Skip to content

Brugte branddøre i høj kvalitet

På GreenDozer finder du et stort udvalg af brugte branddøre

...

Mest populære varer

Alle varer i denne kategori (55)

Sorter efter

Pris pr. stk

750,00 DKK 600,00 DKK
Kun  75,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

750,00 DKK 600,00 DKK
Kun  75,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

750,00 DKK 600,00 DKK
Kun  75,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

600,00 DKK 480,00 DKK
Kun  60,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.750,00 DKK 1.400,00 DKK
Kun  175,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.750,00 DKK 1.400,00 DKK
Kun  175,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

900,00 DKK 720,00 DKK
Kun  90,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.625,00 DKK 1.300,00 DKK
Kun  162,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.625,00 DKK 1.300,00 DKK
Kun  162,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.625,00 DKK 1.300,00 DKK
Kun  162,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.625,00 DKK 1.300,00 DKK
Kun  162,50 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.200,00 DKK 960,00 DKK
Kun  120,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Hvad er en branddør?

Brugte billige branddøreBrugte billige branddøre

 

Branddøre er døre, som er designet til at holde ild bag døren, så du kan nå at flygte, hvis der opstår brand. Branddøre kan gøre forskellen på liv og død, hvis katastrofen skulle ske, men det vigtigste for brandsikkerheden er, at man minimerer risikoen for, at brand opstår. Skulle uheldet være ude, er branddøre en sikkerhedsforanstaltning, der giver ekstra tid til at komme ud af den brændende bygning.

Branddøre er især populære indenfor sundhedssektoren og det offentlige eller i større bygninger, hvor der er brug for ekstra tid, hvis brand skulle bryde ud. Det gælder f.eks:

 • Skoler
 • Plejehjem
 • Sygehuse
 • Vuggestuer
 • Kontordomiciler
 • Hoteller
 • Lejlighedskomplekser

Køb branddøre hos GreenDozer

GreenDozer er byggebranchens markedsplads, som arbejder for at minimere spild. Hos GreenDozer kan du købe nye branddøre, overskudsbranddøre og genbrugsbranddøre. En genbrugsbranddør har selvfølgelig ikke været udsat for brand, så sikkerheden er kompromitteret, så du kan trygt være med til at bekæmpe skrot ved at købe enten en brugt branddør eller en overskudsdør.

Genbrugsvarer er varer, der har været i brug, og som kan recycles. Det betyder, at dørene kan genbruges som branddøre i et nyt byggeri eller i et renoveringsprojekt. Overskudsvarer er varer, som grossister, producenter eller byggemarkeder har i overskud. Det er således helt nye varer, som forhandlere brænder inde med, og som derfor står overfor at blive skrottet.

Læs mere om, hvordan vi bekæmper skrot her.

Hvorfor skal man købe en brugt branddør?

Når du køber brugt, om det er en branddør eller andet, får du typisk en besparelse. Så du sparer penge på en dør, som fungerer perfekt, men som måske har et par brugsspor. En anden årsag er, at du tager et mere bæredygtigt valg ved at købe brugt fremfor en ny branddør, ligesom der ikke skal produceres en ny dør, som derefter skal fragtes til eller rundt i Danmark.

Hvis dørene har for mange slidspor, så kan de nemt males og repareres. Du kan også købe nye dørhåndtag for at pifte en ældre dør op.  

Brandklasser: Hvad betyder BD30 og BD60?

Billig branddørBillig branddør

 

Der findes forskellige brandklasser, når du køber branddøre. BS betyder, at dørene er lavet af brandsikre materialer, og BD betyder, at dørene er lavet af branddrøje materialer. Det mest almindeligt anvendte brandklasser er BD30 og BD60.

Branddrøje materialer betyder, at materialerne langsomt brænder, og derfor kan holde ilden stangen i en rum tid. Faktisk minimum den tid, som tallet bag BD er. Så BD30 branddøre kan holde ilden stangen i 30 min, og BD60 branddøre kan holde ilden ude i 60 min.

For at branddøre lever op til deres BD-klassifikation, skal det være testet, at:

 • Dørene på den anden side af branden ikke kommer over en vis temperatur
 • At der ikke kommer stikflammer eller varme gasser gennem døren i et sådant omfang, at det kan antænde materiale i nærheden af døren.

EI er det nye BD

Der er kommet nye europæiske standarder for brandklasser, og derfor vil BD med tiden blive skiftet ud med EI klasser.

 • E=Integritet
 • I=Isolation
   

Nye branddøre skal testet i forhold til de nye europæiske standarder, men vi er lige nu i en overgangsperiode, hvor der fortsat produceres BD branddøre.

Det skal du dog som kunde ikke bekymre dig om, da dørene vil hedde EI30 og EI60 på samme måde som med BD-branddørene. Derfor fortæller klassifikationen stadig den tid, som branddørene kan holde ilden ude.

Vil du have kombineret brand- og lyddør? 

Hvis du også har behov for at begrænse lyden mellem lokaler, og samtidig have en god brandsikring, kan du få kombinerede brand- og lyddøre. Så får du de bedste egenskaber fra branddøre og fra lyddøre. 

Du kan få brand- og lyddøre i mange forskellige kombinationer, der dækker både dit behov ift. lyd og brand. Der er et væld af størrelses kombinationer, så du bør kunne finde en til dit behov.

Læs mere om brand- og lyddøre her.

Hvor får I brugte branddøre fra? 

GreenDozer får vores genbrugsvarer fra mange forskellige kilder, og vi får løbende nye til. Typisk vil branddørene komme fra bygninger, som skal rives ned. For at mindske ressourcespildet, sætter vores samarbejdspartnere dørene til salg på GreenDozer. 

Virksomhederne, der sælger dørene, er typisk nedrivningsfirmaer eller professionelle håndværkere. De afmonterer branddørene forsigtigt, så de ikke tager skade, hvorefter de sendes til et lager og sættes til salg på GreenDozer. Her kan du finde dem og være med til at bekæmpe ressourcespild ved at give dørene et nyt liv.  

Læs mere om vores brugte døre her.

Vælg den rette branddør

Brandør billig brugtBrandør billig brugt

 

Ligesom med andre døre, er det vigtigt, at din branddør passer til døråbningen og rummene, som døren skal forbinde. Du skal overveje:

 • Skal døren være højre- eller venstrehængt?
  Nogle døre er vendbare, hvilket vil sige, at du selv kan vælge, hvilken side hængslerne skal sidde i, men det skal du selvfølgelig være helt sikker på, før du køber.
 • Skal den åbne indad eller udad?
  Det virker måske som en lille ting, men det kan være et stort irritationsmoment, hvis der står noget, som døren vil åbne op i, hver gang den bliver åbnet. Yderdøre åbner som regel indad.

Montering af branddøre

Det er vigtigt, at branddøre bliver monteret korrekt. Ved fejlmontering kan dørene nemlig ikke leve op til deres brandklasser, så de har den optimale brandhæmmende effekt, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko.

Alliér dig evt. med en professionel, når der skal monteres branddøre.