Skip to content

Faskiner og geotextiler

  Faskiner – smarte regnvandskassetter  Der er efterhånden ingen tvivl om, at de sidste par år har budt på store mængder vand fra himlens tilsyneladende uudtømmelige skyer, når det rigtig går løs. Det betyder selvfølgelig også, at der skal være styr på alt ...
Der er desværre ingen varer, der matcher dit valg i øjeblikket. Når du har oprettet en konto hos GreenDozer.com kan du tilføje kategorien til dine favoritter, og vælge at modtage en email, så snart, der kommer nye varer i kategorien.

 

Faskiner – smarte regnvandskassetter 

Der er efterhånden ingen tvivl om, at de sidste par år har budt på store mængder vand fra himlens tilsyneladende uudtømmelige skyer, når det rigtig går løs. Det betyder selvfølgelig også, at der skal være styr på alt fra tagrender til vandafledning til at håndtere de store mængder vand, der vælter ned. Kloaksystemerne kan komme på overarbejde og her er faskiner en rigtig god hjælp. De aflaster kloaksystemerne og kan etableres i din have.  

Hos GreenDozer.com finder du faskiner i bedste kvalitet fra anerkendte, danske grossister. Det er dog ikke hvilke som helst faskiner, du finder her hos os. Alle vores varer er nemlig helt nye, overskydende varer, der ellers ville være endt som skrot. Du bør desuden være opmærksom på, at vores sortiment af den grund kan variere.  

Hvad er en faskine? 

Okay, så en faskine kan være med til at aflaste kloaksystemet, men hvad er en faskine helt præcist? En faskine er et hulrum eller en hul kasse i eksempelvis plastik, som graves ned i jorden. Faskinen fyldes ofte med sten eller leca-kugler. Den fungerer nu som et midlertidigt depot for al regnvandet. Det opsamlede regnvand i faskinen synker nu ganske langsomt ned i undergrunden og forårsager altså ikke oversvømmelser ved overfalden f.eks. på en terrasse eller sågar i en græsplæne. Faskinen aflaster derved kloaksystemet. Ved installation skal den dækkes med minimum 0,3-0,4 meter jord. Det er ideelt at så græs på toppen af faskinen, så bliver den mildest talt usynlig.  

Skal faskinen lede vand fra tag eller tilbygning væk, skal der etableres et afløbsrør til den. Derudover skal du sørge for at lave et sandfang ved faskinen. Det forhindrer at faskinen stopper til med sand, blade, jord og andet skidt.  

Fordele ved en faskine

Fordelen ved en faskine er blandt andet, at du gerne selv må etablere dén og dertilhørende rør, hvis vand fra taget på eksempelvis udehus eller carport skal ledes ned til den. Skal faskinen kobles til kloaksystemet, ja så må du altså ikke selv gå i gang med projektet; her skal der en autoriseret kloakmester i gang. Derudover er 

  • en faskine en relativt billig og nem måde at lede regnvand væk fra din grund. 
  • en faskine er faktisk yderst miljøvenlig. Det skyldes, at nedsivningen af regnvand gennem faskinen og yderligere ned gennem jordlagene faktisk er med til at rense regnvandet inden, at det når ned til grundvandet.  

 

Køb faskiner hos GreenDozer.com og bekæmp skrot 

Ved køb af faskiner hos GreenDozer.com kan du slå to fluer med et smæk. Du kan nemlig bidrage til mere bæredygtighed i Danmark og samtidig gøre en god handel. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Alle faskiner i vores sortiment er nemlig nye, overskydende varer fra danske grossister. Når varer er overskydende betyder det, at grossisterne ikke kan komme af med dem til deres faste kunder, og derfor ender de nye, overskydende varer faktisk ofte op som skrot på lossepladserne – selvom de intet fejler. Det er en forfærdelig skam. Derfor kan du hos GreenDozer.com købe helt nye, overskydende faskiner til fordelagtige priser. Ja, du kan sågar spare helt op til 90 % samtidig med, at du bekæmper skrot i byggeindustrien.  

Vil du vide mere om overskydende varer og bekæmpelse af skrot, kan du blive klogere lige her. Du kan med fordel også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret på nye varer.