Skip to content

Køkkenvaske

Køkkenhåndvasken er centrum for dit køkken På mange måder er køkkenvasken centrum for dit køkken og måske endda livet i dit hjem. Rent fysisk er en køkkenhåndvask ofte placeret cirka midt på et køkkenbord og er på den måde fysisk centrum i køkkenet. Men køkk...

Alle varer i denne kategori (3)

Sorter efter

Pris pr. stk

946,00 DKK 756,80 DKK
Kun  94,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

742,00 DKK 593,60 DKK
Kun  74,20 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

375,00 DKK 300,00 DKK
Kun  37,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Køkkenhåndvasken er centrum for dit køkken

På mange måder er køkkenvasken centrum for dit køkken og måske endda livet i dit hjem. Rent fysisk er en køkkenhåndvask ofte placeret cirka midt på et køkkenbord og er på den måde fysisk centrum i køkkenet. Men køkkenvasken er også centrum for arbejdet, der foregår i køkkenet.

 • Det er her, du får vand til at vaske dine grøntsager.
 • Det er her, du vasker hænder og sørger for god hygiejne under madlavningen.
 • Det er her, du får vand til at koge alt fra ris til kartofler.
 • Og det er her, at du skyller af og vasker ting op, som ikke kan være i opvaskemaskinen.

Køkkenhåndvasken er mildest talt uundværlig. Den skal derfor passe til dit daglige behov og selvfølgelig din smag – du ser og bruger den jo hver dag. Derfor er en køkkenvask i høj kvalitet en god investering i din hverdag.

Forskellige materialer til køkkenvaske

Køkkenvaske findes i flere forskellige materialer og farver som keramisk porcelæn og rustfrit stål. Udover disse to mere traditionelle materialer er det også muligt at få køkkenvaske i syntetiske materialer særligt udviklet til køkkenhåndvaske. Disse materialer er både formbare og modstandsdygtige. Her findes der blandt andet granitbaseret kompositmateriale, som giver en smuk, granitlignende finish samt et lækkert og moderne udtryk. Vælg i mellem:

 • Keramisk porcelæn
 • Rustfrit stål
 • Silgranit
 • Andre flotte overflader

Keramisk porcelæn køkkenhåndvaske

Håndvaske i keramisk porcelæn er ikke nær så skrøbelige, som du måske går og tror. Håndvaske i keramisk porcelæn er nemlig både ridse- og syrefaste og kan tåle helt op til 280 °C ved direkte påvirkning. Du kan altså godt sende en brandvarm gryde en tur i den keramiske porcelænsvask uden at skulle bekymre dig om at vasken tager skade. Materialet er stenhårdt, og kan klare alle hverdagens opgaver.

Køkkenvaske i rustfrit stål

Køkkenhåndvaske i stål er utroligt nemme at have med at gøre. De er nemme at rengøre og vedligeholde og kan holde til lidt af det hele. Det er en modstandsdygtig håndvask, der kan klare køkkenets mange udfordringer som varme gryder og pander – og hvad den nu ellers kan blive udsat for.

Stålvaskene har dog i mange år været de mest populære, når der er tale om en god alsidig køkkenhåndvask. Stålvaske kan eksempelvis både fås som runde og firkantede, hvor den runde er den klassiske stålvask, der første gang så dagens lys for mere end 60 år siden. Den firkantede er dog ofte at foretrække, særligt hvis du ikke også er ejer af en udslagsvask. Den runde stålvask kan nemlig have sine udfordringer, når det kommer til at sætte et stort fad i blød i vasken eller skrubbe bradepander.

Granitbaseret komposit – Silgranit køkkenvaske

Køkkenhåndvaske i granitbaseret komposit består af en blanding af akryl og granit, hvor størstedelen af vasken er lavet af granit. Denne type køkkenvask har ofte en helt lukket overflade, der gør den modstandsdygtig over for skidt og snavs. Derudover er køkkenhåndvaske i dette materiale syre- og ridsefaste og yderst varmeresistente. Ja, faktisk kan disse vaske også tåle op til 280 °C ved direkte påvirkning.

Siligranit er et meget stærkt materiale, der er lavet af en blanding af 80 % granit og 20 % akryl.

Andre flotte køkkenvaske

I det moderne køkken, betyder designet på køkkenvasken utrolig meget. Derfor kan du nu købe moderne en køkkenhåndvask i hvid, messing, kobber eller endda guld. Den hvide vask går flot i ét med en hvid køkkenbordplade, mens de gyldne metaller som messing og kobber giver en flot glød og varme til dit køkken. Du kan selvfølgelig købe et smukt køkkenarmatur, der matcher din køkkenvask og fuldende køkkenet.

Køkkenvasken og bordpladen

Din bordplade og dit underskab i køkkenet har stor betydning for hvilken køkkenvask, du skal vælge. Fordi dit valg af køkkenvask kan være med til at beskytte din bordplade, så den også holder i længere tid.

Derfor har vi samlet nogle tips til, hvilken køkkenvask, du skal vælge for at passe på din bordplade bedst muligt.

