Forældet Browser

Du bruger Microsoft's Internet Explorer browser. Microsoft selv anbefaler, at du skifter til anden browser. Vores website er ikke udviklet til at understøtte Internet Explorer, og brug af denne medfører problemer bl.a. ved bestilling.

Vi anbefaler derfor, at du opdaterer til en nyere og mere sikker browser, eksempelvis Google's Chrome browser.

Halogenpærer

Alle varer i denne kategori

90 vare(r)

Tabel Liste

Halogenpære er den traditionelle elpære

Halogenpæren er den pære, som mange forbinder med en ”rigtig” elpære. Men halogenpæren er faktisk i gang med at blive udfaset til fordel for nyere lyskilder. Der er nemlig en række ulemper ved halogenpæren, der gør, at den ikke længere lever op til de krav, der stilles til en elpære.

Halogenpærer gør det, de skal. De giver et godt, skarpt og varmt lys med en god farvegengivelse. Så på den måde fungerer halogenpæren stadigvæk i hverdagen. Til gengæld har halogenpæren følgende ulemper:

  • En halogenpære bliver meget varm, og må derfor ikke sættes op ad eller i nærheden af brændbart materiale som f.eks. gardiner.
  • En halogenpære bruger meget energi i forhold til andre elpærer.
  • En halogenpære har en forholdsvis kort levetid.

Vælg i stedet en LED pære

LED pærer er det miljøvenlige valg af elpærer. LED pæren har 15-50 gange længere levetid end halogenpæren, og giver en strømbesparelse på op til 80%. Derfor anbefaler vi, at du vælger LED frem for halogen, hvis det er muligt.

Se vores store udvalg af LED pærer her.

Er du i tvivl om, hvilken LED pære du skal købe i stedet for din halogenpære, kan du se vores lumen til watt guide her.

Halogenpærer udfases

Udfasningen af halogenpærer begyndte allerede i 2018. Det betyder, at flere slags halogenpærer allerede er udfaset og dermed væk fra markedet. Det gælder halogenpærer til det almindelige elnet (230V) med sokkeltyperne:

  • GU10
  • E27
  • E14

Udfasningen skete fordi det fra 2018 kun var tilladt at markedsføre elpærer med energiklasse B eller mere, og de fleste halogenpærer hører til energiklasse C eller D. De mere energieffektive halogenspots og halogen stiftpærer til lavvolt (12V eller 24V) udfases i løbet af 2021. Grossister må dog gerne sælge de sidste produkter ud. Helt præcist udfases sokkeltyperne:

  • R7 > 700 lumen fra 1. september 2021
  • GU4 fra 1. september 2021
  • GU5.3 fra 1. september 2021
  • G8 fra 1. september 2023

Køb billige halogenpærer hos GreenDozer.com og red en overskudsvarer

Foretrækker du halogenpæren, kan du bidrage til den bæredygtige agenda ved at købe den hos GreenDozer.com. Vi forhandler nemlig overskudsvarer. Overskudsvarer er varer, som grossister, producenter eller byggemarkeder ville være nødsaget til at skrotte – enten pga. pladsmangel på lageret, at det er sæsonvarer eller en helt tredje årsag.

Derfor kan du købe billige halogenpærer hos GreenDozer.com, hvis du vælger blandt vores overskudsvarer