Skip to content
BurntWood - bæredygtige brændte facadeelementer BurntWood - bæredygtige brændte facadeelementer

Genanvendte varer på GreenDozer: BurntWood ReUse facadeelementer  

På GreenDozer kan du finde genbrugte varer, overskuds- og basisvarer og nu også genanvendte varer fra den århusianske virksomhed BurntWood. Genanvendte byggematerialer tilføjer et unikt udtryk og kan give selv et nyt byggeri sjæl og historie allerede fra opførelsen.  
 
Genanvendte varer eller upcyclede varer er ny producerede varer, som er lavet ud fra brugte materialer, som får en anden funktion eller en ny form. Det kan eksempelvis være gamle tekstiler, som bliver behandlet og syet om til nye produkter, gamle plastflasker eller fustager, som bliver til nye møbler eller brugt træ, som bliver til køkkenelementer.  

BurntWood – et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ  

BurntWood ReUse facadeelementer er lavet af brugt træ. Træet får en særlig BurntWood-behandling, hvor træet brændes og som resultat af det, får træet en helt unik overflade, som kan variere fra kulsort til skinnende sølv. 
 
BurntWood-behandlingen er en videreudvikling af en imprægneringsmetode, som har rødder helt tilbage i Vikingetiden. Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet også, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det gennem brændingen beskytter overfladen. Træet smitter ikke af efter brændingen, da det får en primer. Udover at facaden får en flot, sort overflade, er den også ekstremt vejrbestandig.

 

BurntWood - Brændte facadeelementer - Fokus på den cirkulære procesBurntWood - Brændte facadeelementer - Fokus på den cirkulære proces

Fokus på den cirkulære proces   

Anders Moelgaard stiftede BurntWood i 2020, da han, gennem hans arbejde som tømrer, opdagede det store spild af træ i byggebranchen, og det var her, at tanken om at genanvende træ opstod. Siden 2020 har BurntWood samarbejdet med Horsens Kommune, som har stillet en plads til rådighed på byens genbrugsstation, så borgerne kan hjælpe med at genanvende træ, fremfor at smide det ud. Det er bl.a. det træ, som BurntWood anvender til ReUse facadeelementerne.  
 
” Vi er stolte af at kunne forvandle noget, der er på vej til at blive smidt ud, til et smukt produkt, som kan ryge lige tilbage ind i byggeindustrien,” siger Anders Moelgaard.  

GreenDozer har givet BurntWood en digital salgskanal 

GreenDozer er den eneste digitale salgskanal for BurntWood, som hidtil udelukkende har solgt deres produkter gennem fysisk salg på værkstedet. 

”GreenDozer giver mig en digital salgskanal. De sørger for alt lige fra fakturering, pakning og markedsføring af produktet og til levering til kunden. Det giver mig mulighed for at gøre det, som jeg brænder for – nemlig at udvikle på min bæredygtige forretning,” siger Anders Moelgaard, skifter af BurntWood.  

Giv din facade et særligt udtryk 

Hvis du er interesseret i unikke facader til dit hus, skur eller lignende, så kan du læse mere om BurntWoods produkter, cirkulære arbejdsproces og finde en monteringsguide her.