Skip to content

Automatsikringer

Automatsikringer   En automatsikring er en sikring, der har til formål at afbryde strømmen, hvis der skulle opstå fejl i det elektriske kredsløb. Den beskytter kredsløbet mod skader forårsaget af overskydende strøm, der kan opstå ved kortslutninger eller overb...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (61)

Sorter efter

Pris pr. stk

53,00 DKK 42,40 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

104,00 DKK 83,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

138,00 DKK 110,40 DKK
Kun  13,80 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

342,00 DKK 273,60 DKK
Kun  34,20 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

320,00 DKK 256,00 DKK
Kun  32,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

600,70 DKK 480,56 DKK
Kun  60,07 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

150,00 DKK 120,00 DKK
Kun  15,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

53,00 DKK 42,40 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

55,00 DKK 44,00 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

104,00 DKK 83,20 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

102,00 DKK 81,60 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

550,00 DKK 440,00 DKK
Kun  55,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Automatsikringer  

En automatsikring er en sikring, der har til formål at afbryde strømmen, hvis der skulle opstå fejl i det elektriske kredsløb. Den beskytter kredsløbet mod skader forårsaget af overskydende strøm, der kan opstå ved kortslutninger eller overbelastning af systemet. Med andre ord er det en elektrisk stikkontakt, der fungerer ved selv at slå fra automatisk, når der løber for meget strøm igennem. 

Hos GreenDozer.com forhandler vi et stort udvalg af automatsikringer til knivskarpe priser. Det er dog ikke hvilke som helst automatsikringer. Alle vores varer er nemlig helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister og store producenter som ABBSchneider og Legrand. Du finder desuden hele vores udvalg af elartikler her 

Forskellen på en automatsikring og en smeltesikring

En smeltesikring har ligesom en automatsikring til formål at beskytte det elektriske kredsløb i tilfælde af overbelastning eller kortslutning. De to sikringer fungerer dog ikke ens. Ved overbelastning på en smeltesikring, smelter eller brænder en tynd sikringstråd. Det er denne tråd strømmen løber igennem, og hvis den bliver får høj, brænder den altså over og afbryder strømmen – du vil for eksempel opleve det ved, at strømmen går i dit køkken. Med en automatsikring er det lidt en anden sag. Den har to forskellige indretninger, der træder i kraft ved henholdsvis kortslutning og overbelastning. 

Sådan virker automatsikringen ved overbelastning 

Når der sker en overbelastning af systemet, er der i automatsikringen en termisk udløsemekanisme, der virker ganske langsomt. Det sker ved at et bi-metal, der består af to forskellige metaller med forskellige varmeudvidelsesgrader, bøjer, når der løber for meget strøm gennem kredsløbet. Strømmen generer varme og får bi-metallet til at bøje sig og derved afbrydes strømmen ved overbelastning. 

Sådan virker automatsikringen ved kortslutning 

Ved kortslutning slår automatsikringen fra betydeligt hurtigere end ved en overbelastning, hvilket giver god mening, da overbelastninger foregår over en kortere eller længere periode, hvor en kortslutning derimod sker fra det ene øjeblik til det andet. Ved en pludseligt opstået kortslutning er det en hurtigtvirkende elektromagnetisk afbrydermekanisme, der sørger for at strømmen bliver afkoblet. Du bør være opmærksom på, at nogle automatsikringer kan slå fra ved en formodet kortslutning. Dette sker, hvis indkoblingsstrømmen er højere end det, automatsikringen kan klare. Det er derfor vigtigt at vælge en automatsikring af en type, der kan tåle den tilkoblingsstrøm, du har derhjemme. Du bør altid rådføre dig med en installatør/elektriker.  

Køb automatsikringer hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du handler hos GreenDozer.com, bidrager du til et mere bæredygtigt Danmark. Du hjælper nemlig med at bekæmpe skrot ved at redde helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister med at ende i skraldespanden. Det skyldes, at grossisterne har for mange på lager og ikke får solgt deres varer og til sidst bliver nødt til at skille sig af med dem. Hos GreenDozer.com kan du købe professionelle byggematerialer til fordelagtige priser – du kan spare helt op til 90 %. Vil du holdes opdateret på nye, overskydende varer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Du kan også læse mere om bekæmpelse af skrot her.