Skip to content

Nødbelysning

Nødbelysning   Lys er utroligt vigtigt for vores evne til at orientere os, og når lyset først forsvinder ved eksempelvis strømsvigt, kan det gå hen og blive problematisk. Det er derfor utroligt vigtigt at have styr på nødbelysningen – særligt i tilfælde af ev...

Alle varer i denne kategori (2)

Sorter efter

Pris pr. stk

1.956,66 DKK 1.565,33 DKK
Kun  195,67 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

212,00 DKK 169,60 DKK
Kun  21,20 / måned med

Lev. omk. tillægges

Nødbelysning  

Lys er utroligt vigtigt for vores evne til at orientere os, og når lyset først forsvinder ved eksempelvis strømsvigt, kan det gå hen og blive problematisk. Det er derfor utroligt vigtigt at have styr på nødbelysningen  særligt i tilfælde af evakuering. Men hvad er nødbelysning helt præcist? Nødbelysning er en betegnelse for det, der kaldes flugtvejsbelysning, som du nok bedst kender som de grønne skilte ved nødudgangene, men det er faktisk også en betegnelse for reservebelysning. Det vil sige, belysning der træder i kraft i tilfælde af strømsvigt. Reservebelysning skal sikre, at medarbejdere kan afslutte deres arbejde på betryggende vis. Det skal derfor installeres i lokaler og på områder, hvor den normale aktivitet ikke kan afsluttes eller fortsætte under trygge rammer ved strømsvigt. 

Hos GreenDozer.com finder du blandt vores sortiment af nødbelysning blandt andet de klassiske skilte med den løbende mand. Vi gør opmærksom på, at vores sortiment kan variere, da alle vores varer er nye, overskydende varer fra danske grossister. 

Regler for nødbelysning

Som med alt andet kan det være utroligt svært at finde rundt i diverse regulativer og regler – det samme gør sig gældende for nødbelysning. Der er nemlig nogle regler, der er vedtaget ved dansk lov, og andre der ikke er, men som i stedet er europæiske standarder og derfor også bør overholdes. Du kan heldigvis læse om alle reglerne for nødbelysning hos Sikkerhedsstyrelsen, samt hvilke regler der er for installation. De overordnede regler er at:  

  • Nødbelysning skal fungere med den krævede lysstyrke i 30 min.  
  • Nødudgangsskilte skal altid lyse eller være belyst og må gerne suppleres af ekstra skilte, der guider hen mod nødudgangen. Skiltene skal placeres over nødudgangen eller lige ved siden af.  

Hvornår skal du installere nødbelysning?

Det er ikke nødvendigt, at have nødbelysning på alle arbejdspladser eller i alle offentlige bygninger. Ifølge arbejdstilsynet skal der kun i nogle tilfælde installeres nødbelysning i arbejdsrum og ved flugtveje. Nødbelysning er nødvendig steder, hvor der opholder sig mange mennesker og kan opstå situationer, der kræver hurtig og effektiv evakuering. Men det er også nødvendigt at få installeret nødbelysning i rum, hvor det kan være særligt farligt at opholde sig, hvis belysningen svigter. Det kunne eksempelvis være på et slagteri eller et maskinværksted. 

Køb nødbelysning hos GreenDozer.com og bekæmp skrot

Når du handler hos GreenDozer.com, hjælper du med at bekæmpe skrot. Det lyder måske lidt underligt i dine ører, men det er rigtigt. Alle vores varer hos GreenDozer.com er nemlig helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister. Grossisterne kan ikke komme af med disse splinternye varer og er derfor nødsaget til at skrotte dem. Hos GreenDozer.com redder vi dem fra skraldespanden og forhandler dem til fordelagtige priser. Du kan spare helt op til 90 % på nye, overskydende varer. Vil du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at bekæmpe skrot, kan du blive klogere lige her. Du kan også holde dig opdateret på vores udvalg af varer ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev eller se hele vores udvalg af belysning her.