Skip to content

Tilskud til varmepumpe

tilskud til varmepumpetilskud til varmepumpe

Går du og overvejer at investere i en god varmepumpe, så du kan gøre noget godt for miljøet og din el-regning, så kan du faktisk søge tilskud til din varmepumpe hos energiselskaberne. Ja, den er god nok. Energiselskaberne hjælper dig med at energiforbedre din bolig. De er nemlig forpligtet til at hjælpe med at nedbringe energiforbruget blandt danskerne – hvilket jo er helt fantastisk for klimaet og din pengepung.

For at nedbringe energiforbruget kan du derfor til og med 2020 søge tilskud til varmepumpe – og som noget helt særligt behøver du faktisk ikke at søge tilskud ved det energiselskab, der ellers er din normale udbyder. Der er nemlig forskel på, hvor meget tilskud eller rådgivning selskaberne tilbyder dig.

Det kan derfor godt betale sig at undersøge markedet grundigt inden, du søger og går i gang med at installere en varmepumpe. Det er utroligt vigtigt, at du søger tilskud til varmepumpen INDEN, du påbegynder dit projekt – du kan nemlig ikke få tilskuddet på bagkant.

Hvilke tilskud til varmepumpe kan du gøre brug af?

Der er faktisk hele to typer tilskud til varmepumpe, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at gøre din bolig mere miljøvenlig, når det kommer til opvarmning. Der er tale om tilskud fra energiselskaberne og det helt almindelige håndværkerfradrag.

Du kan ovenikøbet gøre brug af dem begge til samme projekt på én og samme tid. Men hvordan er det så lige helt præcist med det håndværkerfradrag der – og tilskuddet fra energiselskaberne?

Tilskud fra energiselskaber

Tilskud til varmepumpe fra energiselskaber dækker over, at du kan få tilskud til rådgivning og renovering eller udskiftning af din eksisterende opvarmningsform. Derudover kan de fleste tiltag som er energirenoverende give økonomisk støtte.

Denne støtte afhænger dog af, hvor stor mængde energi der bliver sparet ved ændringerne, samt hvad der helt præcist er gjort under forløbet og ikke mindst, hvilket energiselskab du har søgt tilskud hos. Du kan eksempelvis søge tilskud til udskiftning af oliefyr med eksempelvis en varmepumpe. Det er dog altid en god idé at rådføre dig ved dét energiselskab, du vil søge tilskud ved, da der kan være lidt forskel på dem.

Tilskud i form af håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget er lidt mere simpelt. Her kan du nemlig trække håndværkernes arbejdsløn fra i skat, når du laver klimatiltag og energirenoveringer ved din bolig. Men hvordan fungerer det så helt præcist? Ved håndværkerfradraget kan du ved energirenoveringer trække hele 12.000 kr. fra på årsbasis og per person over 18 år i husstanden.

Bor I eksempelvis to voksne sammen, kan I trække 24.000 kr. fra i håndværkerfradrag årligt. Det er noget, der batter, hvis du vil have tilskud til varmepumpe.

Så meget kan du få i tilskud til varmepumpe
Som tidligere nævnt kan tilskuddet til varmepumpe variere fra energiselskab til energiselskab. Men du kan alligevel få et lille indblik i, hvor meget det drejer sig om nedenfor.

  • Ved udskiftning af elvarme til luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe kan du få tilskud på omkring 3.100 kr.
  • Ved at udskifte elvarme med en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus, kan du få tilskud på omkring 650 kr.
  • Ved at skifte fra en ikke-kondenserende oliekedel til henholdsvis luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe, kan du få tilskud på omkring 7.300 kr.
  • Vælger du at skifte fra oliefyr eller naturgas-opvarmning med en kondenserende kedel til luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe, ja så kan du få tilskud på omkring 5.400 kr.

De største tilskud er altså at finde, hvis du varmer din bolig op med naturgas eller olie. Med tilskud til varmepumpe fra energiselskaberne og håndværkerfradrag til klimatiltag, ja, så er der faktisk rigtig meget at hente, hvis du ønsker økonomisk hjælp til at investere i en varmepumpe og udskifte din opvarmningsform.