Skip to content

Køkkenarmaturer

Vandhane gør køkkenet til en god arbejdsplads Køkkenet er en arbejdsplads i hjemmet. Du vasker hænder, vasker gryder op, fylder vandflasker op, vasker bradepander af, renser og skylder grøntsager og andre madvarer ved madlavning. Alt sammen indebærer dit køkkenarmatu...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (25)

Sorter efter

Pris pr. stk

754,00 DKK 603,20 DKK
Kun  75,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

680,00 DKK 544,00 DKK
Kun  68,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

999,00 DKK 799,20 DKK
Kun  99,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.897,00 DKK 1.517,60 DKK
Kun  189,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.688,00 DKK 1.350,40 DKK
Kun  168,80 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.196,00 DKK 956,80 DKK
Kun  119,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

807,00 DKK 645,60 DKK
Kun  80,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.498,00 DKK 1.998,40 DKK
Kun  624,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.350,00 DKK 1.880,00 DKK
Kun  587,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.805,00 DKK 1.444,00 DKK
Kun  180,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.456,00 DKK 1.164,80 DKK
Kun  145,60 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.061,00 DKK 1.648,80 DKK
Kun  515,25 / måned med

Lev. omk. tillægges

Vandhane gør køkkenet til en god arbejdsplads

Køkkenet er en arbejdsplads i hjemmet. Du vasker hænder, vasker gryder op, fylder vandflasker op, vasker bradepander af, renser og skylder grøntsager og andre madvarer ved madlavning. Alt sammen indebærer dit køkkenarmatur. Det er derfor en god idé at vælge et køkkenarmatur, der er praktisk og nemt at benytte, men som, du også synes, ser pænt ud. Et lækkert køkkenarmatur kan nemlig være med til at understrege stilen i dit køkken.

Køkkenarmatur, blandingsbatteri eller vandhane til køkken – der er mange måde at sige det på, men det er heldigvis bare fine ord for det helt samme nemlig en vandhane til køkkenvasken. Køkkenarmaturet er uden tvivl en helt central del af køkkenet, når der skal laves mad, vaskes hænder og bare hældes vand op til et forfriskende, koldt glas vand.

Det skal du overveje inden køb af armatur til køkken

 • Frihøjde: Frihøjde henviser til den afstand, der er mellem bunden af håndvasken og vandhanens udløb. Du bør derfor overveje, hvor meget frihøjde du har brug for i forhold til at skulle vaske gryder og pander op i hånden. Det kan nemlig hurtigt blive frustrerende at få et vandbad i aftenens madrester, bare fordi gryden eller panden ikke kan gå ordentligt ind under vandhanen.

 • Køkkenarmaturets tud: Det skal være nemt at udnytte vandtrykket til at skylle ekstra snavsede tallerkener af. Skal køkkenarmaturet eksempelvis have udtræksslange, så du kan få den helt ned og spule tallerkenerne, eller skal det blot være nemt at justere op for vandtrykket?

 • Eventuelle ekstrafunktioner: Ekstrafunktioner ved køkkenarmaturer er eksempelvis udtræk, tipbar spids eller sågar vandhaner, der kan fremtrylle kogende vand på et splitsekund.

Køkkenarmaturets tud

En stor del af køkkenarmaturets praktik, men også design. Der er nemlig forskellige typer af tude, du skal vælge i mellem:

 • Svingtud
 • Udtrækstud
 • Høj eller lav tud
 • Tudens form: J-tud, C-tud, U-tud eller L-tud

Vandhaner med svingtud

Armaturets tud er selve hanen. I et køkken er det smart med et blandingsbatteri med svingtud. Det betyder, at du kan flytte tuden rundt. Det er praktisk, hvis du skal vaske et skærebræt, så du kan skylle hele skærebrættet. Det er også smart, hvis du skal fylde en bradepande med vand, så den kan stå i blød. Så behøver du nemlig ikke holde bradepanden i vater, så vandet ikke flyder over, og passe på når du flytter på den. Du kan også svinge svingtuden ud til siden, hvis den er i vejen for, at du skal bruge køkkenvasken.

Køkkenarmatur med udtrækstud

En udtrækstud er noget, mange forbinder med et storkøkken, men det vinder mere og mere indpas i de private køkkener. Udtrækstuden giver dig en fantastisk fleksibilitet – endnu mere end svingtuden gør. Ofte kan udtrækstuden både give dig fleksibilitet i slangen, men du har også god kontrol over vandtrykket, når du vasker ting af i vasken.

Se alle køkkenarmaturer til storkøkken her.

