Skip to content

Rumtermostater og tilbehør

Rumtermostat En rumtermostat giver dig muligheden til at have behagelig temperatur i hjemmet uanset årstid. Du kan nemlig uden problemer, justere varmen, sådan at det føles behageligt at være hjemme, både morgen og aften. Dagens moderne termostater kommer med elek...

Rumtermostat 

En rumtermostat giver dig muligheden til at have behagelig temperatur i hjemmet uanset årstid. Du kan nemlig uden problemer, justere varmen, sådan at det føles behageligt at være hjemme, både morgen og aften. Dagens moderne termostater kommer med elektrisk display, og langt de fleste kan styres via en smartphone. Hos GreenDozer.com har vi et stort udvalg af termostater, sådan at du kan få styr på temperaturen hjemme hos dig.  

Få behagelig temperatur hele døgnet med en rumtermostat 

Den absolut største fordel med en rumtermostat, er, at du kan få præcis den temperatur, som du ønsker til alle døgnets tider. Måske ønsker du, at der skal være varmt og behageligt om morgenen, men ikke ønsker at bruge for meget energi til opvarmning i løbet af dagen? Med en moderne rumtermostat, så kan du styre varmen fra din smartphone, sådan at du altid har styr på temperaturen.  

Du kan selvfølgelig også indstille rumtermostaten til at selv styre varmen og kulde. Når du har indstillet den ønskede temperatur på rumtermostaten, så vil den holde temperaturen indenfor det spekter, som du har indstillet den til. Du får altså en stabil temperatur, som holder det samme niveau, uanset om det er vinter eller sommer. Termostaten sørger for at opvarmning eller nedkøling af boligen, hele tiden er i overensstemmelse med de instrukser som du har givet.  

Du kan indstille din rumtemperatur til en bestemt temperatur, men du kan også styre den manuelt. Hvis du har brug for at skifte mellem forskellige temperaturer, så kan du også indstille den på tid, f.eks. varmt om morgenen og koldt om natten.  Udover at det er behageligt at opholde sig et sted med en jævn og stabil temperatur, så er det også godt for din bolig, da voldsomme temperaturskift kan føre til skimmelsvamp og fugtighedsskader.  

Energieffektiv varme og køling 

En rumtermostat giver dig stabil varme, samt at den sørger for at du ikke varmer boligen op, mere end nødvendigt.  Det betyder, at du får energieffektiv varme og afkøling af din bolig. Dette er godt for boligens sundhed, men det er også godt for økonomiens sundhed. Når du kan indstille din rumtermostat til at justere varme efter behov, eller på et bestemt tidspunkt, betyder det, at du sparer på brugen af energi, og dermed også på varmeregningen.  

De fleste moderne hjem har i dag installeret en rumtermostat, som måler og justerer varmen i de forskellige rum. Det er en meget mere fleksibel og diskret ordning, end f.eks. en gammeldags radiator. Radiatorer optager selvfølgelig meget mere plads i boligen, og er også en meget mere upræcis måde at varme boligen op på. En rumtermostat er nem at styre, den sørger for at du får lige præcis den varme som du har indstillet den til, og du kan styre den fra din smartphone.  

Hvilken rumtermostat passer til mit varmesystem? 

Hos os, kan du få et bredt udvalg af rumtermostater, sådan at du kan finde lige den model, som passer bedst til dine ønsker og behov. Du kan vælge en rumtermostat med display eller en uden. Du kan også vælge rumtermostat med en praktisk gulvføler, hvis det er dette, du ønsker. Når du installerer en rumtermostat, som har evnen til at mærke gulvets temperatur, så kan du opnå størst mulig besparelse på varmeregningen. Den lader sig nemlig ikke forstyrre af et åbent vindue, på samme måde som en rumtermostat som måler selve luftens temperatur.  

Du skal selvfølgelig vælge et system, som passer sammen med opvarmningen af din bolig. Nogle termostater passer bedst til gulvvarme, mens andre er bedre til at styre centralvarme. Der findes både rumtermostater på batteri og som kører på strøm, samt at den mest normale varmeindstilling ligger mellem 10-30 grader.