Skip to content

Stikpropper og forlængerled

Stikpropper – din lednings glade hjælper Der er efterhånden ingen tvivl om, at de danske stikkontakter til trebenede stik ikke kan undgå at give et lille smil på læben, når du kigger godt efter. De ligner nemlig en rigtig glad lille smiley modsat mange stikkont...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (46)

Sorter efter

Pris pr. stk

15,00 DKK 12,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

21,00 DKK 16,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

21,00 DKK 16,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

19,00 DKK 15,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

30,00 DKK 24,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

15,81 DKK 12,65 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

16,00 DKK 12,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

21,00 DKK 16,80 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

15,00 DKK 12,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

157,00 DKK 125,60 DKK
Kun  15,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

249,00 DKK 199,20 DKK
Kun  24,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

19,00 DKK 15,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Stikpropper – din lednings glade hjælper

Der er efterhånden ingen tvivl om, at de danske stikkontakter til trebenede stik ikke kan undgå at give et lille smil på læben, når du kigger godt efter. De ligner nemlig en rigtig glad lille smiley modsat mange stikkontakter i udlandet, der, ja, egentlig bare ligner stikkontakter. Og ikke nok med at stikkontakterne smiler lystigt til dig, når du skal sætte stikket i, det gør de mange stikpropper på ledningerne også – hvis der altså er tale om et hunstik.  

Der findes rigtig mange forskellige typer stikpropper på markedet, og der skelnes blandt andet mellem han- og hunstik. Derudover findes der flade stikpropper, særligt formede stikpropper, stikpropper med og uden jord – og det bliver ved. Hos GreenDozer.com forhandler vi et stort udvalg af stikpropper fra forhandlere over hele landet. Stikpropper, der er helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister i professionel kvalitet. 

Stikpropper til forskellige stik-typer 

Når du skal udskifte stikpropper, er det vigtigt at være opmærksom på, at forskellige ledninger kan kræve forskellige stikpropper. Der findes eksempelvis ledninger udelukkende til indendørs- og udendørsbrug, og her følger stikpropperne altså lige i hælene. Derudover bør du være opmærksom på, at der findes to typer stik; nemlig 230 Volts stik og 400 Volts stik. De 230 Volts stik er de normale stik i hjem og bygninger og kommer enten med eller uden jordforbindelse. 400 Volts stik bruges i industriøjemed og særligt til maskiner og udstyr med et meget højt strømforbrug. Stikpropperne til disse nøjes ikke kun med tre ben. De her nemlig ofte hele fem ben, så der er en til jordforbindelse, en til nulleder og tre til strøm.

Du må altid gerne selv tilslutte dine elartikler forudsat, at du altså kan gøre det med et stik til en stikkontakt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at nogle elartikler kan have jordforbindelse i form af en beskyttelsesleder.  

Du må gerne selv udskifte en stikprop

Passer stikproppen på kaffemaskinen ikke i stikkontakten? Så må du heldigvis gerne selv udskifte stikpropperne på dine ledninger så længe, at det drejer sig om elartikler i klasse-1. Elartikler i klasse-1 er betegnelsen for de elartikler, der skal tilsluttes et ganske almindeligt 230 V stik, som svarer til dine normale stikkontakter.  

Kommer din kaffemaskine med en trebenet stikprop, og kan der kun gå en tobenet stikprop i din stikkontakt, ja så må du altså gerne skifte fra en trebenet til en tobenet prop. Det tredje ben i stikproppen er nemlig jordforbindelsen, som kan undværes, hvis stikket skal i en stikkontakt uden jordforbindelse. Der er dog kun én rigtig måde at få stikket til at passe – og det er ved at udskifte hele stikproppen. Du må altså ikke bare skære det tredje ben på stikket af og tænke, så er den ged barberet. Det er både farligt og ulovligt.  

Det skal du være opmærksom på ved udskiftning af stikprop

Vil du gå fra en trebenet til tobenet stikprop, skal du investere i en ny tobenet stikprop. Du skal afmontere den gamle stikprop og sørge for, at den nye er korrekt monteret. Det gøres ved at klippe nullederen, som normalt går til jordstikket, af helt inde ved ledningens ydre isolering. Dette for at undgå, at den kan komme i forbindelse med de to andre ledere og derved forårsage stød. Når nullederen er klippet af, skal de to andre ledere blot monteres i stikproppen. Du må max fjerne 6 mm isolering på lederne for at sikre, at elsikkerheden er i orden. Du kan på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside finde en udførlig visning af, hvordan du går fra en trebenet til en tobenet stikprop på dine elartikler 

Køb stikpropper hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber stikpropper hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du giver nemlig nyt liv til nye, overskydende varer, der ellers ville have endt deres dage som skrot. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot i byggeindustrien, kan du blive klogere lige her.