Skip to content
BurntWood - Bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtrykBurntWood - Bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtryk

BURNTWOOD

Bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtryk

Ny metode til uudtømmelig kilde af genbrugstræ

I byggebranchen bliver der talt meget om genbrugstræ, men realiteten er, at det er omstændigt at genbruge træ fra en genbrugsstation, da det har forskellige dimensioner og farver samt kræver meget håndtering, før det er et færdigt brugbart produkt.

BurntWood har fundet en løsning til en uudtømmelig kilde af genbrugstræ, fordi træets forskellige dimensioner, længder og farver ikke er en hindring for produktionen, men i stedet bidrager til det færdige arkitektoniske udtryk.

Genbrugstræets forskellige dimensioner sammensættes i facadeelementer til en levende arkitektonisk struktur. Elementerne kan laves af træstykker helt ned til 65 cm i længden. BurntWood bruger træ, der varierer fra 19 mm til 50 mm i tykkelsen, og fra 30 mm til 400 mm i bredden. Det gør, at BurntWood kan udnytte hovedparten af det træ, der bliver afleveret på genbrugsstationen.

BurntWood - Genbrugstræ til bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtrykBurntWood - Genbrugstræ til bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtryk

Udvalgte varer fra BurntWood

Pris pr. stk

182,40 DKK 145,92 DKK
Kun  18,24 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

220,80 DKK 176,64 DKK
Kun  22,08 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

1.740,00 DKK 1.392,00 DKK
Kun  174,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

2.440,00 DKK 1.952,00 DKK
Kun  610,00 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

247,50 DKK 198,00 DKK
Kun  24,75 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

237,60 DKK 190,08 DKK
Kun  23,76 / måned med

Lev. omk. tillægges

Pris pr. stk

649,00 DKK 519,20 DKK
Kun  64,90 / måned med

Lev. omk. tillægges

BurntWood - ReUse i en brændt eller ubehandlet versionBurntWood - ReUse i en brændt eller ubehandlet version

ReUse i en brændt eller ubehandlet version

ReUse sælges i en brændt – også kaldet BurntWood-behandlet - og en ubehandlet version. ReUse sælges som færdige elementer, der sættes op på række, og som danner et flot færdigt resultat. Det er bræddernes forskellige dimensioner, som giver et unikt udtryk på facaden.

Vælger du ReUse i den brændte version, vil du opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

Bæredygtig alternativ til malet- og trykimprægneret træ

BuntWood-behandlingen er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den japanske bygningskultur. BurntWoods metode, har sine rødder solidt plantet i historien, men er samtidig et moderne svar på nutidens krav om at byggeriet skal være bæredygtigt. BurntWoods brændte facadeelementer har en forventet levetid på 50 år uden yderligere vedligeholdelse, men det vil patinere og gråne med årene.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet også, så̊ de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen, som bliver både smuk og ekstremt vejrbestandig. Træet smitter ikke af efter brændingen, da det får en primer.

Vælger du den ubehandlede version af ReWood anbefales det at oliebehandle facaden, for at undgå̊ de kemikalier, som er tilsat maling.


Monteringen af ReUse er simpel

Under montering gælder de samme processer som ved malet træ. Det vil sige, at når man har kortet træet af i længden eller bredden, brænder man efter og primer i stedet for at male. Efterbrændingen er meget simpel og kan let klares med en mindre gasbrænder. Se herudover vores ”monteringsvejldning” for yderligere relevant information ved monteringen af dine BurntWood ReUse materialer.

Hvorfor vælge Burntwood ReUse?

  • Forventet levetid på 50-80 år.

  • Økonomisk rationelt.

    • Malet træ skal males hvert 5. år hvilket koster ca. 100kr. pr. m2.

    • Burnt WoodReUse er vedligeholdelsesfrit

  • Lavet af genbrugstræ = CO2 plus opbevaring 20kg/m2