Skip to content

Planker

De flotte plankerPlanker er lange og flade træstykker, der typisk har en rektangulær form med parallelle sider og rette kanter. Disse træstykker kan variere i dimensioner og tykkelse afhængigt af deres anvendelse og formål. Planker er almindeligt anvendt i en lang rækk...

Alle varer i denne kategori (1)

Sorter efter
Genbrugsvare

Egeplanker 25, 30 og 50mm 300x6000mm

60 stk på lager

Pris pr. stk

125,00 DKK 100,00 DKK
Kun  12,50 / måned med

Kun Click & Collect

De flotte planker

Planker er lange og flade træstykker, der typisk har en rektangulær form med parallelle sider og rette kanter. Disse træstykker kan variere i dimensioner og tykkelse afhængigt af deres anvendelse og formål. Planker er almindeligt anvendt i en lang række bygnings- og konstruktionsprojekter samt i møbelfremstilling og håndværk. 

Planker bruges ofte som gulvplanker til at dække gulvet i boliger, kontorer og andre kommercielle eller industrielle bygninger. Disse planker kan være lavet af en række forskellige træsorter og kan have forskellige finish, såsom lakeret, malet eller bejdset. 

Planker kan også bruges til at skabe vægpaneler eller beklædning i boliger og bygninger. Disse planker kan monteres vandret, lodret eller i en række forskellige mønstre for at tilføje tekstur og interesse til væggene.

Man ser ofte at planker bruges til at konstruere forskellige typer møbler, herunder borde, stole, skabe, hylder og senge. Planker kan skæres og formes til forskellige former og størrelser for at opfylde de specifikke designkrav til hvert møbelstykke.

Derudover kan planker bruges til udendørs konstruktion, såsom dæk, terrasser, hegn og pergolaer. Disse planker skal normalt være behandlet eller imprægneret for at modstå vejrforholdene og holde længere tid udendørs.

Sidst men ikke mindst så ses planker også anvendt til en række forskellige håndværksprojekter såsom skilte, rammer, hylder, legetøj og andre genstande. Planker kan skæres, males eller dekoreres på forskellige måder for at opnå det ønskede udseende og finish.

Når du overvejer at købe brugte planker, så kan vi hos GreenDozer hjælpe dig videre. Vi specialiserer os nemlig i genbrugsmaterialer. Ved at vælge brugte planker fra GreenDozer kan du være sikker på, at træet er omhyggeligt nedtaget og klar til genbrug. Samtidig hjælper du med at minimere spild i byggebranchen og støtter principperne om bæredygtighed. Du kan læse meget mere om de fordele, der er ved genbrug af byggematerialer, og hvorfor du bør overveje, at købe genbrugte byggematerialer her. 

Hvad er forskellen på planker og brædder?

I daglig tale bruges termerne "planke" og "brædde" ofte om hinanden, og der er ikke altid en klar forskel mellem dem. Dog adskiller planker sig fra brædder, ved at tykkelsen er 5 cm eller derover. Læs mere om træ og Dansk Standard (DS 146) her og bliv klogere på savet træ.

Andre typer af brugt træ

Er du ikke kun på udkig efter brugte planker, så kan du også hos GreenDozer købe andet brugt træ som f.eks.:  

Brædder

Forskallingsbrædder

Limtræ

Lister

Lægter

Reglar

Tømmer

Der findes mange typer af genbrugstræ, og vores udvalg kan variere alt efter hvad vores leverandører sætter til salg på GreenDozer. 

Køb brugte planker hos GreenDozer 

En "brugt planke" refererer til en planke af træ, der tidligere har været anvendt i en anden sammenhæng og nu bliver genbrugt til en ny anvendelse. Denne genbrugte planke kan komme fra forskellige kilder, såsom nedrivninger af gamle bygninger, genanvendelse af trægulve eller genbrug af møbler.

Hos GreenDozer kan du købe brugte planker i høj kvalitet online via vores platform, og vores brugte planker kan være lige så funktionelle og pålidelige som nye planker, hvilket gør dem til et populært valg for dig, der værdsætter bæredygtighed og unikke genbrugsmaterialer i dit projekt.

Vi forhandler også brædder samt genbrugstømmer, så fandt du ikke lige den planke, som du søgte efter, så se også vores andet træ her.