Skip to content

Indtag og afkast

  Luftindtag og afkast til ventilation Ventilation og god udluftning er en nødvendighed for et godt og sundt indeklima. Men udluftning flere gange om dagen, som det anbefales, kan være lidt af en udfordring, når vejrguderne i efterårs- og vintermånederne åbner op fo...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

Luftindtag og afkast til ventilation

Ventilation og god udluftning er en nødvendighed for et godt og sundt indeklima. Men udluftning flere gange om dagen, som det anbefales, kan være lidt af en udfordring, når vejrguderne i efterårs- og vintermånederne åbner op for sluserne hver dag. Heldigvis kan du installere ventilationssystemer i din bolig for et godt indeklima – det kræver selvfølgelig, at du får lavet luftindtag og afkast, så du kan få skøn, frisk luft ind i huset og få den tætte, fugtige luft ud igen.  

Hos GreenDozer.com finder du luftindtag og afkast til ventilationssystemer. Men det er ikke hvilke som helst slags indtag og afkast. Det helt særlige ved vores produkter er nemlig, at du kan få dem til knivskarpe priser, da de alle er spritnye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister. Du bør derfor også være opmærksom på, at vores sortiment af den grund kan variere.  

Gør det selv – det skal du være opmærksom på ved indtag og afkast 

Ifølge bygningsreglementet er der nogle forhold, du skal være opmærksom på, når du laver indtag og afkast til dit ventilationssystem. Det er nemlig vigtigt, at luften altid er så ren som overhovedet muligt, når den kommer ind og ud af ventilationssystemet. Det er derfor rigtig vigtigt, at der ikke kan overføres forurening fra eksempelvis afkast til luftindtag, når ventilationssystemet er i gang. Du bør derfor tænke over følgende, når du skal lave indtag og afkast på din bolig: 

  • Placering og afstand til naboens hus eller nabobygningen. 
  • Afstand og retning mod trafikeret vej og industri, da det er årsag til forurenet luft, som du bestemt ikke vil have ind i huset. 
  • Vindretning, det vil altså sige, hvilken retning vinden hovedsageligt kommer fra hjemme hos dig, så du undgår at placere indtag og afkast, hvor det kan blæse direkte ind.  
  • Temperaturforhold der hvor du bor. For eksempel stærk solopvarmning af sort asfalt eller sorte tage får luften til at blive tættere og varmere og bør derfor tages i betragtning ved installation af luftindtag og afkast. 
  • Beskyttelse mod regn og sne. Det duer ikke at placere indtag elle afkast steder, hvor de er ekstra udsatte for regn og sne. 

 

 

 

 

Gør du dig disse overvejelser inden, at du laver luftindtag og afkast, har du helgarderet dig rimelig godt og sørget for mindst mulig forurening og færrest komplikationer med systemet. Udover luftindtag og afkast, skal du selvfølgelig også have fat i filtreventilationsriste samt rørføring og fittings til ventilationssystemet. Du kan se al tilbehør til ventilation her 

Køb indtag og afkast hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Når du handler hos GreenDozer.com og køber indtag og afkast til dit ventilationssystem, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du hjælper nemlig med at bekæmpe skrot i byggeindustrien ved at købe nye, overskydende varer, der ellers ville have endt sine dage på lossepladsen, selvom de absolut intet fejler. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot, kan du blive klogere lige her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, og holde dig opdateret på nye, overskydende varer.