Skip to content

Pendler

  Flotte pendler som skaber et godt lys En pendel er en lampe, som hænger ned fra loftet. Nogle steder kaldes de også for en hængelampe. Ordet ”Pendel” er faktisk fagsprog fra elbranchen, som det private marked har taget til sig. En klassisk pendel har kun én elp�...

Mest populære varer

Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

Flotte pendler som skaber et godt lys

En pendel er en lampe, som hænger ned fra loftet. Nogle steder kaldes de også for en hængelampe. Ordet ”Pendel” er faktisk fagsprog fra elbranchen, som det private marked har taget til sig. En klassisk pendel har kun én elpære, men flere designere er begyndt at designe deciderede kunstinstallationer som pendler, hvilket kan fås med flere lyskilder.

En pendel fås i mange prisklasser, designs og materialer. Og ofte, som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet sammen. Dog er lamper et mærkevare game, hvilket betyder, at man også ofte betaler for et navn. Der er flere og flere interiørbrands, som er begyndt at designe pendler til lavere priser, da de ikke har et decideret lampebrand. Derfor kan du sagtens finde flotte pendler i god kvalitet til billige priser.

En pendel er ikke en loftslampe

En loftslampe er en lampe, som sidder fast monteret mod loftet, hvor en pendel hænger i en ledning eller en metalwire. En metalwire er som oftest anvendt der, hvor lampen er for tung til at hænge direkte i ledningen. Hvis du køber en pendel med metalwire, følger der formentlig udførlige specifikationer med til, hvordan du hænger pendlen op.

Pendler i flot design

Pendler findes i et væld af designs. Lige fra simple hængelamper med en enkelt, hvid lampeskærm og en enkelt lyskilde, til store kunstinstallationer, som man ikke kan undgå at bemærke, når man træder ind i et rum. Derfor er mulighederne også uendelige, når du skal vælge din nye pendel.

Selve udformningen af pendlen er selvfølgelig vigtig. Skal den være aflang, høj, rund, firkantet? Med en eller flere lyskilder? Skal der overhovedet være en klassisk lampeskærm, eller skal der være smukke glødepærer uden skærm omkring? Skal man lægge mærke til den, eller skal den flyde ind i rummets andet interiør? Der er mange spørgsmål at stille sig selv, når man skal vælge den rette pendel.

Farver og materialer

Ud over selve designet, så er farver og materialer er også et vigtigt element, når du skal vælge din pendel. En klassisk sort eller hvid pendel går man sjældent galt i byen med, men den laver heller ikke meget larm og får ikke meget opmærksomhed i et rum.

Du kan også vælge en pendel i træ, flet eller søgræs for at give noget mere varme til rummet og en mere naturlig atmosfære. En pendel i søgræs vil dine gæster unægteligt få mere øje på end den klassiske hvide.

Metaller har også fundet indpas i lampeverdenen. Især de varme metaller som kobber og messing er populære, da de er nemme at rengøre og samtidig giver noget varme til indretningen. Forestil dig en smuk pendel i messing over spisebordet i køkkenet, kombineret med dit dybgrønne køkken med messinggreb. Så er lampen med til at binde hele køkkenet sammen.

Vælg en pendel, som skaber det rette lys

Dit valg af pendel afhænger også af, hvor lampen skal hænge. For der er nemlig stor forskel på, hvilken type lys, pendlen giver. Skal den kun lyse nedad, som over et spisebord, hvor der også er andre lyskilder i rummet, eller skal det være den primære lyskilde i rummet, som en lysekrone ofte er? Nogle pendler lyser både op og ned, mens andre kun lyser nedad. Du kan også vælge en pendel, som slet ikke har en lampeskærm, og derfor lyser i alle retninger.

Valget afhænger af, hvor din pendel skal hænge, og om det er rummets primære lyskilde. Her kommer et par eksempler på, hvad du kan overveje:

  • En pendel over spisebordet i et rum, hvor der også er loftspots; her kan du vælge forholdsvis frit, for pendlens primære formål er at skabe et godt og hyggeligt spiselys over spisebordet.
  • En pendel over en køkkenø, hvor der er spots i køkkenet; her bør du vælge en pendel, som lyser nedad, og som skaber et godt arbejdslys. Samtidig bør pendlen være forholdsvis lille, så den ikke tager udsynet ud over køkkenøen, som formentlig er årsagen til, at du har valgt en køkkenø i første omgang.
  • En pendel i stuk i en herskabslejlighed – eller villa; her er pendlen formentlig den primære lyskilde i rummet og bør derfor ikke have en lampeskærm, der går alt for langt ned, så lyser bliver dirigeret for meget nedad. Så skal din pendel i hvert fald suppleres med andre indendørslamper rundt i rummet, som f.eks. gulvlamper, væglamper eller bordlamper.

 

Men lampens udformning kan ikke alene sikre dig et godt lys i et rum. Faktisk er det selve lyskilden, der har meget at sige, når du skal finde det rette lys. Derfor har vi lavet en guide her, som kan hjælpe dig med at vælge de rette lyskilder.

Hjælp os med at bekæmpe skrot

Lamper og pendler er som regel dyre mærkevarer. Og måske vil du prioritere at købe en dyr pendel, men du kan også vælge at købe en overskudsvare eller en genbrugsvare. Her får du nemlig også meget kvalitet for pengene, da priserne vil være lavere end på basisvarer, da vores sælgere har et større behov for at omsætte varen, så den ikke ender som skrot.

Ved at vælge en overskudsvare eller en genbrugsvare er du med til at bekæmpe skrot i byggebranchen.

Læs mere om, hvorfor GreenDozer er gået ind i kampen mod skrot her.