Skip to content

Isolering og pakgarn

  Pakgarn og isolering af rør  Måske er dit værste mareridt utætte rør og dårligt isolerede rør, der er skyld i både varmetab og kondens. Heldigvis er der råd for det hele. Du kan nemlig selv sørge for at isolere dine fritlæggende rør, hvis du er en af dem, ...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (36)

Sorter efter

Pris pr. stk

7,19 DKK 5,75 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1,73 DKK 1,38 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1,65 DKK 1,32 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

23,00 DKK 18,40 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

62,00 DKK 49,60 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

69,45 DKK 55,56 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

5,73 DKK 4,58 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2,33 DKK 1,86 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2,63 DKK 2,10 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

99,14 DKK 79,31 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. mtr

117,00 DKK 93,60 DKK

Lev. omk. tillægges

 

Pakgarn og isolering af rør 

Måske er dit værste mareridt utætte rør og dårligt isolerede rør, der er skyld i både varmetab og kondens. Heldigvis er der råd for det hele. Du kan nemlig selv sørge for at isolere dine fritlæggende rør, hvis du er en af dem, der bøvler med et stort varmetab, der kan mærkes på varmeregningen. Det kan også være, at du har problemer med rør, der drypper på grund af kondens eller frygter at dine rør sprænger på grund af frost. Det hele kan heldigvis afhjælpes med god isolering af rørene og tætning af samlinger. 

Hos GreenDozer.com finder du produkter til tætning og isolering af rør. Du finder blandt andet alt fra parkgarn til paksalve og isoleringsmateriale.  

Hvad er pakgarn, og hvordan bruges det? 

Pakgarn er fint garn lavet af heglet hør. Det minder faktisk mest af alt om en klump hår. Det bruges til at tætne samlingerne mellem to gevind ved montering og fæstning af rør. Pakgarn har nemlig en rigtig god tætningsevne, og er derfor et must ved det meste vvs-arbejde. Det er dog ikke til at komme uden om paksalve, når du anvender pakgarnPaksalve sørger nemlig for ultimativ tætning af pakgarnet, og bør derfor aldrig udelades.  

Fordelen ved at anvende pakgarn er, at det er nemt at arbejde med – det går nemlig ikke sådan lige i stykker, og det tillader dig at lave små finjusteringer efter, at du har skruet gevindene sammen. Pakgarnet skal snos om gevindet i urets retning – det vil altså sige i samme retning, som du skal skrue gevindet på. Der skal altid startes længst inde på gevindet og arbejdes ud. Pakgarnet skal derefter smøres med en lille klat paksalve 

Isolering af rør 

Isolering af rør har flere forskellige formål og funktioner. Pakgarn isolerer eksempelvis gevindet, så det holder tæt. Men isolering af rør kan faktisk også modvirke kondens, frost og varmetab. Uanset årsagen er det vigtigt at sikre god og gennemført isolering for at beskytte rørene bedst muligt. Det kan eksempelvis være nødvendigt at isolere rør i husets skunk eller i uopvarmede kælderrum i ældre huse. Der er to typer rør som kan og bør isoleres. Rør til koldt vand for at forhindre fugt og kondens, og rør til varmt vand for at undgå varmespild. 

Isolering af varme rør i kælder  det skal du være opmærksom på

Har du en kælder, hvor rørene trænger til at blive isolerede, er det vigtigt, at du tager højde for varmekilder i kælderen. Varmetabet for rørene kan nemlig være med til at opvarme kælderen og holde den fri for fugt, men hvis du isolerer disse og ikke sørger for at få installeret en radiator eller varmepumpe dernede, kan du risikere høj luftfugtighed og i sidste ende eventuelle fugtskader. 

Isolering af kolde rør  

Isolering af kolde rør kan modvirke kondens og frostskader. Kondens opstår på rør med koldt vand, når vandet er koldere en rumtemperaturen. Det sker, når den kolde og varme luft mødes. I værste tilfælde kan det være årsag til råd og skimmelsvamp omkring rørene. Det er derfor vigtigt at komme kondensen til livs. Det kan du gøre ved at isolere rørene med særlig isolering med dampspærre på indersiden. Dernæst skal alle samlinger lukkes tæt til, så der ikke kan komme varm luft ind til det kolde rør – ellers kan der opstå kondens inde bag ved isoleringen. 

Det må du selv gøre

Du må gerne selv isolere dine rør og benytte pakgarn ved samling af rør i så fald, det er fritliggende rør, som der eksempelvis er tale om under en håndvask og ved vandlåsen. Er du i tvivl om, hvad for noget VVS-arbejde du selv må udføre, kan du på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside danne dig et overblik. 

Køb pakgarn og isolering hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Når du køber pakgarn eller isolering til rør hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark ved at redde nye, overskydende varer fra skrot – og du kan samtidig gøre en god handel. Læs mere om, hvordan vi bekæmper skrot fra byggeindustrien her, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret på nye overskydende varer.