Har du en bordplade i træ?

Så bør du vælge en køkkenvask med hanehul. Et hanehul er et forboret hul til køkkenvandhanen. Det skal du vælge, da der kan dannes kondens i bunden af køkkenarmaturet, som kan trække ned i en bordplade af træ.

Et andet godt tip til en bordplade i træ er at vælge en køkkenhåndvask med afløbsbakke. Det er en plade, hvor du kan stille opvaskede gryder og andet på, som ikke kan være i opvaskemaskinen, så det kan stå og dryppe af. Det er et alternativ til, at der skal ligge en fugtig eller våd klud, som kan tære på bordpladen. Du skal til gengæld ikke vælge en køkkenvask med afløbsbakke, hvis du har meget lidt bordplads. Bordplads er nemlig også vigtigt for dit arbejde i køkkenet.

Køkkenvasken og underskabet

Dit underskab kan være afgørende for, hvilken køkkenvask du kan vælge. Det virker måske som en selvfølge, men det er stadig en vigtig tanke. Du kan nemlig ikke montere en køkkenhåndvask, der er større end dit underskab. Så ønsker du dig en stor køkkenvask, skal du sørge for, at du har et stort nok underskab. Fordelen ved et stort underskab under vasken er desuden, at du har god plads til affaldssortering.

Hvis du har god plads til en stor køkkenvask, kan du vælge en dobbeltvask. Det er en køkkenvask med to kummer og evt. en skylleskål. Så er der god arbejdsplads til flere opgaver på én gang, så du kan have opvask stående i den ene og skrælle grøntsager i den anden.

Strainer – bundventil med si

Afløbet i din køkkenvask har en stor betydning. Derfor giver det god mening at købe en køkkenvask med en strainer, som er en bundprop med en si. Derfor kan du både lukke vasken tæt, og bruge straineren til at samle madrester og andet skidt op fra vasken, så det ikke ryger direkte i afløbet og stopper det.

Montering af køkkenvask

Der er tre forskellige metoder for montering af køkkenvask, du skal vælge imellem allerede inden du køber din nye køkkenhåndvask:

 • Planlimning
  En planlimet køkkenvask er i niveau med bordpladen. Her har du ingen kanter, hvor krummer og andet skidt kan sætte sig fast, når du tørrer bordpladen af. Der lægges en fuge rundt om vasken. Det er en meget lille fuge, som er 2-3 mm. Opgaven med en planlimet vask er derfor at holde fugen ren. Det er ikke anbefalet at vælge en planlimet vask, hvis du har en træbordplade, da limningen forhindrer træet i at arbejde. Ikke alle køkkenvaske er egnede til planlimning.

 • Nedfældningsvask
  En nedfældningsvask er lagt ovenpå bordpladen. Vasken står ikke ovenpå bordpladen, men der er en lille kant, som er ovenpå bordpladen. Den kan samle en smule skidt og gøre bordpladen svær at tørre af. Nedfældningsvasken er en billig mulighed, hvor du får et pænt resultat.

 • Underlimning
  Underlimning er den mest valgte monteringsmetode. Med underlimning er køkkenvasken monteret nedefra. Køkkenvasken er fræset ind i bordpladen nedefra, og det giver et flot og praktisk resultat. Her har du hverken fuge eller kant, som er svær at holde ren. Det er den mest komplicerede montering, og derfor anbefales det, at du får en fagmand til at klare opgaven. Den eneste ulempe, der er ved underlimning, er, hvis du har en træbordplade. Så vil der nemlig være endetræ til syne ved vasken, som skal plejes for at det ikke kan optage fugt.

Vedligeholdelse og rengøring af køkkenvaske

Din køkkenvask er meget udsat for skidt og snavs. Derfor skal den også ofte gøres ren. Vi har her 3 hurtige råd til rengøring af køkkenvask:

 • Daglig rengøring: Fjern madrester og tør vasken over med en våd klud.
 • Mellemgrundig rengøring: Kom opvaskemiddel på en køkkensvamp og skrub håndvasken. Sørg for at skylle sæben godt af bagefter.
 • Grundig rengøring: Fyld køkkenvasken med 3-4 cm. varmt vand og kom en opvasketabs i. Lad den opløses i vandet. Smør nu sæbevandet op af kanterne og lad det sidde natten over. Næste dag skrubber du vasken med en køkkensvamp og skyller vandet grundigt af.

Køb køkkenhåndvaske hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Hos GreenDozer.com forhandler vi overskudsvarer. En overskudsvare er en spritny vare, som en grossist, byggemarked eller producent har i overskud af den ene eller anden årsag, og derfor står til at blive skrottet. Måske er det en sæsonvare, som udgår af sortiment. Måske har en kunde bestilt et stort parti og fortrudt ordren, og derfor har producenten nu et overlager. Uanset årsagen, så kan du købe en billig køkkenvask ved at vælge en overskudsvare.

Læs mere om, hvorfor vi bekæmper skrot her.