køber brugt frem for nyt
  2. Du begrænser dit klimamæssige fodaftryk hvis du køber brugt frem for nyt

Hvis døren har mindre kosmetiske skader, så kan det hurtigt klares med en omgang maling. De fleste døre i sortimentet kan dog monteres uden yderligere renovering. 

Når du køber brugte byggematerialer, aflaster du også miljøet, da du mindsker antallet af nye døre, som skal produceres og fragtes. Når du køber en brugt dør, som allerede er i Danmark, så mindsker du mængden af fældet træ, transport og produktion.  

Du mindsker dermed dit klimaftryk, når du køber brugt fremfor nyt.  

Find den rette indvendige dør

Indvendige døre - genbrugIndvendige døre - genbrug

Vigtige overvejelser, når du skal vælge en indvendig dør

Før du forelsker dig hovedkulds i en dør, så se om den passer til dit behov.

Overvej følgende:

  • Imellem hvilke rum skal døren placeres
  • Hvilken stil passer til din øvrige indretning
  • Husk tilbehøret

Dørens placering

Dørens placering er vigtig, fordi den er afgørende for, hvilken funktion døren har. En badeværelsesdørs vigtigste funktion er at skabe privatliv. Så selvom du synes at franske døre med glas er smukke, ønsker du ikke at placere den som badeværelsesdør.

Skal døren være mellem køkken og spisestue er en dobbelt fransk dør til gengæld en oplagt mulighed for at lade lys strømme gennem hele huset og samtidig kunne lukke af.

En dør ind til et teenageværelse bør også være en dør uden glas, og endda vil en støjreducerende dør være godt for husets øvrige beboere, hvis der spilles højt musik eller computerspil på værelset. Samme type dør vil være en fordel ind til forældrenes soveværelse.

Dørens stil

En dør er på mange måder et designelement i et byggeri. En gammel brugt dør har en helt særlig charme, mens en moderne glat dør har et minimalistisk udtryk. En formpresset dør skaber mere hygge, og en fransk dør skaber åbenhed og lys.

Dørens farve og materiale er også værd at overveje. En trædør er hyggelig, men er en mørkere dør. En hvid dør er at foretrække i mindre rum, da de er med til at gøre rummet større. Du kan også vælge sorte indvendige døre. De er et statement op imod hvide vægge og bryder derfor væggene på en måde, som kan være rigtig flot, hvis det er gjort gennemtænkt.

Dørens tilbehør

Er dine dørkarme slidte og trænger til udskiftning, så husk at købe dem med i samme omgang som døren. Du skal også være opmærksom på, om lås og håndtag følger med, eller om du skal købe dem ved siden af. Hvis en sort dør er for bombastisk for dig, kan et unikt dørhåndtag være en diskret måde at få døren til at skille sig ud.

Mange typer af indvendige døre

Der findes mange forskellige typer af indvendige døre:

De fire overordnede typer af almindelige indvendige døre er; fyldningsdøre, celledøre, glasdøre og højglanslakerede døre.

Fyldningsdøre

Fyldningsdøre er indvendige døre, som består af en ramme med en tyndere plade i midten, som kaldes en fyldning. En fyldningsdør er ofte formpresset. Det vil sige, at mønsteret i fyldningen er presset af en form. F.eks. Finland døre har tre formpressede felter, mens Dannebrog har 4 rektangulære felter i et Dannebrogsmønster.

Fyldningsdøre giver et tidløst udtryk, og bruges ofte i ældre byggerier, men kan også give en hyggelig stemning til et nyere byggeri.

Se alle fyldningsdøre her.

Celledøre

Celledøre er glatte døre. Det vil sige, at overfladen på døren er glat og uden mønsteret som fyldningsdøren har. Moderne celledøre består af en ramme med en spånplade som kerne, mens ældre celledøre består af en ramme uden kerne. Udenpå er der tynde finérplader. Celledøre er således ikke særlig støjdæmpende.
”Celledøre” henviser til dørens konstruktion, mens ”glatte døre” henviser til dørens overflade. Alle glatte døre er dog ikke nødvendigvis en celledør.

De glatte døre er ofte i moderne, minimalistiske byggerier, hvor døren skal være så anonym som mulig.

Se alle glatte døre her.

Glasdøre

De mest populære indvendige glasdøre er franske døre. Franske døre har glas med sprosser enten i en del af døren eller i hele døren. Glasdøre og franske døre er ofte anvendt mellem opholdsrum, som f.eks. køkken og stue eller stue og spisestue, da de er gode til at skabe sammenhængskraft i en bolig. Samtidig har glasdøre den fordel, at de lukker masser af lys ind i et rum og skaber en lethed og hygge, som de glatte døre ikke formår.

Glasdøre og især franske døre har for alvor vundet indpas i den moderne indretning, når der skal skabes masser af lys og hygge i et rum.

Se alle franske døre her.

Højglanslakerede indvendige døre

Højglanslakerede døre er et moderne alternativ til celledøre. De er konstruerede af MDF-plader og er mere robuste end den ældre celledør. De fås både som glatte døre og med fyldninger, så du kan helt sikkert finde en højglanslakeret dør, som passer til din indretning.

Opmåling af indvendige døre

En standard indvendig dør er typisk 70-90 cm bred og 210 cm høj. Men – og det er et vigtigt men – de fås også i andre størrelser. Derfor er det vigtigt, at du måler op til din nye dør, inden du bestiller.

Når du måler op til en ny indvendig dør, skal du bruge to mål:

  • Hulmål (Måles op)
  • Udvendige karmmål (Beregnes)

Hulmål er målene på hullet i døren, hvor dør og dørkarm monteres. Det går altså fra væg til væg i bredden og fra gulv til væg i højden.

Udvendige karmmål = hulmål – 2,5 cm

Du skal bestille din nye dør inkl. karme ud fra de udvendige karmmål. Hvis du beholder din gamle dørkarm, skal du måle afstanden mellem karmene, men husk at tjekke, om målene på døren er angivet som udvendige karmmål alligevel, så du ikke ender med en forkert størrelse dør.

Maling af indvendige døre

Genbrugs dørGenbrugs dør

 

Ønsker du at friske dine brugte indvendige døre op, kan du selvfølgelig også det. Du får det pæneste resultat med sprøjtemaling, men skal du have en professionel til at sprøjtemale dine døre, vil prisen overstige det, en ny dør koster.

Alternativt anbefaler vi, at du maler dine døre med en malerrulle. Hvis du har en massiv dør med mønster eller formpresset dør, kan rullen naturligvis ikke komme ind i hjørnerne, så her er du nødt til at anvende en pensel. Men sørg for at male de store flader med en malerrulle. Penslen kan nemlig nemt sætte permanente penselstrøg på din dør.

3 steps til malerprojektet

  1. Slib døren let med korn 100 sandpapir
  2. Vask døren af
  3. Mal døren – først eventuelle kanter med pensel og dernæst fladerne med rulle

Køb bæredygtigt og vælg en brugt dør

Hos GreenDozer.com forhandler vi overskudsvarer og genbrugsvarer. Overskudsvarer er varer, som grossister, byggemarkeder eller producenter har i overskud af den ene eller anden årsag. Det er helt nye varer, som forhandles på samme vilkår som vores basisvarer, og som aldrig har været åbnet eller brugt, de er simpelthen bare i overskud på leverandørernes lagre. Derfor har vores leverandører også en særlig interesse i at få solgt de varer hurtigt, og den bedste måde at gøre det er med lave priser. Derfor kan du købe helt nye varer til de billigste priser hos GreenDozer.com. Genbrugsvarer er varer, der sagtens kan genbruges eller genanvendes. 

Vælg overskudsvarer og genbrugsvarer og vær med til at minimere spild i byggebranchen.