Skip to content

Leca

Lecablokke og andre isoleringsblokke Står du og skal have bygget inder- og ydervægge op uden de helt store udfordringer, så er lecablokke det helt rigtige valg. Den smarte lecablok er nemlig forholdsvis lette at håndtere, og så er den ikke brandbar samtidig med, at den...

Alle varer i denne kategori (2)

Sorter efter
Genbrugsvare

Gammelrand leca mursten 23 x 11 x 5,4 cm, grå

1716 stk på lager

Pris pr. stk

3,50 DKK 2,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

87,50 DKK 70,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Lecablokke og andre isoleringsblokke

Står du og skal have bygget inder- og ydervægge op uden de helt store udfordringer, så er lecablokke det helt rigtige valg. Den smarte lecablok er nemlig forholdsvis lette at håndtere, og så er den ikke brandbar samtidig med, at den tåler frost og fugt. Lecablokke kan anvendes til vægge i huse, institutioner og kontorer. 

Hos GreenDozer finder du et stort udvalg af leca. Vi forhandler alt fra lecablokke over leca term til leca mursten. 

Hvordan håndterer man lecablokke og termblokke?

For et optimalt resultat med lecablokke og termblokke, er det vigtigt at blokkene håndteres korrekt og at arbejdet udføres efter anbefalingerne. 

En fordel med at anvende blokkene er, at de ikke behøver at forvandes, som ved almindelige mursten, idet en lecablok og termblok ikke suger ret meget vand. Det betyder selvfølgelig en hel del, når du ikke skal løfte tunge, vandholdige blokke, men endnu vigtigere har det den fordel, at der er mere tid til at rette blokkene til inden de ”suger mørtlen død”. 

Derudover tørrer blokkene hurtigt efter et regnskyl eller regnbyge, men kan naturligvis blive gennemvædet af længere tids regn. Det er derfor en god ide at holde blokkene tildækkede mod nedbør.

Står du alligevel i den situation at dine blokke er blevet våde eller fugtige, så brug de fugtige blokke til lange flugter, hvor de kan nå at stabilisere sig i mørtelfugen, og brug så de mere tørre blokke til de korte vægfelter, hvor du kommer hurtigt op.

Husk altid den rette mørtel ved hånden, når du går i gang med dit projekt. Derudover udfyldes hulrummet med isolering af mineraluld eller polystyren.

Hvilke typer blokke findes der?

De kendte lecablokke er lavet af let klinker, som er ekspanderet ler. Disse blokke er netop kendt for deres lette vægt, styrke samt gode isoleringsegenskaber. Leca blokke anvendes i mange forskellige byggeprojekter, såsom boligbyggeri og kommercielle bygninger. De er velegnede til både indvendige og udvendige vægge samt til fundamenter og lydisolering.

Hvor lecablokke bruges til opbygning af fundamenter, anvendes leca termblokke til opbygningen af det isolerende fundament. Leca termblokke er ligesom Leca blokken en let klinke og har derfor de samme gode egenskaber. 

Begge blokke indgår således fundamenter, men lecablokken bruges også andre steder i konstruktionen. Fundamentblokke bliver brugt i selve grundfundamentet, da man udstøber dem med beton og armerer derefter. Du kan så bygge op med lecablokke til f.eks. vægge.

Køb lecablokke og termblokke hos GreenDozer og bekæmp skrot 

Når du køber lecablokke og termblokke hos GreenDozer, gør du en helt speciel handel, hvis du går efter vores genbrugsvarer. Her kan du nemlig gøre et godt køb på brugte byggematerialer. Du bidrager faktisk også til et mere bæredygtigt Danmark, idet du er med til at minimere spild i byggebranchen. Det er en skam og et forfærdeligt ressourcespild. Hjælp os derfor med at reducere affaldsmængden ved at købe genbrugte lecablokke og termblokke.