Skip to content

Sikringer

Sikringer til ethvert behov   Sikringer spiller en utroligt stor rolle for el-sikkerheden i dit hjem og selvfølgelig også i alle andre bygninger med el-tilslutning.  Det er nemlig sikringer, som sørger for, at de elektriske installationer og kredsløb i bygningerne ik...

Mest populære varer

Sikringer til ethvert behov

 

Sikringer spiller en utroligt stor rolle for el-sikkerheden i dit hjem og selvfølgelig også i alle andre bygninger med el-tilslutning.  Det er nemlig sikringer, som sørger for, at de elektriske installationer og kredsløb i bygningerne ikke lige pludselig bliver for varme og laver skader på hele installationen eller selvantænder. Ved strøm løber der masser af ladet, elektrisk energi gennem ledningerne, og de kan derfor nogle gange blive overbelastede og kortslutte. Sikringen sørger for at slå fra ved overbelastninger og tage strømmen i ledningerne inden, at det går galt.

 

Hos GreenDozer.com finder du et stort udvalg af forskellige sikringer og sikringsstørrelser. Vi forhandler alt fra finsikringer over klassiske Diazed-sikringer. Men det er faktisk ikke hvilke som helst sikringer, du finder her hos os. Det er nemlig alle sammen helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister.

 

Sådan virker en sikring helt præcist

 

I en sikring er der er svagt punkt ofte bestående af en metaltråd. Når strømmen i ledningerne bliver større end det, sikringen kan tage, smelter metaltråden og sikringen slår fra. Sikringen skal passe til installationen og den strøm, der løber i ledningerne. De er derfor farvemærkede alt efter, hvor mange ampere de kan tage.

 

  • Grøn = 6 A
  • Rød = 10 A
  • Sort = 13 A
  • Grå = 16 A

 

 

Ovenstående farvekoder og sikringsstørrelser er dem, du typisk støder på i almindelige husinstallationer. Du kan ikke sætte en større sikring i, end installationen er beregnet til. Du kan derfor nærmest ikke gøre det forkert.

 

Typer af sikringer og sikringsstørrelser

 

Det er måske lidt af en udfordring at finde rundt blandt de mange sikringer. For hvad i alverden betyder det, at en sikring er flink eller træg? Er den flink ved din installation og slår fra ved overbelastning, hvis ja hvad i alverden gør en træg sikring så? Er den langsom i optrækket? Nedenfor kan du danne dig et overblik over de forskellige typer sikringer, sikringsstørrelser og terminologier.

 

Flinke sikringer: Flinke sikringer er en betegnelse for, at sikringen springer i lige præcis det øjeblik, hvor strømmen overstiger sikringens kapacitet. Det vil sige, er den mærket med 6 A og strømmen lige pludselig skifter drastisk til 8 A, slår sikringen fra med det samme.

 

Træge sikringer: Træge sikringer er faktisk lidt langsommere i optrækket end flinke sikringer. De kan nemlig holde til en overbelastning i en kortvarig periode inden de springer.

 

Diazed-sikringer: Dieazed-sikringer er en af de ældste typer sikringer, der findes på markedet. Den er kendetegnet ved, at den minder om en tyk flaske med buttet krop og tynd hals. Diazed-sikringer bruges ofte i gamle gruppeafbrydere og gamle lejligheder og huse. De kan klare forskellige ampere og jo større belastning sikringen kan tage, jo tykkere er den faktisk.

 

Neozed-sikringer: Neozed-sikringer bruges i nyere gruppeafbrydere. Her finder du to sikringsstørrelser; henholdsvis D01 og D02. Sikringsstørrelse D01 dækker over sikringer, der kan klare en belastning fra 2 A til 16 A, hvor sikringsstørrelse D02 klare en belastning fra 20 A til 63 A. 

 

Finsikringer: Finsikringer er en type sikring, der anvendes i eksempelvis lysdæmpere og elektronik. Det ser anderledes ud end traditionelle sikringer, da de er cylinderformede og lavet af enten keramik eller glas, derudover har de små metalkontakter i enderne.

 

NH-sikringer: NH-sikringer bruges ikke i almindelige boliginstallationer men i stedet i industri- og erhvervsbygninger og som sikringer i kabelskabe. Der skal bruges særligt udstyr for at skifte denne type sikring, da lederne er blottede.

 

Køb sikringer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

 

Når du handler hos GreenDozer.com, kan du gøre en helt særlig handel. Da alle vores sikringer er nye, overskydende varer, kan du nemlig spare helt op til 90 % og gøre en rigtig god gerning. Du redder nemlig sikringerne fra en trist skæbne som skrot på lossepladsen og bidrager derved til et mere bæredygtigt Danmark. Det er nemlig sådan, at nye, fejlfrie, overskydende varer i byggeindustrien ofte ender op som skrot, simpelthen fordi grossisterne og byggemarkederne ikke kan få dem solgt til deres faste kunder.

 

Ved køb af sikringer til dine elinstallationer, kan du hos GreenDozer.com være med til at bekæmpe skrot. Vil du vide mere om skrot i byggeindustrien, kan du blive meget klogere lige her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og holde dig opdateret på de nyeste overskydende varer. Tilmed dig her.