Skip to content

Lydisolerende døre - En brugt dør kan spare miljøet og pengepungen 

Lydisolerende døre - En brugt dør kan spare miljøet og pengepungenLydisolerende døre - En brugt dør kan spare miljøet og pengepungen

 

Bæredygtighed betaler sig. Det er også gældende for brugte lydisolerende døre (også kaldet lyddøre).  Du mindsker ressourcespild, og du kan spare penge ved at købe brugt. Så derfor er der god grund til at købe en brugt lydtæt dør.  

Du kan finde et stort udvalg af lyddøre på GreenDozer. Hvis du ikke kan finde den rette, så opret en bruger. Vælg derefter en favoritkategori, og så får du en mail, når nye døre kommer til kategorien.  


Pris pr. stk

1.625,00 DKK 1.300,00 DKK
Kun  162,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.800,00 DKK 1.440,00 DKK
Kun  180,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.750,00 DKK 1.400,00 DKK
Kun  175,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.750,00 DKK 1.400,00 DKK
Kun  175,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Hvad er fordelene ved en lydtæt dør? 

En lydtæt dør en støjdæmpende dør, som er massiv af bygning. Når en lyddør er monteret, så lukkes der helt tæt omkring døren, så den mindsker mængden af lyd markant. Hvis lyden ikke kan trænge gennem den massive dør, eller kommer ind ad sprækkerne omkring, så får du et mere stille hjem eller kontor.

Lyddøre er derfor perfekte til kontorer. Så kan du gå til et møde uden at bekymre dig om dine kollegas snak forstyrrer. Omvendt så kan du tale frit til mødet, uden at bekymre dig om at forstyrre dine kolleger. Du skal dog også forholde dig til at om væggene er lydtætte. En støjdæmpende dør kan gøre en stor forskel, men hvis du har tynde gipsvægge, så kan det stadig være meget lydt, selv efter du har monteret en lyddør.  

Lydisolerende indvendige døre til hjemmet

Lyddøre er dog ikke kun dejlige at have på kontoret. De kan også være perfekte til hjemmet. Når du er i dit hjem, så vil du gerne have fred og ro. Du vil gerne kunne lukke døren til værelset og fokusere på nuet. Det kan være du vil begrænse lyd fra resten af hjemmet. Hvis du spiller musik, så kan det også være, du ikke vil forstyrre resten af hjemmet.  

Reduktion af støj i hjemmet vil få en større og større betydning fremadrettet. Du kan se det på køkkenskabe og toiletter, som nu har indbygget dæmpefunktioner, så de ikke længere kan smækkes.

Se denne video fra Swedoors, som forklarer fordelen ved lyddøre.

Hvorfor købe en brugt lydisolerende dør?  

Du får to fordele ved at købe dine lydisolerende døre brugte: 

  1. Du er med til at mindske ressourcespild i byggebranchen, hvilket er et mere bæredygtigt valg. Vi forsøger at gøre det valg, så nemt som muligt. Så du kan bestille og få leveret direkte til døren. 
  2. Derudover kan du også spare penge på din brugte dør. Dog skal du være opmærksom på at det ikke altid er billigere. 

Hvad koster en lydisoleret dør? 

Som så mange andre produkter, så afhænger prisen af hvilket kvalitet, som du køber. Lyddøre kan være mere eller mindre støjdæmpende. Lyddøre kan også fås som kombinerede brand- og lyddøre.  

Prisen i den lavere ende ligger omkring 2000 kr. for en lydisoleret dør, hvis den er købt ny. De dyreste nye døre som sælges til private koster 6000 kr. og opefter. Prisen er inklusiv moms og uden montering.   

Her kan du se et overblik over prisen på GreenDozer for lyddøre og brand- og lyddøre. 

Hvordan lydisolerer man en dør? 

Se en trin-for-trin guide på fugning af døren her. 

  • Processen i at lydisolerer en dør begynder med valgtet af døren. Hvis du ikke har en massiv dør, så er det første trin af anskaffe den.  
  • Derefter skal du sætte en tætningsliste på karmen. 
  • Herefter skal du lægge en fuge langs karmen.
  • Afslutningsvis skal der lægges en fuge ved dørtrinnet. 

Denne guide viser dig hvordan du monterer din listerne. Grunden til at du skal lægge fuger er, at der skal være tæt hele vejen rundt om døren. Hvis der er store mellemrum mellem døren og karmen, slipper lyden lige igennem. Hvis lyden slipper igennem, så gør det ingen forskel at døren er massiv eller lydisolerende.