Skip to content

Afisoleringstænger

  Afisoleringstænger – Uundværligt værktøj til elarbejde Arbejder du med ledninger – enten professionelt eller i hjemmet, så er en afisoleringstang helt uundværlig. Mange gør-det-selv folk bruger andet værktøj, der ikke er specialiseret til opgaven, når ledn...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

Afisoleringstænger – Uundværligt værktøj til elarbejde

Arbejder du med ledninger – enten professionelt eller i hjemmet, så er en afisoleringstang helt uundværlig. Mange gør-det-selv folk bruger andet værktøj, der ikke er specialiseret til opgaven, når ledninger skal afisoleres. Det kan skade metallet indeni ledningen, så det ikke leder lige så godt. At afisolere ledninger er en opgave, der kræver stor præcision.

En afisoleringstang lyder som specialværktøj, men faktisk er der mange opgaver i hjemmet, hvor du arbejder med ledninger. Opgaver kan f.eks. indebære opsætning af lamper, arbejde med stikkontakter, eller arbejde med elektriske kredsløb.

Leder du efter andet afisoleringsværktøj, kan du finde det her.

Sådan er en ledning bygget op

En ledning er bygget op af to lag; inderst er der et strømledende materiale, og yderst er der et lag af blødt plast. Det strømledende materiale er en form for metal, der kan lede strøm effektivt fra et sted til et andet med minimale strømtab. Men en ledning har behov for et beskyttende lag, og derfor er der et lag plast udenom. Dette lag er både et sikkerhedslag, så man ikke kan få stød, når man arbejder med ledninger, men det sørger også for, at der ikke er strømtab i overførslen.

En afisoleringstang fjerner meget præcist det isolerende lag plast rundt om metallet.

Typer af afisoleringstænger

Der findes to hovedtyper af afisoleringstænger:

  • Manuel afisoleringstang
  • Automatisk afisoleringstang

 

Fælles for dem er, at en afisoleringstang kan klippe isoleringen og trække isoleringen af på en skånsom måde, så metallets ledeevne ikke forringes.

Manuel afisoleringstang

Den manuelle afisoleringstang er til dig, som gerne vil arbejde præcist med ledninger, men som ikke gør det særlig ofte. Den er nemlig en smule billigere end den automatiske model. Med den manuelle model skal du være lidt mere varsom med at klippe isoleringen af, da du kan komme til at klippe ledningen over. Men er du omhyggelig, får du et mere præcist klip med en manuel afisoleringstang end med en kniv.

Automatisk afisoleringstang

En automatisk afisoleringstang fungerer ved, at du indstiller tangen til tykkelsen på ledningen. Det er derfor selve klippet der er automatisk. Det giver et mere stabilt klip, end hvis du selv står for klipningen. Med en automatisk model skal du ikke være nær så forsigtig, og derfor går opgaverne også hurtigere, når du har indstillet ledningstykkelsen.

De automatiske modeller kan ikke alle indstilles til alle ledningstykkelser. Så hvis du ønsker dig en automatisk afisoleringstang, skal du kontrollere, at den kan indstilles til de størrelser, du skal bruge.

5 gode råd til valg af afisoleringstang

  1. Har du behov for en automatisk afisoleringstang?
  2. Skal tangen være med eller uden kabelsaks, så du kan klippe ledningerne over og afisolere dem?
  3. Hvilke ledningsintervaller skal afisoleringstangen kunne afisolere?
  4. Vælg en afisoleringstang med et ergonomisk greb
  5. Sæt et budget, for afisoleringstænger findes i flere forskellige budgetter

Vær med til at bekæmpe skrot i byggebranchen

Hos GreenDozer kan du redde en vare fra skrot og på den måde være med til at minimere spild i byggebranchen. Det kan du ved at købe en overskudsvare eller en genbrugsvare. En overskudsvare er en vare, som en grossist, et byggemarked eller en producent har i overskud på deres lager af den ene eller anden årsag. Det er en helt ny vare på samme måde som vores basisvarer. Den er bare i overskud og står derfor overfor at blive skrottet. En genbrugsvare er en brugt vare, som sagtens kan få nyt liv hos en ny ejer.

Læs mere om vores indsats for at bekæmpe skrot her.