Skip to content

Fleksible kabler

Praktiske og fleksible kabler Der er ikke noget bedre end at give en gammel, trist lampe nyt liv med en ny ledning eller få udskiftet gamle, gullige kabler med nye. Kabler er utroligt taknemmelige og fleksible. De er nemme at arbejde med, og du har dem helt sikkert i hånd...

Alle varer i denne kategori (1)

Sorter efter

Pris pr. meter

10,00 DKK 8,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Praktiske og fleksible kabler

Der er ikke noget bedre end at give en gammel, trist lampe nyt liv med en ny ledning eller få udskiftet gamle, gullige kabler med nye. Kabler er utroligt taknemmelige og fleksible. De er nemme at arbejde med, og du har dem helt sikkert i hånden næsten hver dag uden, at du tænker over det. Termen, et fleksibelt kabel, er faktisk en betegnelse for lampeledninger, plastkappeledninger, tilslutningsledninger og sågar gummiledninger, som bruges i hjemmet.  

Hos GreenDozer.com forhandler vi et stort udvalg af fleksible kabler til ethvert formål. Men det er faktisk ikke hvilke som helst kabler. De er nemlig alle sammen nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister. Du kan derfor gøre en rigtig god handel og spare helt op til 90 % på fleksible kabler.  

Forstå kablernes opbygning

Kabler er generelt bygget op på nogenlunde samme måde. De har alle sammen en metalleder til at overføre signaler eller elektrisk energi alt efter, hvilken type kabel der er tale om. Metallederen er som oftest lavet af kobber, men ved store og kraftige kabler anvendes, der faktisk også aluminium. Det skyldes, at det er betydeligt billigere end kobber. Udover metalledere har kabler et isolerende lag typisk lavet af plastik, der er lagt rundt om metallederne for at styre den elektriske spænding og undgå kortslutning. Sidst men ikke mindst har kablet en kappe. Kappen er også kendt som det yderste lag isolation, og er det, du ser som farven på kablet. Kappen sikrer, at kablet er robust og det er bl.a. den, der bestemmer om kablet er velegnet til udendørs eller indendørsbrug. 

Det betyder farverne i kablerne

Fleksible kabler som benyttes i boliginstallationer har ofte metallederne farvekodet. Isolationen omkring metallederne er henholdsvis gul/grøn, brun, blå, grå og sort – og du er sikkert stødt på dem før. Men hvad betyder farverne egentligt? Det er ikke altid, at du støder på alle farvekoderne i et kabel, nogle gange er der kun en blå og en brun.  

  • Sort: Metalleder isoleret med sort indikerer, at det er en tændledning/mellemledning. 
  • Grå: Metalleder med grå isolering er ligesom sort en tændledning eller mellemledning. 
  • Blå: Blå isolering på metallederen betyder, at det er en nulledning.  
  • Brun: Brun isolering indikerer, at metallederen anvendes til fastspænding/er en tændledning.
  • Gul/grøn: Gul er grundfarven på isoleringen, hvor grøn fremgår som en tynd stribe i den gule. Det betyder, at der er tale om en beskyttelsesleder til jordforbindelse. 

Køb fleksible kabler hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Når du køber fleksible kabler hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark samtidig med, at du rent faktisk gør en rigtig god handel. Alle vores varer er nye, overskydende varer, hvilket vil sige, at de faktisk ville have endt deres dage som skrot, fordi grossisterne ikke kan få dem solgt til deres faste kunder. Du kan derfor spare helt op til 90 % og give nyt liv til en ny vare, der ellers var blevet skrottet. Vil du vide mere om bekæmpelse af skrot i byggeindustrien, kan du blive klogere lige her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret på nye varer.