Skip to content

Kabler og ledninger

Praktiske kabler og ledninger   De forsøder livet. De forsyner os med strøm eller data. Og de er blevet uundværlige i det moderne samfund. Ja, det er faktisk lige før, at det er dem, der holder gang i det hele. Det er kabler og el-ledninger, der er tale om. Er du på...

Mest populære varer

Praktiske kabler og ledninger  

De forsøder livet. De forsyner os med strøm eller data. Og de er blevet uundværlige i det moderne samfund. Ja, det er faktisk lige før, at det er dem, der holder gang i det hele. Det er kabler og el-ledninger, der er tale om. Er du på udkig efter kabler og ledninger til dine mange elinstallationer i hjemmet? Måske skal du have udskiftet de gamle, slidte gullige ledninger i dine lamper – eller måske skal du have trukket kabler til firmaets internet? Hos GreenDozer.com finder du et bredt udvalg af kabler og el-ledninger til ethvert formål. Du finder sågar smarte varmekabler, der både kan bruges til elektrisk gulvvarme og frostsikring, men vi forhandler også datakabler og signalkabler. 

Hvad er forskellen på kabler og ledninger? 

En ledning består af metalledere og er omgivet af isolering. Et kabel består af en eller flere ledninger, som er isolerede, og ligeledes omgivet af isolering. Kabler består altså af en samling af mange tynde ledninger, som løber side om side inde i kablet. Denne type kabel er faktisk blot et elektrisk kabel. Der findes også kabler, der leder data og ikke elektriske strømninger. Hvor ledninger kun leder elektriske ladninger og derfor kun bruges til strøm, så findes der flere forskellige typer kabler. Kabler kan nemlig være den førnævnte samling af mange tynde ledninger, men de kan altså også lede data og lyd. 

Typer af kabler 

  • Signalkabler: Signalkabler overfører ikke strøm som elektriske kabler, men derimod signaler som navnet indikerer. De bruges til at overføre signaler fra en enhed til en anden eksempelvis fra din musikafspiller til din højtaler. 
  • Varmekabler: Varmekabler bruges til frostsikring eller gulvvarme i vådrum, da de er stærkt varmeledende samt varmeafgivende. Disse leder strøm.   
  • Fleksible kabler: Fleksible kabler er strømledende og er en overordnet betegnelse for bl.a. gummiledninger og lampeledninger. 
  • Datakabler: Datakabler er ikke strømledende men leder data. De bruges til at forbinde eksempelvis computere med internetrouteren.  

Køb kabler og el-ledninger hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber kabler og el-ledninger i høj kvalitet hos GreenDozer.com, kan du gøre en rigtig god handel. Du sparer nemlig op til 90 %, da alle vores varer er nye, overskydende varer fra anerkendte grossister. Men ikke nok med at du gør en god handel. Du gør faktisk også en rigtig god gerning. Det er nemlig sådan, at helt nye, overskydende varer i byggeindustrien ofte bliver skrottet af den simple grund, at grossisterne simpelthen ikke ser anden udvej, når de ikke kan komme af med deres varer til deres faste kunder. Ved at købe nye, overskydende el-ledninger og kabler bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Vil du vide mere om nye, overskydende varer og bekæmpelse af skrot, kan du læse mere her.