Innovative køkkenarmaturer

Køkkenet er hjemmets hjerte! Og det ved de førende VVS producenter godt. Derfor lægger de mange ressourcer i at udvikle innovative køkkenarmaturer, som gør hverdagen lettere og mere hygiejnisk. Her vil vi nævne nogle af de mest populære innovative blandingsbatterier til køkkenet.

Kogende vandhane – Cooker

Den mest populære innovative vandhane er en cooker, eller en kogende vandhane. Det er en vandhane med kogende vand direkte ud af hanen. Den kogende vandhane har mange fordele:

 • Så har du vand til te eller kaffe uden at skulle vente på elkedlen.
 • Dit vand i gryden kommer hurtigere op og spilkoge.
 • Du kan blanchere spinat og andre grøntsager direkte under vandhanen.
 • Du kan sterilisere sutter og sutteflasker på ingen tid.
 • Du sparer pladsen på køkkenbordet fra elkedlen.

Der er mange cookers af høj kvalitet på markedet. Køb for eksempel den originale Quooker eller Grohe Red.

Vandhane med brus og kulsyre

En anden type vandhane, der også vinder indpas i de danske hjem, er en vandhane med kulsyre. Så kan du lave sodavand eller danskvand derhjemme direkte fra vandhanen. Det er en bæredygtig måde at få de læskende drikke.

Berøringsfrie køkkenarmaturer

Berøringsfrie køkkenarmaturer er en hygiejnisk udgave af den klassiske køkkenvandhane. Du kan enten vælge et armatur med infrarød sensor, som sidder oppe på selve armaturet, eller du kan vælge den nyeste model med FootControl. Her slipper du 100% for at bruge hænderne til at tænde og slukke for vandhanen, så du har dem til at foretage dig det, du er i gang med ved køkkenvasken.

Køkkenarmaturets design

Køkkenarmaturer findes i mange flotte modeller, og du vil opdage, at designet faktisk har meget at sige, når du skal købe din nye køkkenvandhane. Når du kigger på designet, skal du tage stilling til:

 • Høj eller lav tud
 • Tudens form
 • Armaturets materiale og farve
 • Køkkenarmaturets stil

Køkkenvandhanens tud har selvfølgelig en funktionsmæssig fordel, men blandingsbatteriets materiale eller farve er udelukkende en smagssag. Her kan du vælge i mellem sort, krom, messing, kobber, guld, eller hvid. Du kan vælge en blank eller en mat overflade.

Sørg for at vælge noget, der passer til resten af dit køkken og ikke mindst din køkkenvask. Hvis din køkkenvask er i stål, vil et køkkenarmatur stå ud af alle de forkerte årsager. Så vil det give et mere roligt udtryk at vælge en i krom. Du kan også vælge at matche dit køkkenarmatur med din bordplade. Et messingarmatur vil være utrolig flot til en træbordplade, mens en sort bordplade kan bære alle slags. Har du klinker i køkkenet, skal du også vælge et køkkenarmatur, der passer hertil, så helheden hænger sammen.

Må du selv udskifte dit køkkenarmatur?

Hvis din køkkenvandhane skal udskiftes, må du faktisk gerne selv gøre det. Men kun hvis det ikke kræver, at der skal laves et helt nyt tappested, og at der allerede er en afspærringsventil. Med de fleste vandhaner kan du blot tilslutte dem til det eksisterende tappested, men der kan selvfølgelig være undtagelser, og her skal du altså have fat i en fagmand.

Når du skal skifte dit køkkenarmatur, skal du sørge for at lukke de to haner til koldt og varmt vand under vasken. Derefter skal du have den gamle vandhane løsnet. Den sidder fast med bolte bag ved køkkenvasken – og den kan altså sidde virkelig godt fast. Når møtrikkerne er skruet af, og rør/slanger er frakoblet vandtilslutningen, kan du nemt løfte vandhanen af og sætte den nye på.

Køb dit køkkenarmatur som overskudsvare på GreenDozer.com og bekæmp skrot

Hos GreenDozer.com kan du spare mange penge på overskudsvarer og samtidig gøre en indsats for miljøet. Vi forhandler overskudsvarer, som ellers skulle have været skrottet. En overskudsvare er en helt ny vare, som ingenting fejler, og hvor du har samme rettigheder, som med basisvarer. En overskudsvare kan være i overskud af forskellige årsager. Det kan for eksempel være en sæsonvare, som er ved at udgå. Det kan være en vare, som sælgeren har for mange af. Eller det kan være, at sælgeren havde en kunde, der fortrød en ordre, og derfor sidder sælgeren nu med ekstra mange af det produkt. Du kan gøre en god handel og redde en vare fra skrot ved at købe et køkkenarmatur som overskudsvare.

Læs mere om, hvorfor vi bekæmper skrot her.