Skip to content

Ventiler til vandforsyning

  VA ventiler – ventiler til vand og afløb  Et godt velfungerende vand og afløbssystem virker ikke uden gode, velfungerende kvalitetsventiler. Ventiler sørger blandt andet for at kontrollere gennemstrømningen af væsker. Inden for vand og afløb er der to typer ve...

Alle varer i denne kategori (2)

Sorter efter

Pris pr. stk

105,50 DKK 84,40 DKK

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

273,00 DKK 218,40 DKK
Kun  27,30 / måned med

Lev. omk. tillægges

 

VA ventiler – ventiler til vand og afløb 

Et godt velfungerende vand og afløbssystem virker ikke uden gode, velfungerende kvalitetsventiler. Ventiler sørger blandt andet for at kontrollere gennemstrømningen af væsker. Inden for vand og afløb er der to typer ventiler, som bruges hyppigt. Det drejer sig om henholdsvis tilbagestrømningsventiler og stikledningsventiler, der begge spiller en vigtig rolle i vand- og afløbsinstallationen. Nedenfor kan du blive klogere på de to slags.  

Du finder VA ventiler som stikledning- og tilbagestrømningsventiler hos GreenDozer.com i professionel kvalitet. Alle vores VA ventiler er nemlig helt nye, overskydende varer fra anerkendte, danske grossister og producenter.  

AVK stikledningsventil 

En stikledningsventil består af en metalspindel, der ligger under et dæksel, som via betjening med en stophanenøgle kan åbne og lukke for ventilen på vandstikledningen. Al installation vedrørende stikledningsventiler skal udføres af en fagmand. De sidder nemlig ikke på dit indendørs rørsystem, men graves ned på stikledningen. En stikledning er den betegnelse som professionelle benytter for den del af afløbsinstallationen, som er placeret mellem selve hovedafløbsledningen og den første forgrening fra denne.  

AVK stikledningsventiler har en lang levetid og er utroligt holdbare. De sikrer desuden fejlfri funktion og lavt betjeningsmoment, hvilket gør det til et oplagt valg, når der skal udskiftes stikledningsventil. De kan benyttes til PE-rør samt til drikkevand og neutrale væsker.  

Tilbagestrømningsventil 

En tilbagestrømningsventil bliver også kaldt for tilbagestrømssikring. Det skyldes i al sin enkelthed, at tilbagestrømningsventilen sikrer, at vandet fra boliger og ejendommes vandinstallationer ikke kan løbe retur ind i vandværkets ledningsnet og derved forurene det fælles drikkevand. Tilbagestrømningsventilen spiller derfor en væsentlig rolle i vandinstallationen. Du bør være særligt opmærksom på, at det er dig som boligejer eller ejer af ejendommen, som er ansvarlig for, at tilbagestrømningsventilen virker og er korrekt installeret. Du bør altid få repareret eller installeret tilbagestrømningsventilen af en autoriseret VVS’er.  

Er du gået hen og blevet i tvivl, om din ventil virker, som den skal, så kan du faktisk teste det selv. Du skal lukke de to kuglehaner, som er placeret på hver sin side af vandmåleren. Derefter kan du benytte en umbraco-nøgle og åbne skruen på siden af ventilen. Når du gør dette, vil der løbe en smule vand ud. Mængden må ikke overstige 2 cl, hvilket svarer nogenlunde til indholdet i et almindeligt snapseglas. Har du mere vand en dette, skal du have tjekket din ventil, da den i så fald ikke fungerer korrekt.  

Køb ventiler til VA hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Når du køber ventiler til VA såsom tilbagestrømningsventiler eller stikledningsventiler hos GreenDozer.com, kan du gøre en god handel og en god gerning. Alle vores VA-ventiler er nemlig nye, overskydende varer fra anerkendte grossister. Det betyder, at varerne er på vej mod at blive skrottet, selvom de faktisk intet fejler. Du redder derfor en vare fra skrot og sparer desuden helt op til 90%. Du kan læse mere om bekæmpelse af nye, overskydende varer i byggeindustrien lige her. Vil du holdes opdateret på nye varer og knaldgode tilbud, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev