Skip to content

Fittings galvaniseret

Galvaniseret rør og fittings   Galvaniserede rør og fittings anvendes ofte ved systemer til drikkevand samt trykluftsinstallationer og særligt ved synlige installationer. Det betyder altså også, at du gerne selv må udskifte galvaniserede rør og fittings – men alt...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (10)

Sorter efter

Pris pr. stk

27,00 DKK 21,60 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

14,73 DKK 11,78 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

13,70 DKK 10,96 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

16,30 DKK 13,04 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

65,88 DKK 52,70 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

18,19 DKK 14,55 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

314,24 DKK 251,39 DKK
Kun  31,42 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

14,01 DKK 11,21 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

166,58 DKK 133,26 DKK
Kun  16,66 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

399,03 DKK 319,22 DKK
Kun  39,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Galvaniseret rør og fittings 
 

Galvaniserede rør og fittings anvendes ofte ved systemer til drikkevand samt trykluftsinstallationer og særligt ved synlige installationer. Det betyder altså også, at du gerne selv må udskifte galvaniserede rør og fittings – men altså kun så længe rørinstallationerne er synlige og ikke leder til systemer, der kræver autorisation at fikse. Du kan på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside danne dig et overblik over, hvilket vvs-arbejde du selv må udføre.  

 

Men hvad vil det sige at galvaniserede rør hovedsageligt anvendes til synlige installationer? I bund og grund betyder det, at rørinstallationerne ikke er gemt væk i væggene. Du skal derfor være opmærksom på ordentlige rørbærer og eventuel isolation af rørene – særligt hvis der er tale om galvaniserede rør til drikkevandssystemer. Her kan der nemlig opstå kondens uden på rørene, hvilket i værste fald kan føre til fugtskader. Hos ProffoOutlet.com forhandler vi alt fra isolering af rør til et stort udvalg af rør og fittings. Alle vores varer er helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister. Du bør derfor være opmærksom på, at vores sortiment kan variere. 

Hvad betyder det, at rør er galvaniseret? 
 

At noget er galvaniseret betyder, at det har gennemgået en kemisk proces, hvor eksempelvis metaller som stål gives en zinkbelægning. Det sker ved, at stålet nedsænkes og dyppes i smeltet zink efter, stålet er blevet grundigt renset for urenheder. Det smeltede zink har en temperatur på omkring 460 °C og lægger sig rundt om stålet og skaber en beskyttende overflade. Galvaniserede rør er således beskyttet mod fremmedlegemer og elementer, der kan forårsage rust. Den galvaniserede overflade gør rørene ekstra hårdføre og forholdsvis vedligeholdelsesfri.  

 

Du kan genkende en galvaniseret overflade ved, at den er ru, grov og mat. Hvis du vil sammenligne med noget konkret skal du blot tænke på overfladen på en lygtepæl eller en ganske almindelig indkøbsvogn fra supermarkedet. Disse er nemlig galvaniserede.  

 

Galvaniserede rør og fittings – typiske størrelser 
 

Når du skal finde galvaniserede fittings og rør, der passer til dit projekt og selvfølgelig passer sammen, skal du kigge efter diameteren på røret. Denne opgives normalt i tommer, men kan også findes i mm alt efter fabrikant. De mest anvendte størrelse af galvaniserede rør og fittings er: 

 

3/8” som svarer til ca. 16,7 mm 
1/2” som svarer til ca. 21,0 mm
3/4” som svarer til ca. 26,5 mm
1” som svarer til ca. 33,3 mm 
 

Har du rør derhjemme, og er du i tvivl om størrelsen, når du skal have nye fittings, bør du måle diameteren og benytte ovenstående oversigt til at finde ud af, hvilke tommer fittings, du skal have fat i. Du bør være opmærksom på ikke at blande forskellige metaller i form af rør og fittings, da det kan lede til gennemtæring og utætheder i rørene. 

 

Køb galvaniseret rør samt fittings hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 
 

Når du køber et galvaniseret rør og dertilhørende fittings hos GreenDozer.com, ja så gør du en rigtig god handel. Du kan nemlig spare op til 90 %. Det skyldes, at alle vores varer er nye, overskydende varer, som danske grossister og byggemarkeder ikke kan komme af med til deres faste kunder og derfor ser sig nødsaget til at skille sig af med. Det sker som regel ved, at varerne bliver skrottet, selvom de absolut intet fejler. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot i byggeindustrien, kan du blive klogere her.