Skip to content

Lysstofrør

  Effektive LED-lysstofrør  LED-rør, LED-lysrør eller LED-lysstofrør? Det skal ikke være nemt, men faktisk er det blot forskellige navne for det samme – nemlig LED-lysstofrør. Men hvad er LED egentlig, og hvorfor bør du udskifte dine gamle lysstofrør med LED-r�...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (19)

Sorter efter

Pris pr. stk

23,30 DKK 18,64 DKK

Lev. omk. tillægges

Overskudsvare

LYSRØR 30W/41-827

Pris pr. stk

46,55 DKK 37,24 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

59,00 DKK 47,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

217,58 DKK 174,06 DKK
Kun  21,76 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

83,31 DKK 66,65 DKK

Lev. omk. tillægges

LYSRØR TL-D FOOD 30W/79
B A G

Pris pr. stk

117,76 DKK 94,21 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

13,10 DKK 10,48 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

13,10 DKK 10,48 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

35,00 DKK 28,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

87,00 DKK 69,60 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

15,73 DKK 12,58 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

16,70 DKK 13,36 DKK

Lev. omk. tillægges

 

Effektive LED-lysstofrør 

LED-rør, LED-lysrør eller LED-lysstofrør? Det skal ikke være nemt, men faktisk er det blot forskellige navne for det samme – nemlig LED-lysstofrør. Men hvad er LED egentlig, og hvorfor bør du udskifte dine gamle lysstofrør med LED-rør? LED er en forkortelse for de engelske ord Light Emitting Diode, som egentlig blot betyder lysdiode – og det er netop den elektriske diode, der omsætter energi til lys, som gør LED til noget særligt. Omsætningen fra energi til lys i LED-rør er yderst effektiv. Processen bruger markant mindre energi på at lave lys end en traditionel glødepære og generer heller ikke lige så meget varme. Det betyder, at rumtemperaturen ikke stiger, når mange lamper er tændt over længere tid. 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af LED-rør fra anerkendte producenter som Phillips, Osram og Lite. Hele vores sortiment besår af overskydende varer fra grossister og giver dig mulighed for at gøre en rigtig god handel – der er nemlig mange penge at spare ved at købe overskudsvarer, og samtidig hjælper du med at bekæmpe skrot. Du bør være opmærksom på, at vores sortiment af den grund kan variere.  

Fordele ved LED-rør 

Der er utroligt mange fordele ved at vælge LED-rør frem for traditionelle lysstofrør. De bruger nemlig markant mindre energi, og der kan derfor være rigtig mange penge at spare på elregningen. Det samme gælder, når du skal investere i nye lysstofrør. LED holder nemlig 3-4 gange så længe som almindelig belysning, og er du heldig, kan LED holde helt op til 10-15 år eller 50.000 timer. Lang holdbarhed og besparelser på elregningen er ikke de eneste fordele ved at skifte til LED: 

  • Du får super godt lys, der ikke flimrer.
  • LED-lysstofrør er mere robuste end almindelige lysstofrør og kan tåle meget lave temperaturer, hvilket gør dem velegnet til alt fra lagerhaller over kontorer til brug i udendørslamper. 
  • Du skal ikke bekymre dig om knuste pærer, da LED ikke indeholder kviksølv, som er sundhedsskadeligt.  

 

Skift af LED-rør 

Ifølge Energistyrelsen er det cirka 50 % af alle lagre i Danmark, der benytter en blanding af nye og gamle lysstofrør eller udelukkende gamle lysstofrør. Er du en af dem, er det måske på tide at skifte til LED? Du bør være opmærksom på, at tilslutningen af gamle lysstofrør og LED-rør ikke nødvendigvis er den samme. Nogle gange kan du slippe afsted med at sætte nye LED-rør og ‘dummy’-glimtænder op, andre gange er det nødvendig at renovere armaturet. Har du nye armaturer, kan du blot skifte det gamle rør ud med et LED-rør.  

Det lyder måske dyrt, at skulle skifte armaturer og benytte ‘dummy’-glimtænder, men udskiftningen kan sagtens betale sig, hvis du blandt andet er en af dem, der har lyset tændt døgnet rundt. Du kan benytte Energistyrelsens udregner her, for at få et estimat på, hvad du kan spare på elregningen ved at skifte til LED. 

Fatning og sokkel - T5 eller T8?

Når du skal udskifte dine gamle lysstofrør til LED, eller blot skal have et nyt til dit armatur, er der to ting du skal være opmærksom på; nemlig fatningen og lysets farve.  G5- og G13-fatninger er de mest almindelige, hvor stifterne på G5-fatningen er anbragt med 5 mm mellemrum, er stifterne på G13-fatningen placeret med 13 mm mellemrum. De mest almindelige LED-lysrør er T8 og T5, der begge fås i forskellige længder og farver/varme på lyset.

Kelvin - Lysets varme

Farven på et lysrør angives i kelvin og fortæller dig, hvor varmt eller koldt lyset er. 6500 kelvin svarer eksempelvis til dagslys, hvor 2700 kelvin svarer til et dejligt, ekstra varmt, hvidt lys.  

Er du i tvivl om, hvad Kelvin er? Så se vores store guide om Kelvin, Lumen, Watt og andre vigtige lysbegreber her.

Køb LED lysstofrør hos GreenDozer.com og bekæmp skrot  

Når du handler hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du hjælper os nemlig med at redde overskydende varer fra at blive smidt ud. Har du fundet lige præcis de LED-rør du står og mangler, og skal du bruge dem med det samme? Så har vi heldigvis hurtig levering.  

Vil du holdes opdateret på vores skiftende sortiment og nye varer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor du selvfølgelig får tilsendt ekstra gode tilbud. Du kan også tage et kig på vores LED pærer her., hvis det ikke kun er de gamle lysstofrør, der skal udskiftes samt vores udvalg øvrige lyskilder her.