Skip to content

Måleværktøj

Multimeter og måleværktøj  Jeg tager den da bare lige på øjemål, tænker du – og pilskævt var det. Måleværktøj er uundværligt for enhver håndværker og handyman og bør bestemt ikke negligeres, om det drejer sig om noget så simpelt som en tommestok og et vat...

Mest populære varer

Multimeter og måleværktøj 

Jeg tager den da bare lige på øjemål, tænker du – og pilskævt var det. Måleværktøj er uundværligt for enhver håndværker og handyman og bør bestemt ikke negligeres, om det drejer sig om noget så simpelt som en tommestok og et vaterpas eller mere højteknologisk måleværktøj som det alsidige multimeter, der benyttes hyppigt af elektrikere.  

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af måleværktøj i professionel kvalitet fra anerkendte, danske grossister og byggemarkeder. Vi forhandler måleværktøj til dig, der har håndværk som din profession, men også til dig, der bare elsker at have fingrene med i alle boligens projekter. Det er dog ikke hvilke som helst måleværktøj, du finder her hos os. Hele vores sortiment består nemlig af helt nye, overskydende varer – og du kan derfor gøre en knaldgod handel. Du bør dog være opmærksom på, at vores sortiment kan variere.  

Hvad bruges et multimeter til? 

Et multimeter hører ind under det, der kaldes el-måleteknik, og bruges til at måle strøm, spænding og modstand. Før i tiden havde man et måleværktøj til hver enkelt enhed, der skulle måles. Det er ikke det mest praktiske og derfor kom multimeteret. Det kan nemlig fortage målinger af de mest almindelige hovedgrupper; nemlig strøm, spænding og modstand. Multimetre fås både som digitalt og analogt måleværktøj, hvor det digitale, er det mest hårdføre og mest udbredte.  

Når der måles med multimeteret, vil der på displayet stå forkortelser for de forskellige måleenheder. Strøm måles i ampere og forkortes med A. Spænding måles i Volt og forkortes V eller U V og sidst men ikke mindst måle modstand i Ohm, der skrives R. Da multimetret kan måle alle disse enheder, er det det mest anvendte måleværktøj til fejlfinding, montage og reparation. Et multimeter kan desuden også både måle jævnstrøm og vekselstrøm. 

Hvornår benyttes et tangamperemeter? 

Et multimeter fungerer faktisk som et amperemeter, som benyttes til at måle strømmen i et kredsløb. Multimeteret kan bare måle flere enheder end blot ampere. Ved et amperemeter er det nødvendigt at afbryde strømmen i det elektriske kredsløb, hvor spændingen skal måles. Det skal derefter sættes ind mellem to ledninger og deres sendere – og det kan altså være en besværlig og småfarlig proces, særligt hvis det ikke gøres rigtigt. Derfor er der heldigvis blevet opfundet det smarte tangamperemeter, som egentlig er et amperemeter, der er udformet som en tang. Det gør det muligt at måle spændingen uden at skulle afbryde det elektriske kredsløb.  

Et tangamperemeter skal blot gribe rundt om den ledning, hvor strømmen skal måles. Når tangen lukkes om en ledning har den det, der kaldes en primær og sekundær vikling. Den primære vikling bliver ledningen, tangen griber om, og den sekundære vikling sider inde i tangen, og derved kan den måle strømmen. Det er en smart og hurtigt.  

Køb multimeter og måleværktøj hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber dit multimeter og andre måleværktøjer hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du redder dem nemlig fra at blive skrottet. Det er nemlig sådan, at byggeindustrien har et ualmindeligt stort spild af nye varer og materialer. Det hænder nemlig, at grossister og byggemarkeder ikke kan få solgt deres produkter. Når det sker, og de er brændt inde med varerne gennem længere tid, ja så ser de sig nødsaget til at skille sig af med dem – og det resulterer desværre i skrotning af nye, fejlfrie produkter som multimetre og måleværktøjer. Det er en skam, da de absolut intet fejler. Derfor kan du hos GreenDozer.com gøre en god gerning og en rigtig god handel og spare helt op til 90 % på nye, overskydende varer.