Skip to content

Elradiatorer

  Praktiske elradiatorer En elradiator er den mest simple form for opvarmning, du kan få. Den skal blot sættes til strøm, som den dernæst omdanner til varme. Det er dog også den dyreste form for opvarmning, og af den grund bør du kun bruge den som supplerende opvarm...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (37)

Sorter efter

Pris pr. stk

69,00 DKK 55,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

737,00 DKK 589,60 DKK
Kun  73,70 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

764,00 DKK 611,20 DKK
Kun  76,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

791,00 DKK 632,80 DKK
Kun  79,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

941,00 DKK 752,80 DKK
Kun  94,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

819,00 DKK 655,20 DKK
Kun  81,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

941,00 DKK 752,80 DKK
Kun  94,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.144,00 DKK 915,20 DKK
Kun  114,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

764,00 DKK 611,20 DKK
Kun  76,40 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.251,00 DKK 1.000,80 DKK
Kun  125,10 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

999,00 DKK 799,20 DKK
Kun  99,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.003,00 DKK 802,40 DKK
Kun  100,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

 

Praktiske elradiatorer

En elradiator er den mest simple form for opvarmning, du kan få. Den skal blot sættes til strøm, som den dernæst omdanner til varme. Det er dog også den dyreste form for opvarmning, og af den grund bør du kun bruge den som supplerende opvarmning i din bolig. Elradiatoren er dog også oplagt til opvarmning af sommerhuse, der ikke har andre muligheder for opvarmning. Du bør være opmærksom på, at det bedst kan betale sig med en el radiator med elektronisk termostat, da denne giver jævn varme og udnytter varmen bedst muligt.

Sådan virker en elradiator

Der findes faktisk to forskellige typer el radiatorer på markedet:

  • Ståltråd, som opvarmes inde i elradiatoren
  • Oliefyldte elradiatorer

 

 

Den ene, som også er den mest almindelige, er den type, hvor der løber en tråd i stål inde i radiatoren, som strømmen så løber gennem og varmer op. Konceptet er faktisk det samme som ved en brødrister.

Den anden slags el radiator på markedet er den såkaldte oliefyldte el radiator. Den har små rør med olie, som strømmen varmer op. Når olien er opvarmet, afgives der varme til rummet. Denne proces er væsentlig langsommere end, den med tråden i stål. Radiatoren med olie bruger dog samme mængde strøm.

Elradiator, varmepanel eller varmeliste

Den eldrevne radiator er mest kendt under navnet elradiator. Men mange steder kaldes de også for varmepaneler, og smalle varmepaneler kaldes varmelister. Det er dog alle forskellige navne for elradiatoren, så sørg altid for at kontrollere modelnummeret og evt. sammenligne med EAN, så du er sikker på, at du kigger på den samme vare – uanset, om den kaldes elradiator, varmepanel eller endda el panel.

Hos GreenDozer.com gør vi meget ud af at være de billigste på markedet, så husk at finde din foretrukne elradiator hos os.

Hvilken elradiator skal du vælge?

Det vigtigste, når du skal købe en elradiator, er størrelsen. Det vil sige hvor mange watt radiatoren er på. For at elradiatoren kan klare opgaven, kræver det:

100 Watt/m2 ved en temperatur på 20-25 grader i det lokale, som skal opvarmes.

Så skal du opvarme en stue på 20 m2, kræver det en elradiator på 2000 Watt. Har du et stort rum, der skal opvarmes, kan det være nødvendigt med flere radiatorer i samme rum. Køb hellere en for stor elradiator end en for lille en, når det kommer til dens effekt.

Derudover skal du kigge på varmepanelets fysiske størrelse, så det kan være der, hvor det er tiltænkt. Heldigvis findes der elradiatorer eller varmelister i forskellige størrelser, så du kan finde netop den radiator, der passer til dit projekt.

Du skal også tage stilling til, om det skal være med eller uden termostat – og i så fald hvilken type termostat.

Termostater

Du kan få elradiatorer med eller uden termostater. Der findes tre forskellige typer af termostater:

  • Mekanisk termostat
  • Elektronisk termostat
  • Digital termostat

 

 

Mekanisk termostat

Elradiatorer med mekaniske termostater er de billigste radiatorer. Det er de, fordi den mekaniske termostat er den billigste at producere. Elradiatorer med mekanisk termostat har dog dyrere i drift end elradiatorer med andre typer termostater. En ulempe ved den mekaniske termostat er, at temperaturen kan svinge med +/- 5 grader i rummet. Derudover giver termostaten også et lille klik hver gang den tænder og slukker, hvilket er et irritationselement for nogen.

Elektrisk termostat

Den elektriske termostat kan holde en mere stabil temperatur end den mekaniske. Med en elradiator med elektrisk termostat svinger temperaturen kun med +/- 0,5 grad fra den indstillede temperatur. Den laver desuden ikke nogen kliklyde.

Digital termostat

Den digitale termostat kan give besparelser på op til 25% i forhold til den mekaniske termostat. Det kan den blandt andet, fordi den er temperaturstabil. Men den helt store besparelse kommer, fordi den digitale termostat kan have:

  • Natprogrammering; kan indstilles til, at temperaturen sænkes i et udvalgt tidsrum hver nat, hvilket sparer strøm
  • Ugeprogrammering; kan indstilles til, at temperaturen sænkes, mens familien er i skole eller på arbejde, hvilket også sparer strøm
  • Wifi-opkobling; tænd og sluk for din elradiator på afstand, så sommerhuset er varmt, når I ankommer, og elradiatoren ikke har behøvet at varme op, mens I ikke har været i sommerhuset
  • Frostalarm; det er en fordel med en elradiator med digital termostat med frostalarm, så sommerhuset ikke fryser til, når I ikke er der

 

 

Der er dog mange, der vælger at udskifte elradiatorerne i sommerhuset med en varmepumpe – som oftest en luft til luft varmepumpe. Det kræver mere af installationen, men er en billigere og mere miljøvenlig varmekilde i drift.

Stort udvalg fra anerkendte producenter

Hos GreenDozer.com har vi et stort udvalg af elradiatorer fra anerkendte producenter som Adax, Nobø og Dimplex.

Adax er førende indenfor elradiatorer og har et bredt sortiment af stilrene, funktionelle varmepaneler af høj kvalitet. Deres mest kendte serie er Adax Neo, som fås i mange størrelser.

Nobø og Dimplex er begge kvalitetsbrands indenfor elektriske varmesystemer, der er eget af Glen Dimplex. Det er desuden Glen Dimplex, der har overtaget Siemens elradiatorerne. Her er du også garanteret elradiatorer i høj kvalitet.

Køb overskudsvarer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

GreenDozer.com forhandler både basisvarer og overskudsvarer fra anerkendte grossister, byggemarkeder og producenter. Overskudsvarer er varer, som grossister, byggemarkeder eller producenter har i overskud af den ene eller den anden grund, og derfor står til at skulle skrottes. Det kan være fordi, det er en sæsonvare, fordi en kunde har svigtet, eller manglende lagerplads.

Ved at købe en overskudsvare hos GreenDozer.com redder du derfor denne vare fra skrot og hjælper klimaet. Overskudsvarer sælges selvfølgelig til en exceptionel god pris.

Vil du vide mere om nye, overskydende varer og bekæmpelse af skrot i byggeindustrien, kan du blive klogere her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke vil gå glippe af skarpe tilbud og nye varer.