Skip to content

Pex rør og fittings

I en verden af VVS-artikler, kan det være svært at finde ud af, hvornår du skal bruge hvad. Særligt hvis du ikke er vant til at lege den lille VVS’er derhjemme. Du kan på Sikkerhedsstyrelsen hjemmeside se, hvad for noget VVS-arbejde du selv må udføre. Selvom der e...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (53)

Sorter efter

Pris pr. mtr

31,00 DKK 24,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

14,91 DKK 11,93 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

11,19 DKK 8,95 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

11,50 DKK 9,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

7,01 DKK 5,61 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

7,01 DKK 5,61 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

7,01 DKK 5,61 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

28,00 DKK 22,40 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

18,44 DKK 14,75 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

7,45 DKK 5,96 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

8,81 DKK 7,05 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

8,81 DKK 7,05 DKK

Lev. omk. tillægges

I en verden af VVS-artikler, kan det være svært at finde ud af, hvornår du skal bruge hvad. Særligt hvis du ikke er vant til at lege den lille VVS’er derhjemme. Du kan på Sikkerhedsstyrelsen hjemmeside se, hvad for noget VVS-arbejde du selv må udføre. Selvom der er opgaver, du ikke selv må lave, betyder det heldigvis ikke, at du ikke må købe materialerne selv. Hos GreenDozer.com finder du alt til VVS-arbejde lige fra rør og fittings over varmesystemer til vandsikring. Er du eksempelvis i gang med et større projekt med brugsvand eller varmeinstallation, skal du have fat i pex-rør, som er den mest anvendte rørtype til denne type opgave. Du kan blive meget klogere på pex-rør nedenfor.  

 

Hvad er et pex-rør? 

Et pex-rør er en særlig type rør, der anvendes til brugsvand- og varmeinstallationer såsom gulvvarme. Du bør dog være opmærksom på, at pex-røret skal være godkendt til formålet. Det skyldes, at der faktisk er pex-rør, som udelukkende må bruges til gulvvarme og ikke er egnet til brugsvand, og så er der universal pex-rør, som må benyttes til både brugsvand og gulvvarme såvel som til radiatorerPex-rør er fleksible rør, der mest af alt minder om slanger frem for rør. Til pex-rør fås der fordelerrør og pex-dåser til samling og fordeling af vandet.

 

Pex-rør til brugsvand og varmeinstallationer

Pex-rør der bruges til både brugsvand og varme har en stor fordel. Du behøver nemlig kun investere i denne ene type rør til alle dine brugsvands- og varmeinstallationer i hjemmet. Dette er særligt fordelagtigt, hvis du er ved at gennemrenovere dit hus eller sågar bygge nyt. Den mest anvendte type pex-rør til både vand og varme er 15 mm. Du bør dog være særligt opmærksom på, at det er lovpligtigt ved installation af pex-rør, der skal bruges til brugsvand, at anvende rør i rør. Det betyder, at der uden om pex-røret skal være et tomrør. Det gør, at det er muligt at trække et nyt rør i tomrøret, hvis der skulle opstå en lækage i pex-røret. Rådfør dig altid med en fagmand, når det vedrører skjult rørføring. 

 

Pex-rør til gulvvarme og radiatorer

Pex-rør til varme er kun godkendt til dette formål. De har desuden en lidt anden tykkelse end universalrørene. Pex-rør til varme er typisk 20 mm, da det er den optimale tykkelse til en økonomisk varmeløsning. Det skyldes blandt andet, at temperaturen for vandet til gulvvarmen, som løber i pex-rørene er forholdsvis lav.  

 

Fordelerrør og pex-dåser

Pex-dåser går også under navnet koblingsdåser. De forbinder pex-rørene i eksempelvis væggen med armaturer, stopventiler og blandingsbatterier for blot at nævne et par stykker. Pex-dåser kan bruges til alle vægtyper, men du skal dog være opmærksom på, at der er forskellige typer pex-dåser til forskellige vægge. En pex-dåse til en gipsvæg kan eksempelvis ikke benyttes i en murstensvæg. Pex-dåser er bindeleddet mellem den skjulte rørføring i væggen og de synlige brugselementer. 

Fordelerrør bruges til af skabe forgreninger ved pex-rørene. På ganske almindeligt dansk betyder det, at du med fordelerrør kan føre pex-rørene ud i flere forskellige rum. Fordelerrør er som hovedregel altid godkendt til brug ved drikkevandsinstallationer, men kan ligeledes benyttes til fordeling af vandforsyningen ved gulvvarme og andre varmeinstallationer.  

 

Køb pex-rør og fittings hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Ved køb af pex-rør og pex-fittings hos GreenDozer.com, får du professionelle pex-rør i fremragende kvalitet og til skarpe priser – og samtidig bidrager du faktisk til et mere bæredygtigt Danmark. Hvordan det tænker du nok? Hos GreenDozer.com er alle vores vare nye, overskydende varer, som danske grossister ikke kan komme af med til deres erhvervskunder. Når det sker, risikerer varerne at blive skrottet, fordi de ikke kan sælges. Det er en skam, da disse varer absolut intet fejler. De er spritnye og aldrig brugt. Det er spild af ressourcer, og derfor kan du nu som privatperson få fat i kvalitetsvarer fra grossisterne til skarpe priser. Du kan blive klogere på bekæmpelse af skrot her.